Vezeték nélküli helymeghatározó megoldás a Cisco-tól

forrás Prim Online, 2007. március 1. 16:23
A Cisco Wi-Fi Asset Tracking eszköznyilvántartó megoldás javítja az eszközök kihasználtságát és a működési hatékonyságot a magas munka- és eszközigényű gyártó vállalatoknál
A Cisco új eszköznyilvántartó megoldása az iparvállalatok és gyártócégek igényeit figyelembe véve került kialakításra. Alkalmazásával javítható az eszközök kihasználtsága, csökkennek a költségek, javul a működési hatékonyság. A gyártásnál felhasznált ipari eszközök elkeveredése – gondoljunk csak a hordozható szerszámkészletekre, gépekre, alkatrészekre, vagy az éppen a gyártósoron lévő leltári eszközökre – esetenként akár több milliós költséget is okozhat a vállalatoknak. A Cisco Wi-Fi (vezeték nélküli) eszköznyilvántartó megoldásának alkalmazásával a gyártók valós időben nyomon követhetik a nagy értékű eszközök meglétét és helyét.

A Cisco Wi-Fi Asset Tracking megoldása a Cisco 2700-as sorozatú vezeték nélküli helymeghatározó készülékéből, a Cisco vezeték nélküli vezérlőrendszerből (WCS), a hozzáférésipont-protokollvezérlőből, a Cisco Aironet hozzáférési pontokból, az AeroScout Wi-Fi alapú aktív RFID címkékből és az AeroScout MobileView szoftverből áll. Ezek a komponensek átfogó rádiófrekvenciás helymeghatározó architektúrát alkotnak.

Néhány példa a vezeték nélküli eszköznyilvántartás iparági alkalmazásaira:

Autógyártás – az autóiparban nagy értékű szerszámokat és alkatrészeket kell nyomon követni a jármű összeszerelése során. Bármelyik hiányzó vagy elkeveredett eszköz vagy alkatrész késedelmet, magas költségeket és minőségi problémákat okozhat.
Bányászat – a biztonságnak a bányászatban kiemelkedő jelentősége van. A robbanásveszélyes környezetben is használható RFID címkék és a vezeték nélküli technológia használatával a bányászati vállalatok nyomon követhetik a föld alatt dolgozó bányászokat és az ott használt munkaeszközöket, azaz minden időpontban tisztában lehetnek a bánya valamennyi eszköze és a dolgozók elhelyezkedésével.
Félvezetőgyártás – a félvezetőiparban a drága alapanyagok és berendezések folyamatos szemmel tartása alapvető fontosságú a költségek leszorításához és a minőség biztosításához. A gyártás alatt lévő anyagok helyének valós idejű meghatározása javítja a gyártóeszközök kihasználtságát, munkaerőköltséget takarít meg és növeli az átbocsátó-képességet. Az alkatrészek, alapanyagok raktárpolc pontosságú meghatározása hozzásegíti a félvezetőgyárakat, hogy minimálisra csökkentsék a hulladék mennyiségét és növeljék a késztermék mennyiségét.

Repülőgépgyártás - ebben az iparágban a költséges rendszerek, részegységek, berendezések és alapanyagok egyedülálló halmazát kell nyomon követni, hogy a projekteket időben és a költségvetési kereten belül be lehessen fejezni. Az elkeveredett alkatrészek az összeszerelés leállását okozhatják, ami kihathat a munkaerő költségeire, a gyártóberendezések kihasználtságára és a ciklusidőre. A késedelmes szállítás pedig magas kötbérfizetési kötelezettséggel terhelheti a gyárakat.
Kulcsszavak: Cisco Wi-Fi ügyvitel

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB E-mobility leszállította az egymilliomodik EV-töltőt

Az ABB E-mobility bejelentette, hogy leszállította az egymilliomodik elektromosjármű-töltőjét, ami a legújabb mérföldköve a vállalat azon távlati céljának, hogy az intelligens és megbízható töltési megoldások folyamatos fejlesztésével lehetővé tegye a kibocsátásmentes jövőt.

2023. január 31. 17:11

Hiszi vagy sem, bárki lehet olajkút-tulajdonos Magyarországról

2022 végén elkezdtek termelni az első részben magyar befektetők által vásárolt olajkutak, melyeknek hozama a múltbéli tapasztalatok alapján akár az évi 25-30 százalékot is elérheti. Glück Róza, a magyar nyelvű ügyfélszolgálattal rendelkező olajkutam.com vezetője elmondta, egy négymillió forint értékű olajkútrészből akkora bevételre lehet szert tenni havonta, mintha egy 40 milliós ingatlant adnánk bérbe. Mivel az utalások dollárban érkeznek, a pénzromlástól sem kell tartani, az értékesítő cég ráadásul visszavásárlási garanciát is kínál a befektetőknek.

2023. január 31. 11:20

A BorsodChem aktívan támogatja a digitális átállást

A Wanhua Cégcsoporton belül elsőként váltott a legmodernebb SAP S/4HANA vállalatirányítási rendszerre a BorsodChem Zrt. Európában. A kazincbarcikai székhelyű vállalat, amely Európa egyik piacvezető műanyag alapanyag és szervetlen vegyianyag gyártója, és az SAP 2022 elején közös projektbe kezdett. Ennek keretében a társaság régi R3-as vállalatirányítási rendszerét a legújabb, mesterséges intelligenciával is támogatott verzióra cseréli. A vállalatirányítási rendszer korszerűsítését azért sem érdemes halogatni, mert a korábbi SAP Business Suite 7 csomag hivatalos, globális támogatását csak 2027. év végéig vállalja az SAP.

2023. január 31. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46