2,5 milliárd dollárért újabb gyárat épít Kínában az Intel

Milkovits Gábor, 2007. március 13. 21:37
Sajtóértesülések szerint az Intel megkapta az illetékes kínai hatóságok beleegyezését egy 2,5 milliárd dolláros befektetéssel épülő félvezetőgyártó üzem létesítéséhez.
A Dalian városában tető alá kerülő létesítményben 90 nm-es technológiával gyártanak majd 12 inch-es szilíciumlemezeket, a teljes kapacitás elérését követően havi 52 ezres darabszámban. A szilíciumlapokból számítógépes processzorok (CPU-k) készülnek majd, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy mely piacokra. Könnyen lehet, hogy a teljes termelést Kínába szánják, hiszen a világ legnépesebb országa az Egyesült Államok után a személyi számítógépek második legnagyobb felvevőpiacának számít.

Az Intel egyelőre nem tett hivatalos bejelentést a beruházással kapcsolatban, így az építkezés, illetve a termelés menetrendjéről még nem tudni semmi pontosat. Mindenesetre nyilvánvaló, hogy az új technológiák bevezetése mellett továbbra is igen fontos szerepe van a mennyiségi mutatóknak, hiszen az Intel akkor létesít egy újabb 90 nm-es üzemet, amikor már be is mutatta első 45 nm-es technológiával készülő processzorait, amelyek még az idén forgalomba is kerülnek.
Kulcsszavak: Intel +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01