118 millió forint veszteséggel zárt a Bookline.hu

MTI Sajtóadatbank, 2007. március 23. 10:08
A Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyrt. a 2006-os évet 118 millió forint veszteséggel zárta a keddi éves közgyűlésen elfogadott beszámoló szerint.
A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint a közgyűlésen a részvényesek 68,7 százaléka jelent meg. Az internetes könyvkereskedelemmel foglalkozó társaság tavaly 1,418 milliárd forint árbevételre tett szert.

Márffy György, a Bookline igazgatóságának tagja az MTI-nek elmondta, hogy a társaság idei legfontosabb célkitűzése a szlovák és a román piaci megjelenés. Szlovákiában várhatóan heteken belül elindulhat a magyarországihoz hasonló házhozszállítási szolgáltatásuk, míg Romániában egyelőre a logisztikai partner megtalálásán dolgoznak. A termékskála bővítése szintén szerepel a vállalat idei terveiben. A könyvek mellett CD-vel, DVD-vel, valamint műszaki illetve szépségápolási cikkekkel szeretnének megjelenni az internetes kereskedelem területén.

A Bookline.hu részvényeit 2006. augusztus 28-án vezették be a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájába. A társaságra az idén februárban nyilvános vételi ajánlatot tett a Közép Európai Média és Kiadó Szolgáltató Zrt. 905 forintos vételáron. A vételi ajánlat érvényessége március 23-ig tart.

A Bookline.hu jegyzett tőkéjének 30,53 százalékát birtokló ajánlattevő korábban jelezte, hogy az ajánlati időszak lezárását követően tőzsdei vételi megbízást ad a társaság részvényeire 900 forintos vételáron. Közölte azt is, hogy nem kíván élni a kiszorítási jogával abban az esetben sem, ha megszerzi a Bookline.hu részvényeinek több mint 90 százalékát.

A Közép Európai Média és Kiadó Szolgáltató Zrt. a társaság legnagyobb tulajdonosa. További fő részvényes a társaság vezetői közül Ifj. Márffy György 28,24 százalékkal, Földváry Gábor 11,6 százalékkal, Korányi Tamás 9,92 százalékkal, a Forrás Nyrt. pedig 9,87 százalékkal rendelkezik.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az újonnan kinevezett HTC vezérigazgató az 5G-re, az AI-re, az XR-re fókuszál

 A HTC bejelentette, hogy a mai naptól, azonnali hatállyal Yves Maitre veszi át a HTC elnökvezérigazgatói feladatkörét. Yves Maitre az Orange-tól, a világ egyik legnagyobb piacvezető telekommunikációs cégétől igazolt át a HTC-hez, ahol a fogyasztói eszközökért és együttműködésért felelős üzletág ügyvezető alelnökeként tevékenykedett, feladata pedig a kapcsolódó technológiai stratégia és üzleti ügymenetet felügyelete volt. 

2019. szeptember 17. 23:29

Egy ígéretes startup a fejlesztők kiválasztásának mestere

A Codesrank debreceni startup, amely a globális IT recruitment piac megreformálására készül, 365 millió forint befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től, amit a közeljövőben egy olyan toborzói portál elindítására fordít, ahol a jelenlegi piaci megoldásokhoz képest sokkal olcsóbban és hatékonyabbana találhatják meg a tech cégek a számukra legalkalmasabb jelentkezőket,.

2019. szeptember 17. 22:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás