Nyílt forrású közösség a globális lakásválság enyhítéséért

forrás Prim Online, 2007. március 21. 14:01
A Sun Microsystems bejelentette az első nyílt forrású online közösség létrejöttét, amely a nemzetközi lakás- és életminőségi normák javítását tűzte ki célul.
Az Open Architecture Network elnevezésű online közösségi helyen építészek és tervezők tervrajzokat, ötleteket és erőforrásokat oszthatnak meg egymással ingyenesen, olyan fejlesztési projektek érdekében, amelyek geopolitikai, környezeti vagy gazdasági nehézségekkel küzdő területek megsegítésére jönnek létre. A Sun és a TED-díj 2006. évi nyertese, Cameron Sinclair, a TED 2007 rendezvény színpadán, Montereyben mutatta be az Open Architecture Network kezdeményezést.

Cameron Sinclair, az Architecture for Humanity ügyvezető igazgatója és társalapítója a TED 2006 rendezvényen arról beszélt a meghívottaknak, hogy nemzetközi szinten kíván tenni az életminőségi és lakásnormák javításáért, annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a nélkülöző vagy katasztrófáktól sújtott közösségek számára. Az online közösségek létrehozásában nagy tapasztalatokkal rendelkező Sun Microsystems a projekt élére állt, és egy online együttműködési platform kiépítésével támogatta Sinclair kezdeményezését. A Solaris 10 operációs rendszert, valamint a Sun StorageTek tárolási megoldásokat magában foglaló rendszer környezettudatos Sun Fire szervereken fut és tökéletesen alkalmas az Architecture for Humanity által kezelt tervek és termékleírások, valamint a finanszírozási lehetőségeket, erőforrásokat és esettanulmányokat tartalmazó adatbázisok menedzselésére.

Az Architecture for Humanity támogatása és az Open Architecture Network létrehozása a Sun „Share the Opportunity” (Lehetőséget mindenkinek) programjának is részét képezi, amely az általános társadalmi fejlődés előmozdításában való részvételt hivatott megkönnyíteni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megállapodott a Vodafone és az AMCNI

Fontos hazai és nemzetközi sportmérkőzéseket és a legkedveltebb ismeretterjesztő és szórakoztató csatornák tartalmait élvezhetik továbbra is zavartalanul a Vodafone Magyarország televíziós előfizetői, mert az AMC Networks International ("AMCNI ") népszerű hazai csatornái a Sport1, Sport2, AMC, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, Minimax, JimJam, FilmCafe, FilmMania megmarad a szolgáltató televíziós előfizetői kínálatában. A két cég megállapodott a terjesztési szolgáltatás hosszútávú folytatásáról. 

2022. október 3. 20:01

Új klímatechnológiai befektetési alap jön létre

A portugáliai Lisszabonban megrendezett szeptemberi esemény, a The Business Booster keretein belül bejelentették, hogy a Santander Asset Management (Santander AM) és az EIT InnoEnergy összefogásával új kockázati tőkealapot hoznak létre, amelyen keresztül a jövőben az energiaátállást segítő induló vállalkozásokat kívánják támogatni.

2022. október 3. 18:22

Már nincs messze, hogy kriptovalutában kapjuk a jutalompontokat

A kereskedelem régóta jól bevált marketingeszközei a vásárlások után járó jutalompontok, hűségpontok, kuponok. Hamarosan azonban könnyen lehet, hogy a matricák és vonalkódos cetlik helyett kriptovalutát kaphatnak majd az emberek. Legalábbis ezen dolgozik a Crypto Chip Token (BVC) csapata, felhasználva az elérhető legmodernebb blokklánctechnológiát és a nagyforgalmú webshopon történő tesztelés lehetőségét.

2022. október 3. 16:47

Miért éri meg NVMe SSD-re váltaniuk a vállalatoknak és a tartalomgyártóknak?

A digitális átállással világszerte exponenciálisan nő a használatban lévő technológiai eszközök száma és az online tevékenység mértéke, különösen a felhőben. Ezzel a növekedéssel párhuzamosan erősödik a digitális szolgáltatások iránti kereslet, valamint az igény a nagyobb adatfeldolgozási teljesítményre és a fejlettebb adattárolási protokollokra, hiszen a kezelt adatmennyiség bővülése fokozódó nyomást gyakorol az üzleti környezetre. 

2022. október 3. 15:01

A nyár végével sincs megállás a lakossági klíma-piacon

Nincs idő pihenésre a nyári főszezon után a klímás cégeknél – folyamatosan érkeznek a megrendelések annak ellenére, hogy betört az országba a hideg időjárás. A szakemberek arra számítanak, hogy egész ősszel érkeznek majd megkeresések és sokan már téli telepítéseket is beírtak a naptárba. A jelenség kialakulásában többek között a rezsiárak emelkedésének és a kedvezményes H tarifának van szerepe.

2022. október 3. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38