Értesítést kap a felhasználó, ha Windows XP-je nem eredeti

Az eredeti Windows előnyei - WGA Notifications csomag

forrás Prim Online, 2007. március 12. 17:46
A Microsoft február 20-tól Magyarországon is kibővítette a Windows Genuine Advantage (WGA - Eredeti Windows, valódi előny) programot a Windows XP-re készült WGA Notifications csomaggal. Az új WGA Notifications program segítségével az egyéni és üzleti felhasználók ellenőrizni tudják szoftverük eredetiségét, meggyőződhetnek arról, hogy valóban a nagyobb megbízhatóságot, a frissítésekhez való gyors hozzáférést és gazdagabb felhasználói élményt biztosító eredeti Windows-t használják.
Az eredeti Microsoft szoftvert maga a Microsoft adja ki, megfelelő licenccel rendelkezik és az annak megfelelő teljes körű támogatásra jogosult a Microsoft vagy megbízott partnere részéről. Az eredeti Microsoft szoftver több és jobb funkciót kínál, és könnyen integrálható a legkülönbözőbb hardverekkel, szoftverekkel és szolgáltatásokkal. Felhasználói abban a biztos tudatban használhatják, hogy mindig megkapják a legfrissebb funkciókat, frissítéseket és folyamatosan készülő javításokat, amelyek segítenek PC‑jük teljesítményének maximalizálásában. Az Windows Genuine Advantage (WGA - „Eredeti Windows, Valódi Előny”) program része a Microsoft azon törekvésének, hogy oktatással, műszaki megoldásokkal és jogi eszközökkel védje meg felhasználóit és partnereit a hamisítványoktól.

Több mint 512 millió rendszer ellenőrzése történt meg azóta, hogy a Microsoft 2005. júliusában világszerte bevezette a WGA-t. A szoftverhamisítás egyre nagyobb üzlet, és mind gyakrabban válik eszközzé bűnözők kezében a személyes információk eltulajdonítására. A WGA jól megkülönbözteti az eredeti Windows értékeit a hamis szoftverekhez képest, ezzel lehetővé teszi, hogy a felhasználók valóban a szoftvertől elvárt képességeket kapják, s hogy abban a nyugodt tudatban használhassák programjukat, hogy az eredeti.
A Microsoft az „Eredeti Windows, Valód Előny” program keretében olyan ajánlatokat nyújt a felhasználóknak, amelyeket máshonnan nem lehet elérni. A speciális ajánlatok között továbbra is szerepelnek mind Microsoft szoftverek, mind pedig a magyarországi partner cégekkel közösen kifejlesztett ajánlatok. A programban eddig Magyarországon több mint 1,6 millió PC felhasználó érvényesítette operációs rendszerét, és 29 százalék körül van azoknak az aránya, akiknek az érvényesítés valamilyen okból nem sikerült. A sikertelen érvényesítés legfőbb oka (70%) továbbra is az, hogy a felhasználók különböző nagyobb szervezetektől, cégektől megszerzett mennyiségi licenchez kapcsolódó termékkulcsokkal próbálják érvényesíteni az operációs rendszert, amely licenckonstrukció azonban más jogosultságokkal rendelkezik. Előfordulhat az is, hogy jóhiszemű felhasználók számítógépüket előtelepített operációs rendszerrel vásárolják meg, azonban a vásárlás helyén nem eredeti Windows XP-t telepítettek a PC-re. Ezért rendkívül fontos, hogy a felhasználó saját érdekében minél előbb érvényesítse operációs rendszerét az új WGA Notification programon keresztül.

Az új WGA Notifications csomag

A Microsoft az eddigi sikerekre alapozva most az új, ún. Notifications (értesítések) funkcióval bővíti ki a WGA programot. E lépés célja az eredeti Windows előnyeinek minél szélesebb körű megismertetése mellett az, hogy a tisztességes üzletpolitikával működő Microsoft partnerek ne kerüljenek versenyhátrányba a hamis szoftvert telepítő cégekkel szemben. A WGA Notifications értesíti a PC felhasználót, ha a gépén futó Microsoft Windows XP nem eredeti. Az értesítő üzenetek azokon a számítógépeken jelennek meg, amelyek elbuktak a WGA érvényesítési folyamaton, és amelyeken nem eredeti Windows XP program fut. Az érvényesített, eredeti Windows XP-t futtató PC‑k felhasználói természetesen nem kapnak értesítő üzeneteket.

A WGA Notifications egy egyszerűen használható szolgáltatás, melyben a telepítő varázsló részletesen ismerteti a program működését. A Microsoft időről időre újabb WGA Notifications verziókat ad ki, amelyek tartalmazzák a szoftverkalózkodás elleni legújabb technológiákat. A varázsló automatikus frissítési funkciót is tartalmaz, így ezek az információk a jövőben automatikusan eljutnak a felhasználóhoz. A folyamat végén a varázsló azonnal közli az eredményt, és hasznos információkat nyújt a felhasználónak, ha rendszere nem megy át az eredetiségvizsgálaton.

Az érvényesítési folyamat

A Microsoft online érvényesítési lehetőséget kínál, amelynek segítségével a felhasználó ellenőrizheti, hogy eredeti-e Windows programja. A felhasználó akkor kap felkérést a gépén futó Windows érvényesítésére, ha eredeti Windows program letöltését kéri a Microsoft Download Centernél. A másik érvényesítési lehetőség, hogy ellátogat erre a weboldalra. Az ellenőrzési folyamat egyszerűen végrehajtható, és mindössze néhány percet vesz igénybe. Ha a program egyszer már lefutott, a későbbiekben a felhasználó gyorsabban hajthatja a végre az eredeti Windows letöltéseket.

A WGA folyamatot úgy alakítottuk ki, hogy gyors és egyszerű legyen. Nem gyűjt semmilyen információt, amelyet a Microsoft a felhasználó azonosítására vagy a vele történő kapcsolatfelvételre használna. Az érvényesítési folyamat elektronikusan vizsgálja számos ismert hamisítási módszer nyomait. A felhasználónak a legtöbb esetben nem kell manuálisan megadnia információt.

A Microsoft az alábbi lépések elvégzésére kéri azokat a felhasználókat, akiknek tudomására jut, hogy Windows példányuk nem eredeti:
Tájékozódjanak az eredeti Windows ismertetőjegyeiről és előnyeiről a www.microsoft.hu/eredeti honlapon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05