Új honlap segít eligazodni az Országos Képzési Jegyzék szakképesítései között

forrás Prim Online, 2007. március 27. 14:03
2006-ban tartalmában és struktúrájában megváltozott az Országos Képzési Jegyzék. Hazánkban az egyetlen rendszer, ami az új OKJ szakképesítéseit bemutatja, a www.okj2006.hu honlap.
A honlapon könnyen és gyorsan megismerhető, hogy milyen képesítések szerezhetők Magyarországon. (ábécé, szakmacsoport, tanulmányi terület és szint szerint.); megismerhetőek az egyes szakképesítések adatai: hivatalos adatok (OKJ-szám, szakmacsoport, tanulmányi terület, szint, betölthető foglalkozás, felelős minisztérium, szakmai és vizsgakövetelmény-rendelet), képzési adatok (képzés hossza, lehetséges képzési forma, elmélet-gyakorlat aránya), képzési feltételek (iskolai feltétel, egészségügyi, pályaalkalmassági feltétel); bemutatja, hogy milyen rész-képesítések, milyen elágazások, milyen ráépülő képesítések vannak.

A fentieken kívül az okj2006.hu oldalon számos egyéb hasznos információ is megtalálható.

  • a régi OKJ szakképesítései (ábécé és szakmacsoport szerint rendezve);
  • egyéb képzések (ECDL, e-learning kurzusok, nem OKJ-s tanfolyamok);
  • az új OKJ interaktív bemutatása, fogalomtár, gyakori kérdések (és válaszok), fontos jogszabályok, hasznos linkek.
Kulcsszavak: oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Törökország – Egyesült Arab Emírségek. Üzleti Fórum a két közel-keleti óriással

A Közel-Kelet két meghatározó üzleti központja Törökország és az Egyesült Arab Emírségek (UAE). Szerepük a világgazdaságban is felértékelődött. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Törökország – Egyesült Arab Emírségek. Üzleti Fórum a két közel-keleti óriással” című konferenciáján török, arab és magyar előadóink megmutatják, hogy miért érdemes ezeken a piacokon megjelenni.

2023. szeptember 29. 20:17

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

A Széchenyi István Egyetem debütált a Times Higher Education világranglistáján is

Története során először került fel az egyik legnagyobb presztízsű világranglistára a győri Széchenyi István Egyetem, ami azt jelenti, hogy a világ egyetemeinek legjobb öt százalékába tartozik. Az eredmény óriási siker, a Times Higher Education rangsorának készítői ugyanis a felsőoktatási intézmények tudományos teljesítményét a legszigorúbb sztenderdek alapján mérik.

2023. szeptember 29. 15:49

E-kereskedelmi útmutató: Hogyan növelhetjük a konverziót és az eladásokat az üzenetküldő alkalmazásokkal?

Bár az üzenetküldést általában hétköznapi, kötetlen beszélgetésekhez társítják, mára a marketing és a kereskedelem szempontjából is nagyszerű csatornává vált.

2023. szeptember 29. 14:21

Tiltólistás időrabló vagy egyre inkább hasznos edukációs eszköz a platform?

A TikTok népszerűsége az oldal 2017-es indulása óta töretlen. Egy friss felmérés szerint a 4 és 18 év közötti gyerekek naponta átlagosan 91 percet töltenek el rajta. A tiktokozó diákok több, mint 60%-a szerint a rövid videók segítenek a tanulásban és a házi feladat elkészítésében is, tehát edukációs céllal is pörgetik a feed-et, nem csak a szórakozás miatt.

2023. szeptember 29. 12:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38