64 GB-os Samsung SSD flash meghajtó

Milkovits Gábor, 2007. március 27. 20:27
A Samsung bemutatta legújabb 1,8”-es SSD flash háttértár eszközét, amely újabb mérföldkőnek tekinthető a merevlemezeket felváltó technológia történetében.
A dél-koreai gyártó nemcsak a tárolókapacitást növelte a duplájára az új SLC NAND-alapú eszközzel, hanem egyúttal az adatok beolvasásának sebességét 60, az írási sebességet pedig 20%-kal megnövelte az előző, 32 GB-os modellhez képest. A sorozatgyártás megkezdése a második negyedévre várható. A noteszgépekbe szánt SSD meghajtó mellett a Samsung szélesebb körben is alkalmazni szeretné a technológiát, így 8-16 GB-os kisméretű változatokban hordozható készülékekbe, vagy akár több száz GB-os kivitelben nagyteljesítményű szerverrendszerekhez.

A kérdés változatlanul az, hogy a teljesítménynövekedéssel párhuzamosan az árak is megfelelő ütemben csökkennek-e ahhoz, hogy a NAND flash belátható időn belül felválthassa a merevlemezes technológiát. A szupergyors, és a most bemutatott eszköznél is alkalmazott SLC NAND mellett a Samsung nemrég olyan újfajta, 16 gigabites MLC modulokat mutatott be, amelyek olcsóbb SSD flash meghajtókat eredményezhetnek az idei első negyedévre ígért sorozatgyártás beindítása után.
Kulcsszavak: Samsung winchester

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi AIoT-termékekkel értelmezi újra a modern otthon fogalmát

A Xiaomi megkezdi új AIoT-termékeinek nemzetközi értékesítését. Ezeket arra tervezték, hogy kényelmesebbé, élménytelibbé és sportosabbá tegyék a hétköznapjainkat: ilyen szerepet szán a cég az új Xiaomi Robot Vacuum X10+ robotporszívónak, a nedves-száraz Xiaomi Truclean W10 Wet Dry Vacuum porszívó családnak, a Xiaomi TV Q2 televízióknak, a Xiaomi Smart Band 7 Pro okoskarkötőnek és a Redmi Pad táblagépnek.

2022. október 4. 20:13

Gyorsítósávon az önvezetés felé

A Széchenyi István Egyetem újabb mérföldkőhöz érkezett az 5G alkalmazási lehetőségei és az önvezető járművek kutatása terén. A győri mérnökök sofőr nélkül irányítottak egy személyautót a zalaegerszegi ZalaZONE tesztpályán a Magyar Telekom által biztosított 5G Campus mobilhálózat segítségével.

2022. október 4. 13:59

A virtuális valóság és a digitális ikrek is helyet kap a lakóautók tervezésében

A felhalmozott szaktudás mellett a legújabb tervezőmegoldásokat is felhasználja új modelljeinek fejlesztése során a Hymer lakóautógyártó. A prototípusgyártásban a digitális ikerpár kap szerepet, a fejlesztési folyamat egy része pedig a virtuális térbe helyeződik át a Siemens segítségével.

2022. október 4. 09:57

Miért éri meg NVMe SSD-re váltaniuk a vállalatoknak és a tartalomgyártóknak?

A digitális átállással világszerte exponenciálisan nő a használatban lévő technológiai eszközök száma és az online tevékenység mértéke, különösen a felhőben. Ezzel a növekedéssel párhuzamosan erősödik a digitális szolgáltatások iránti kereslet, valamint az igény a nagyobb adatfeldolgozási teljesítményre és a fejlettebb adattárolási protokollokra, hiszen a kezelt adatmennyiség bővülése fokozódó nyomást gyakorol az üzleti környezetre. 

2022. október 3. 15:01

A Dell Technologies és a VMware korszakalkotó megoldásokat vezet be

A Dell Technologies a VMware-rel közösen kifejlesztett új megoldásokat mutatott be, amelyek nagyobb fokú automatizálást és hatékonyságot biztosítanak a többfelhős és edge stratégiákat alkalmazó cégeknek. 

2022. október 2. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38