Hogyan ne nyírjuk ki férjünk lapostévéjét

forrás Prim Online, 2007. március 24. 08:53
Nincs annál kínosabb egy háziasszony számára, mint amikor néhány jó szándékú, de tudatlan mozdulattal sikerül tönkretennie a teremtés koronájának többnyire drága, de mindenképp kedves játékszereit. Igen könnyen előfordulhat ez a plazma, illetve LCD televíziókkal is. (Igen, ez az, aminek megvétele előtt apu fél évig katalógusokat nézegetett és egy évig spórolt.) A gyönyörű készülékek érzékeny képernyőfelülete ugyanis imádja a port, amit azonban a büszke férfiember észre sem vesz, nemhogy eltávolítana.
Ekkor jön a háziasszony, és mint azt a korábbi, hagyományos, képcsöves tévénél megszokta, egy kis ablaktisztító spray-t vagy habot fúj az új laposra, majd egy konyhai papírtörlővel átdörgöli. A kár 2 perc alatt 150 ezer és 3 millió közötti, attól függően, újonnan mennyibe kerül a tévé. Ugyanis az alkohol és ammónia tartalmú tisztítószerek többnyire oldják a képernyők „üvegét”, vagyis megjelenítő felületét, ugyanis az nem üveg, hanem egy vékony műanyag fólia. Tovább ront a helyzeten, ha a bespriccelt felületnek papírral esünk neki, mert az karcolja ezt a fajta műanyagot. Az így kezelt felületen a kép olyan lesz, mintha zsírral kentük volna be. A családi következményeket ki-ki képzeletére bízzuk.

Mindezek elkerülésére az LCD- és plazmaképernyők (tévé és számítógép is!) tisztítására mindig használjunk speciális, erre a célra fejlesztett, oldószer- és alkoholmentes tisztítószert, és a hozzá való extra puha, mikroszálas kendőt. A legegyszerűbb, biztonságos megoldás, ha a kiegészítőiről jól ismert Hama erre a célra szolgáló termékei közül választunk valamelyik bevásárlóközpontban, de természetesen a nagy készülékgyártók némelyike is forgalmaz speciális tisztítóanyagokat, és léteznek kifejezetten drága, luxuskivitelű megoldások is.
Kulcsszavak: TV LCD HAMA

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A garázscégtől a világpiacig 5 év alatt

A CraftUnique Kft. csak néhány éve alakult, de a magyar fejlesztésű és gyártású 3D nyomtató, a CraftBot Plus már több nemzetközi díjat is nyert, és közel 25 országban vannak viszonteladóik világszerte. Nem csupán hardware-t, hanem a teljes ökoszisztémát: a nyomtatót vezérlő firmwaret, illetve a nyomtatáshoz szükséges un. szeletelő programot is házon belül fejlesztik. 

2019. október 14. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás