Újdonságok az Adobe Creative Suite 3-ban

forrás Prim Online, 2007. március 27. 12:03
Az Adobe egyik legkedveltebb szoftvere, az Adobe Photoshop CS3 képszerkesztő alkalmazás mostantól két változatban lesz elérhető. Az alapszoftver a klasszikus Photoshop bővített, javított változata, számos új funkcióval.
Az újdonság az Adobe Photoshop CS3 Extended, ami a Photoshop 3D-, videó- és Flash-támogatással bővített változata. A programban egy alap After Effects timeline is helyet kapott, így az Extendeddel akár animációkat is készíthetünk, az eredményt pedig FLV formátumban exportálhatjuk vagy tovább szerkeszthetjük bármely más CS3 alkalmazásban. Szintén újdonság, hogy az Adobe ImageReady szoftvert beépítették a Photoshopba. Az Adobe Illustrator CS3 vektorgrafikus program új színezési technikákkal, videós template-ekkel, vektoros After Effects eszközökkel és komoly Flash integrációval jelentkezik. Az Adobe InDesign CS3 kiadványszerkesztő szoftverben többek között új táblázatstílusokat és effektezési lehetőségeket találunk, az eredményt pedig XHTML formájában az Adobe Dreamweaver weblapkészítő programba is exportálhatjuk, így nem csak nyomtatott, hanem online formában is publikálhatjuk kiadványunkat.

Az audio-vizuális programok terén is számos újdonsággal találkozhatunk. Az Adobe Encore DVD programot például beépítették az Adobe Premiere Pro CS3videoszerkesztő szoftverbe, az Adobe After Effects CS3 Professional programnak pedig Standard és Pro helyett ezentúl csak egy változata lesz. Az Adobe Audition hangszerkesztő alkalmazás többé nem része a CS3 termékcsaládnak; a szoftver helyét az egyszerűbb, átláthatóbb kezelőfelülettel rendelkező, kifejezetten videós szakembereknek készített Adobe Soundbooth CS3 veszi át. (A professzionális rádiósoknak és tévéseknek szánt Audition ezentúl csak önálló alkalmazásként lesz elérhető.) A Creative Suite 3-ban két olyan szoftverrel is találkozhatunk, amelyeket még az Adobe által felvásárolt Serious Magic fejlesztett ki. Az Adobe OnLocation CS3 programmal, a Serious Magic DV Rack továbbfejlesztett változatával direkt videofelvételt készíthetünk merevlemezre, méghozzá úgy, hogy közben folyamatosan figyelhetjük és módosíthatjuk a beérkező audio-video jeleket, így pontosan beállíthatjuk a kívánt minőséget még az éles felvétel megkezdése előtt. Az Adobe Ultra CS3 kulcsolási segédprogrammal pedig kiemelhetjük a háttereket a Blue Box és a Green Screen technikával készült videókból. Fontos újítás, hogy a nem videós termékek (pl. Photoshop Extended, Illustrator) komoly videós támogatást kaptak. Szintén fontos információ, hogy az OnLocation és az Ultra kivételével a videós termékek újra visszatértek Macintosh platformra is.

A Creative Suite 3 kulcsszoftvere egyértelműen az Adobe Flash CS3 Professional, amely - az After Effects-hez hasonlóan - mostantól csak egy változatban lesz elérhető. Az új funkciókon kívül az új Flash legnagyobb előnye a többi CS3 termékkel való kiváló együttműködési képesség; a CS3 programokkal készített alkotásokat natív formában Flash-be exportálhatjuk, majd tovább szerkeszthetjük, az eredményt pedig FLV-be menthetjük vagy visszatölthetjük az eredeti szoftverbe, ahol folytathatjuk a munkát. Ilyen módon megvalósult az, amit a kreatív alkotók közössége várt az Adobe-Macromedia egyesüléstől; a két szoftverház termékei mostantól tökéletesen együttműködnek, így például olyan szoftverekkel is készíthetünk online tartalmakat, amelyeknek alapvetően nincs közük a webhez. Ez áttörést jelenthet a kreatív munkafolyamatok terén, valamint minden valószínűség szerint a Flash technológia további térhódítását hozza magával.

Forrás: szoftver.hu
Kulcsszavak: Adobe DTP

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09