Synergon: Service Desk- és hálózatbővítés az EDS-nél

forrás Prim Online, 2007. február 27. 14:54
A Synergon Informatika Nyrt. Systimax hálózati infrastruktúra megoldást szállított az EDS Magyarország Kft. részére. Az új strukturált kábelhálózat biztonságos környezetet nyújt az EDS üzletileg kritikus rendszereinek üzemeltetéséhez.
Az EDS Magyarország Kft. és a Synergon Informatika Nyrt. 2001 óta folyamatosan bővülő üzleti kapcsolatának újabb állomásaként a Synergon bővítette az EDS Váci úti nemzetközi ügyfélkapcsolati központjának, valamint az EDS Bartók Béla úti központi irodaházának passzív és aktív informatikai hálózatát. A projektek beruházási értéke közel 100 millió forintot tett ki.

Az EDS Magyarország ügyfélkapcsolati központja 2002 szeptembere óta regionális szolgáltató központként működik Magyarországon. A jelenleg közel 650 főt foglalkoztató Service Desk, az EDS belső informatikai támogatásán kívül, számos piacvezető ügyfelet támogat Európában és a tengerentúlon is. Immáron 2 helyszínről, a Váci úti irodaházból és a Bartók Béla úti székhelyről nyújt professzionális szolgáltatást.

A Váci úti épületben elvégzett munkák része volt a normálüzemű és a szünetmentes erősáramú hálózat, a gépterem (légtechnikai rendszer, oltóközpont) bővítése, új géptermi erősáramú betáplálás kiépítése, illetve a biztonságtechnikai rendszerek alapszerelése. Az elmúlt évek bővítéseit követően rendezőszekrények zsúfolttá váltak, ezért az aktíveszközök LAN csatlakozóit is a rackek elejére végződtettük ki, így azok konfigurálása jelentősen egyszerűbbé vált.

A rendezőszekrények teljes szétbontásával, az új Cisco eszközök telepítésével, és a rendszerek teljes leállásával járó munka kivitelezésre egyetlen hétvége (péntek 22 órától hétfő 6 óráig) állt a Synergon szakemberek rendelkezésére. A mérnökök a Váci úti Service Desk hálózatát 450db Systimax strukturált végponttal bővítették.
A Synergon a fenti feladatokat sikeresen elvégezte, így a Service Desk hétfőn reggel 6 órakor újra fogadhatta a hívásokat.

A fenti munkákkal párhuzamosan kezdődött az EDS Bartók Béla úti központi irodaházának hálózatbővítése is. A Synergon ebben az épületben 700 db Systimax Cat6 UTP hálózati végpont, UTP és optikai gerincek kiépítésére, a biztonságtechnikai rendszerek alapszerelésére, valamint Cisco eszközök szállítására és 3 éves támogatására kapott megbízatást.

A Synergon mindkét projektet kiváló minőségben határidőre végezte el, az EDS üzletileg kritikus rendszereinek üzemeltetésére kiváló, a kor követelményeinek megfelelő biztonságos környezetet alakított ki.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09