Fontos Firefox-frissítés

Milkovits Gábor, 2007. február 26. 20:24
A Mozilla hét biztonsági javítófoltot bocsátott ki a Firefox-hoz, továbbá kiadta a böngésző legfrissebb, 2.0.0.2 verzióját, amely szintén tartalmazza a kritikus réseket javító frissítéseket.
A második generációs Firefox már rendelkezik automatikus frissítési funkcióval, így a felhasználók ezzel a kényelmes módszerrel is élhetnek, vagy pedig – főleg a még Firefox 1-et használók - letölthetik a teljes megújult szoftvert a http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html oldalról, magyar változatban is. A mostani frissítéssel kijavított hibák között egy a múlt héten Michal Zalewski szakértő által feltárt veszélyes sebezhetőség is megtalálható, amelynek segítségével hackerek az úgynevezett sütiket, azokon keresztül pedig a felhasználó számítógépén megjelenő weboldalakat manipulálhatják. A Mozilla éppen emiatt néhány nappal elhalasztotta a frissítések, illetve a legújabb Firefox 2 verzió kiadását, hogy a felhasználók már a legutóbb felfedezett hibától is mentes böngészőhöz juthassanak. Az összesen 7 javítófolt közül kiemelhető még a memóriahibával összefüggő, vírustámadásnak utat engedő rést orvosló javítás, amely egy másikkal együtt a Thunderbird levelezőszoftvert is érinti.

A Firefox 2.0.0.2 a javítófoltokon kívül olyan frissítéseket is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a Windows Vistával való jobb együttműködést, valamint olyan nyelveket is támogatnak, mint az afrikaans, a belorusz, a grúz és a kurd, amelyek eddig nem szerepeltek a repertoárban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás