Online orvosi szolgáltatásokat vásárol fel a Microsoft

Kiss Ádám Zoltán, 2007. február 28. 10:04
A Microsoft bejelentette, hogy megvásárolta a Medstory orvosi keresőcéget, ez már a második ilyen jellegű befektetés a szoftvercég részéről.
Az internetes orvosi információközlés rohamos terjedését jósolja majd minden elemző, így nem csoda, ha a Microsoft sem szeretne lemaradni a most formálódó piacról. Az online szolgáltatások egyelőre inkább kiegészítő információgyűjtésre korlátozódnak, de a jövőben valós orvosi ellátás is elképzelhető. Képzeljük csak el, milyen hasznos lehet az online segítség utókezelések esetében, amikor a fertőzésekre különösen fogékony betegnek be sem kell tenni a betegekkel teli rendelőkbe, egyszerűen elküldhetik legfrissebb otthoni leleteiket, mint például vércukorszint, vérnyomás, testhőmérséklet közvetlenül az orvosnak. A Medstory fő profilja az orvosi témakörben történő keresés, és a cég rendszere jóval gyorsabb és hatékonyabb ezen a téren, mint az általános keresők. Az üzlet pénzügyi részleteit nem tették közzé, de a Microsoft ilyen irányú érdekeltségét jól mutatja, hogy a vállalat tavaly az Azyxxi-t vette meg, ez egy olyan kórházak által kifejlesztett rendszer, mely a betegek adatait gyűjti össze, és dolgozza fel.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

F1-es csapattal írt alá támogatói szerződést a Casio

A Casio bejelentette, hogy két évvel meghosszabbította hivatalos támogatói szerződését a Forma 1-ben szereplő Scuderia Alpha Tauri csapattal, korábbi nevén a Scudeira Toro Rosso-val. A japán óragyártó és a versenycsapat közötti együttműködésnek köszönhetően tovább folytatódhat a Casio Edifice órák nemzetközi ismertségének növelése. A szponzori támogatás a „Sebesség és intelligencia” koncepció keretében valósul meg. 

2020. február 26. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás