Synergon: Service Desk- és hálózatbővítés az EDS-nél

forrás Prim Online, 2007. február 27. 14:54
A Synergon Informatika Nyrt. Systimax hálózati infrastruktúra megoldást szállított az EDS Magyarország Kft. részére. Az új strukturált kábelhálózat biztonságos környezetet nyújt az EDS üzletileg kritikus rendszereinek üzemeltetéséhez.
Az EDS Magyarország Kft. és a Synergon Informatika Nyrt. 2001 óta folyamatosan bővülő üzleti kapcsolatának újabb állomásaként a Synergon bővítette az EDS Váci úti nemzetközi ügyfélkapcsolati központjának, valamint az EDS Bartók Béla úti központi irodaházának passzív és aktív informatikai hálózatát. A projektek beruházási értéke közel 100 millió forintot tett ki.

Az EDS Magyarország ügyfélkapcsolati központja 2002 szeptembere óta regionális szolgáltató központként működik Magyarországon. A jelenleg közel 650 főt foglalkoztató Service Desk, az EDS belső informatikai támogatásán kívül, számos piacvezető ügyfelet támogat Európában és a tengerentúlon is. Immáron 2 helyszínről, a Váci úti irodaházból és a Bartók Béla úti székhelyről nyújt professzionális szolgáltatást.

A Váci úti épületben elvégzett munkák része volt a normálüzemű és a szünetmentes erősáramú hálózat, a gépterem (légtechnikai rendszer, oltóközpont) bővítése, új géptermi erősáramú betáplálás kiépítése, illetve a biztonságtechnikai rendszerek alapszerelése. Az elmúlt évek bővítéseit követően rendezőszekrények zsúfolttá váltak, ezért az aktíveszközök LAN csatlakozóit is a rackek elejére végződtettük ki, így azok konfigurálása jelentősen egyszerűbbé vált.

A rendezőszekrények teljes szétbontásával, az új Cisco eszközök telepítésével, és a rendszerek teljes leállásával járó munka kivitelezésre egyetlen hétvége (péntek 22 órától hétfő 6 óráig) állt a Synergon szakemberek rendelkezésére. A mérnökök a Váci úti Service Desk hálózatát 450db Systimax strukturált végponttal bővítették.
A Synergon a fenti feladatokat sikeresen elvégezte, így a Service Desk hétfőn reggel 6 órakor újra fogadhatta a hívásokat.

A fenti munkákkal párhuzamosan kezdődött az EDS Bartók Béla úti központi irodaházának hálózatbővítése is. A Synergon ebben az épületben 700 db Systimax Cat6 UTP hálózati végpont, UTP és optikai gerincek kiépítésére, a biztonságtechnikai rendszerek alapszerelésére, valamint Cisco eszközök szállítására és 3 éves támogatására kapott megbízatást.

A Synergon mindkét projektet kiváló minőségben határidőre végezte el, az EDS üzletileg kritikus rendszereinek üzemeltetésére kiváló, a kor követelményeinek megfelelő biztonságos környezetet alakított ki.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone Csoport 20 millió eurót fektet a digitális készségek és oktatás fejlesztésébe világszerte

Az oktatás világnapja alkalmából a Vodafone Csoport bejelentette, hogy a Vodafone Alapítvány a következő 5 évben 20 millió euróval támogatja a helyi Alapítványok digitális készségeket fejlesztő és oktatási programjait. A támogatás így a hazai oktatás mellett az Albániában, Csehországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban tanuló diákokat fogja segíteni. A befektetés 2025-re várhatóan 16 millió tanulót fog elérni.* 

2021. január 25. 13:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás