Blu-ray meghajtó az Xbox 360-hoz?

Milkovits Gábor, 2007. március 25. 10:01
Neil Thompson, a Microsoft brit Xbox-részlegének feje a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy minden valószínűség szerint támogatni fogják a győztes kéklézeres DVD formátumot, legyen az akár a HD DVD, vagy akár a Blu-ray.
Thompson szerint az egyetlen valódi kérdés itt az, hogy az Xbox-vásárlók akarnak-e Blu-ray filmeket nézni készülékükön, illetve hajlandók-e ezért többet fizetni. Ez nagy valószínűség szerint azt jelenti, hogy az esetleges Blu-ray meghajtó ugyanúgy külső eszköz lenne, akárcsak a már létező HD DVD drive. Valószínű az is, hogy ezzel összefüggésben ugyanúgy nem adnak majd ki Xbox játékokat Blu-ray-n, ahogy eddig HD DVD lemezen sem. Mindez persze egyelőre csak spekuláció, annak ellenére, hogy az utóbbi időben a Blu-ray látszik előretörni, legalábbis a tengerentúlon.

A Microsoft a kéklézeres DVD-háború kezdetétől fogva a HD DVD-t támogatta, egyes elemzők miatt elsősorban azért, mert nem akart egy a Sony nevével fémjelzett technológia mögé állni. Valószínű persze, hogy az olcsóbb egyszerűbb, ezért a számítógépek esetében praktikusabbnak tűnő gyártás legalább ennyit nyomott a latban, mindenesetre az is logikusnak tűnik, hogy a Blu-ray esetleges győzelme esetén a Microsoft egyedül aligha ragaszkodik majd a HD DVD-hez.
Kulcsszavak: Xbox játék Blu-ray Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40