Újdonságok az Adobe Creative Suite 3-ban

forrás Prim Online, 2007. március 27. 12:03
Az Adobe egyik legkedveltebb szoftvere, az Adobe Photoshop CS3 képszerkesztő alkalmazás mostantól két változatban lesz elérhető. Az alapszoftver a klasszikus Photoshop bővített, javított változata, számos új funkcióval.
Az újdonság az Adobe Photoshop CS3 Extended, ami a Photoshop 3D-, videó- és Flash-támogatással bővített változata. A programban egy alap After Effects timeline is helyet kapott, így az Extendeddel akár animációkat is készíthetünk, az eredményt pedig FLV formátumban exportálhatjuk vagy tovább szerkeszthetjük bármely más CS3 alkalmazásban. Szintén újdonság, hogy az Adobe ImageReady szoftvert beépítették a Photoshopba. Az Adobe Illustrator CS3 vektorgrafikus program új színezési technikákkal, videós template-ekkel, vektoros After Effects eszközökkel és komoly Flash integrációval jelentkezik. Az Adobe InDesign CS3 kiadványszerkesztő szoftverben többek között új táblázatstílusokat és effektezési lehetőségeket találunk, az eredményt pedig XHTML formájában az Adobe Dreamweaver weblapkészítő programba is exportálhatjuk, így nem csak nyomtatott, hanem online formában is publikálhatjuk kiadványunkat.

Az audio-vizuális programok terén is számos újdonsággal találkozhatunk. Az Adobe Encore DVD programot például beépítették az Adobe Premiere Pro CS3videoszerkesztő szoftverbe, az Adobe After Effects CS3 Professional programnak pedig Standard és Pro helyett ezentúl csak egy változata lesz. Az Adobe Audition hangszerkesztő alkalmazás többé nem része a CS3 termékcsaládnak; a szoftver helyét az egyszerűbb, átláthatóbb kezelőfelülettel rendelkező, kifejezetten videós szakembereknek készített Adobe Soundbooth CS3 veszi át. (A professzionális rádiósoknak és tévéseknek szánt Audition ezentúl csak önálló alkalmazásként lesz elérhető.) A Creative Suite 3-ban két olyan szoftverrel is találkozhatunk, amelyeket még az Adobe által felvásárolt Serious Magic fejlesztett ki. Az Adobe OnLocation CS3 programmal, a Serious Magic DV Rack továbbfejlesztett változatával direkt videofelvételt készíthetünk merevlemezre, méghozzá úgy, hogy közben folyamatosan figyelhetjük és módosíthatjuk a beérkező audio-video jeleket, így pontosan beállíthatjuk a kívánt minőséget még az éles felvétel megkezdése előtt. Az Adobe Ultra CS3 kulcsolási segédprogrammal pedig kiemelhetjük a háttereket a Blue Box és a Green Screen technikával készült videókból. Fontos újítás, hogy a nem videós termékek (pl. Photoshop Extended, Illustrator) komoly videós támogatást kaptak. Szintén fontos információ, hogy az OnLocation és az Ultra kivételével a videós termékek újra visszatértek Macintosh platformra is.

A Creative Suite 3 kulcsszoftvere egyértelműen az Adobe Flash CS3 Professional, amely - az After Effects-hez hasonlóan - mostantól csak egy változatban lesz elérhető. Az új funkciókon kívül az új Flash legnagyobb előnye a többi CS3 termékkel való kiváló együttműködési képesség; a CS3 programokkal készített alkotásokat natív formában Flash-be exportálhatjuk, majd tovább szerkeszthetjük, az eredményt pedig FLV-be menthetjük vagy visszatölthetjük az eredeti szoftverbe, ahol folytathatjuk a munkát. Ilyen módon megvalósult az, amit a kreatív alkotók közössége várt az Adobe-Macromedia egyesüléstől; a két szoftverház termékei mostantól tökéletesen együttműködnek, így például olyan szoftverekkel is készíthetünk online tartalmakat, amelyeknek alapvetően nincs közük a webhez. Ez áttörést jelenthet a kreatív munkafolyamatok terén, valamint minden valószínűség szerint a Flash technológia további térhódítását hozza magával.

Forrás: szoftver.hu
Kulcsszavak: Adobe DTP

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már itthon is kapható az LG első OLED paneles monitora

Az LG Magyarországon is megkezdte az elsőként a 2021-es CES kiállítás keretében bemutatott UltraFine OLED Pro kijelzőjének forgalmazását. A 32EP950 típusjelű, 32 hüvelykes 4K monitor elsősorban a kreatív iparágban dolgozók számára jelent ideális megoldást. 

2021. október 17. 16:39

RAM-tippek a Kingstontól az ideális játékélményhez

A videojáték-ipar a 2000-es évek óta óriási fejlődésen ment át a digitális innovációknak köszönhetően. A gamerek ma már több mint 50 000 PC, konzol és egyéb más platform játékai közül válogathatnak (nem számítva a mobilos játékokat)*, ám a játékoknak nem csak a mennyisége, a minősége is egyre lenyűgözőbb. 

2021. október 17. 14:57

Messze nincsenek kihasználva az 5G lehetőségei

Messze nincsenek kihasználva az ötödik generációs hálózat adta lehetőségek, annak ellenére, hogy jelenleg a világon már 176 kereskedelmi 5G hálózat működik, amelyek több mint 500 millió előfizetőt szolgálnak ki – hangsúlyozta Ken Hu, a Huawei Technologies soros elnöke Dubaiban, a Huawei Global Mobile Broadband Forum 2021 konferencián. A vállalat vezetője szerint az 5G terjedését három fő terület, a virtuális és kiterjesztett valóság (VR, XR), az üzleti alkalmazások és a zöld fejlesztések emelhetik magasabb szintre.

2021. október 17. 13:05

Erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

Az államokhoz köthető összes kibertámadás több mint felét, 58 százalékát Oroszországból hajtották végre az elmúlt évben – ez derül ki a Microsoft legfrissebb, éves Digital Defense Report jelentéséből. A legtöbb kibertámadást azonban nem az államok, hanem a közönséges kiberbűnözők követik el, akik többnyire nem információt, hanem pénzt akarnak áldozataiktól, ezért leggyakrabban a kiskereskedelmi és a pénzügyi szektor szereplőit támadják. A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

2021. október 17. 10:08

Agresszív zsarolóvírus-taktikákról és tömeges jelszó-feltörő támadásokról számol be az ESET új vírusriportja

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit. Az ESET legújabb vírusriportja több aggasztó tendenciát is kiemel, köztük az egyre agresszívabb zsarolóvírus-taktikákat, az egyre intenzívebb brute-force támadásokat, valamint a gyakori, megtévesztő adathalász-kampányokat, melyek az otthonról dolgozókat célozzák.

2021. október 14. 12:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20