Új köntösben és tartalommal a freemail

forrás Prim Online, 2007. március 2. 17:41
Hamarosan megújul Magyarország legnagyobb ingyenes levelezőrendszere, a [freemail]. A vadonatúj külsőben megjelenő e-mail-szolgáltatáshoz nagyobb, 1 gigabájtnyi ingyenes tárhely jár, és a levelezés mellett telefonálni, chatelni valamint képeket és képeslapot küldeni is lehet.
Mindamellett, hogy a legrégebbi és legnagyobb hazai levelezőrendszer néhány héten belül a legkorszerűbb internetes technológiával és számos új lehetőséggel bővül, az új [freemail] a levelezési szolgáltatást használók számára ugyanazt a korábban megszokott egyszerű használatot biztosítja: a kezelőszervek a már ismert helyükön maradnak, és felfrissített ikonok is jól felismerhetők lesznek.

Újdonság, hogy jövőben a [freemail] azonnali üzenetküldésre és internetes telefonálásra is képes lesz. Ráadásul a telefonáláshoz nem lesz szükség külön telefonklienst telepíteni: a postafiókba való bejelentkezés után egy gombnyomással letölthető a szabványos internetes telefonálást megvalósító – mintegy 2 megabájtnyi – alkalmazás.  A [freemail] telefonkliens természetesen nem csak a levelezőrendszeren belül használható. Kezdetekben a számítógépek közötti hívásokra és a már meglévő Klip kliensek közötti kommunikációra képes felhasználás későbbiekben hagyományos telefonvonalak hívására is alkalmassá válik. A [freemail] címtárában telefonszámokat is lehet majd tárolni, és az üzenetküldő-szoftverekhez hasonlóan a partnerek elérhetőségét is kijelzi.

A szolgáltatás közösségi funkcióját erősíti, hogy a felhasználók részletes, fényképes adatlapot is közzétehetnek magukról a rendszerben.

A levelezőfelület legfontosabb újítása, hogy az üzeneteket hamarosan HTML-ben is formázni lehet, amelyhez egyszerű szövegszerkesztő eszköztár áll már a közeljövőben a felhasználók rendelkezésére. 

A levelezőprogram „klasszikus” képmegosztó funkcióval is gyarapodik. Az új [freemail]-ben közvetlenül és rendkívül egyszerűen lehet képeket feltölteni és továbbküldeni, valamint külön, időzíthető képeslapküldő szolgáltatást is igénybe lehet venni a levelezőfelületen keresztül. Így nem lesz szükség képek email-en keresztüli küldésére: a kedvenc fényképeinket a [freemail] fotótárában lehet elhelyezni, ahol azokat az ismerősök a megadott link segítségével szabadon megnézhetik.  Természetesen ha valaki képet, képeslapot akar küldeni, akkor azt is könnyen – a T-Online Magyarország meglévő internetes fotótárának széles választékából válogatva – megteheti, sőt akár tetszése szerint kidolgoztathatja a feltöltött azokat. A képekhez külön címkék és kommentárok fűzhetők.

Az átalakított levelezőszolgáltatással kapcsolatos látványos változás, hogy hamarosan a [freemail] új, az eddigieknél visszafogottabb, egységesebb megjelenést és színkészletet kap. A régi felülethez szokott felhasználók igényeinek figyelembe vételével a tervezők az oldal rugalmas és a lehető legjobb kitöltésére törekedtek: ennek jeleként a kiegészítő szolgáltatások az oldalakon kiemelten – ikonos, színkódos megjelenítéssel – lesznek láthatók.

A postafiókokhoz járó ingyenes, alapértelmezett tárhelyméret pedig a jövőben jelentősen bővül, és 1 gigabájt lesz.

Az új [freemail] bétatesztelése tízezer felhasználó bevonásával indul, és várhatóan március végétől már az összes [freemail] levelező használhatja a megújult szolgáltatatást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás