Újdonságok az Adobe Creative Suite 3-ban

forrás Prim Online, 2007. március 27. 12:03
Az Adobe egyik legkedveltebb szoftvere, az Adobe Photoshop CS3 képszerkesztő alkalmazás mostantól két változatban lesz elérhető. Az alapszoftver a klasszikus Photoshop bővített, javított változata, számos új funkcióval.
Az újdonság az Adobe Photoshop CS3 Extended, ami a Photoshop 3D-, videó- és Flash-támogatással bővített változata. A programban egy alap After Effects timeline is helyet kapott, így az Extendeddel akár animációkat is készíthetünk, az eredményt pedig FLV formátumban exportálhatjuk vagy tovább szerkeszthetjük bármely más CS3 alkalmazásban. Szintén újdonság, hogy az Adobe ImageReady szoftvert beépítették a Photoshopba. Az Adobe Illustrator CS3 vektorgrafikus program új színezési technikákkal, videós template-ekkel, vektoros After Effects eszközökkel és komoly Flash integrációval jelentkezik. Az Adobe InDesign CS3 kiadványszerkesztő szoftverben többek között új táblázatstílusokat és effektezési lehetőségeket találunk, az eredményt pedig XHTML formájában az Adobe Dreamweaver weblapkészítő programba is exportálhatjuk, így nem csak nyomtatott, hanem online formában is publikálhatjuk kiadványunkat.

Az audio-vizuális programok terén is számos újdonsággal találkozhatunk. Az Adobe Encore DVD programot például beépítették az Adobe Premiere Pro CS3videoszerkesztő szoftverbe, az Adobe After Effects CS3 Professional programnak pedig Standard és Pro helyett ezentúl csak egy változata lesz. Az Adobe Audition hangszerkesztő alkalmazás többé nem része a CS3 termékcsaládnak; a szoftver helyét az egyszerűbb, átláthatóbb kezelőfelülettel rendelkező, kifejezetten videós szakembereknek készített Adobe Soundbooth CS3 veszi át. (A professzionális rádiósoknak és tévéseknek szánt Audition ezentúl csak önálló alkalmazásként lesz elérhető.) A Creative Suite 3-ban két olyan szoftverrel is találkozhatunk, amelyeket még az Adobe által felvásárolt Serious Magic fejlesztett ki. Az Adobe OnLocation CS3 programmal, a Serious Magic DV Rack továbbfejlesztett változatával direkt videofelvételt készíthetünk merevlemezre, méghozzá úgy, hogy közben folyamatosan figyelhetjük és módosíthatjuk a beérkező audio-video jeleket, így pontosan beállíthatjuk a kívánt minőséget még az éles felvétel megkezdése előtt. Az Adobe Ultra CS3 kulcsolási segédprogrammal pedig kiemelhetjük a háttereket a Blue Box és a Green Screen technikával készült videókból. Fontos újítás, hogy a nem videós termékek (pl. Photoshop Extended, Illustrator) komoly videós támogatást kaptak. Szintén fontos információ, hogy az OnLocation és az Ultra kivételével a videós termékek újra visszatértek Macintosh platformra is.

A Creative Suite 3 kulcsszoftvere egyértelműen az Adobe Flash CS3 Professional, amely - az After Effects-hez hasonlóan - mostantól csak egy változatban lesz elérhető. Az új funkciókon kívül az új Flash legnagyobb előnye a többi CS3 termékkel való kiváló együttműködési képesség; a CS3 programokkal készített alkotásokat natív formában Flash-be exportálhatjuk, majd tovább szerkeszthetjük, az eredményt pedig FLV-be menthetjük vagy visszatölthetjük az eredeti szoftverbe, ahol folytathatjuk a munkát. Ilyen módon megvalósult az, amit a kreatív alkotók közössége várt az Adobe-Macromedia egyesüléstől; a két szoftverház termékei mostantól tökéletesen együttműködnek, így például olyan szoftverekkel is készíthetünk online tartalmakat, amelyeknek alapvetően nincs közük a webhez. Ez áttörést jelenthet a kreatív munkafolyamatok terén, valamint minden valószínűség szerint a Flash technológia további térhódítását hozza magával.

Forrás: szoftver.hu
Kulcsszavak: Adobe DTP

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ericsson: az autó lesz a legfejlettebb okoseszköz a jövőben

Noha egyre többet hallunk az autonóm autózásról, a ma a piacon elérhető megoldások jellemzően a 2-es szintű önvezetésre képesek az ötfokozatú skálán. A valódi önvezetéshez az 5G széleskörű elterjedése is szükséges, mivel így lehset elérni, hogy a szoftver ne csak az adott autó által begyűjtött adatokra támaszkodjon, hanem messzebb is „ellásson” – derül ki az Ericsson új tanulmányából, amely a hálózatba kötött autók (connected cars) 166–200 milliárd dolláros piacán megnyíló üzleti lehetőségeket veszi számba.

2021. szeptember 24. 14:30

Védtelenül állnak a következő online betöréssel szemben a cégek

Idén még gyakoribbá váltak az internetes támadások, ennek ellenére a vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre – mutat rá az EY több mint 1000 informatikai vezető bevonásával készült nemzetközi kutatása. Minden harmadik döntéshozó szerint csupán idő kérdése, hogy cégük mikor válik egy súlyos online betörés áldozatává.       

2021. szeptember 23. 14:17

Széchenyi-egyetemi spinoff vállalkozás nyert támogatást termékfejlesztésre és hasznosításra

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően üzletileg hasznosítható termék válhat a Széchenyi István Egyetem két kutatója, dr. Kovács Norbert és dr. Fülep Dávid vezetésével fejlesztés alatt lévő projektportfóliómenedzsment-szoftverből. Maga az egyetem, illetve az intézmény Menedzsment Campusa a szellemi termék létrejöttében, a pályázat előkészítésében és beadásában is fontos szerepet játszott.

2021. szeptember 20. 12:40

Ezt kell tudnod a RAM-okról, ha gamer gépet akarsz építeni

Ha gamerként a számítógép-építés mellett döntünk, elsőre ijesztőnek tűnhet a feladat. A rengeteg komponens és specifikáció miatt nem egyszerű nyomon követni, hogy pontosan mire is figyeljünk a beszerzőkörút során. A grafikus kártyákat és a processzorokat általában körültekintően választjuk ki, de ha azt szeretnénk, hogy a játékok gond nélkül betöltődjenek és fussanak, a megfelelő RAM-memória kiválasztása is hasonlóan fontos feladat. A Kingston Technology szakértői összefoglalják, hogy mivel érdemes tisztában lenni, ha RAM-vásárlásról van szó.

2021. szeptember 19. 16:43

Ki, milyen kiegészítő eszközzel szerelje fel a munkakörnyezetét?

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni és együttműködni a kollégákkal, ma már nem feltétlenül elég egy megbízható laptop. A kényelmünk és az egészségünk szempontjából is fontos, hogy munkaállomásunk megfelelő kiegészítőkkel legyen ellátva. Az ideális informatikai háttér minden munkakörben mást jelent, és ez nem csak feladatkörönként, de személyenként is változhat. A Dell Technologies szakembere megosztja a legfontosabb tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan alakíthatunk ki kényelmes, egészséges, és a munkánkat leginkább támogató környezetet.

2021. szeptember 18. 16:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46