64 GB-os Samsung SSD flash meghajtó

Milkovits Gábor, 2007. március 27. 20:27
A Samsung bemutatta legújabb 1,8”-es SSD flash háttértár eszközét, amely újabb mérföldkőnek tekinthető a merevlemezeket felváltó technológia történetében.
A dél-koreai gyártó nemcsak a tárolókapacitást növelte a duplájára az új SLC NAND-alapú eszközzel, hanem egyúttal az adatok beolvasásának sebességét 60, az írási sebességet pedig 20%-kal megnövelte az előző, 32 GB-os modellhez képest. A sorozatgyártás megkezdése a második negyedévre várható. A noteszgépekbe szánt SSD meghajtó mellett a Samsung szélesebb körben is alkalmazni szeretné a technológiát, így 8-16 GB-os kisméretű változatokban hordozható készülékekbe, vagy akár több száz GB-os kivitelben nagyteljesítményű szerverrendszerekhez.

A kérdés változatlanul az, hogy a teljesítménynövekedéssel párhuzamosan az árak is megfelelő ütemben csökkennek-e ahhoz, hogy a NAND flash belátható időn belül felválthassa a merevlemezes technológiát. A szupergyors, és a most bemutatott eszköznél is alkalmazott SLC NAND mellett a Samsung nemrég olyan újfajta, 16 gigabites MLC modulokat mutatott be, amelyek olcsóbb SSD flash meghajtókat eredményezhetnek az idei első negyedévre ígért sorozatgyártás beindítása után.
Kulcsszavak: Samsung winchester

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy szünetmentes sikertörténet

Hogyan biztosítsuk a folyamatos áramellátást igénylő elektronikus eszközeink biztonságát? Erre a kardinális kérdésre már több mint fél évszázada létezik válasz: a szünetmentes tápegységek a kezdeti modellek óta számottevő fejlődésen mentek keresztül, napjainkban pedig már az energiaellátás szempontjából is meghatározó szerepelt töltenek be. A UPS-technológia evolúcióját az Eaton szakértői foglalták össze.

2022. augusztus 18. 14:05

2024-re a hazai Wi-Fi hálózatok több mint 60 százaléka korszerűsítésre szorulhat

Átalakította az életünket a világjárvány alatt elterjedt távmunka, amelyet jó néhány munkáltatónál részben vagy teljesen megtartottak. Megtapasztaltuk, hogy a „szakadozó internet” (valójában a hálózat túlterhelt, nem jól tervezett) mennyire ellehetetleníti a hatékony munkavégzést, megnehezíti a gördülékeny meetingelést. 

2022. augusztus 17. 18:43

2022. július legveszélyesebb kártékony programjai

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2022 júliusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A jelentés szerint az Emotet tartja magát a legyakrabban előforduló kártékony programok listáján, annak ellenére is, hogy globális hatása 50%-kal csökkent júniushoz képest.

2022. augusztus 17. 11:20

Hogyan válasszunk laptopot a sulikezdésre?

Ahogyan az elmúlt időszakban a felnőtteknél hibrid munkavégzés alakult ki, a gyerekeknél is teljesen általánossá vált, hogy az egyik tanárnál kézzel kell megírni a leckét a munkafüzetben, a másik tanár pedig e-mailben várja a házi feladatot. Ráadásul a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz, illetve a barátokkal való kapcsolattartáshoz is egyre nagyobb arányban használnak számítógépet, laptopot vagy tabletet a fiatalok. 

2022. augusztus 15. 16:48

Kulcsszerepe lehet az okostechnológiának a tanulásban

Sokat tehetnek a szülők az iskolakezdésre készülve is azért, hogy megkönnyítsék gyerekeiknek a tanulást. Ebben kulcsszerep az okoseszközöknek juthat, amelyek a hagyományos tankönyvekkel szemben nem csak az információt bocsátják rendelkezésre, hanem az agy bal és jobboldali féltekét egyszerre működtetve hatékonyan segítik az információ megértés és rögzítését, élményt kínálva a gyerekeknek. A MediaMarkt egy tanulásmódszertani tréner segítségével járta körbe, hogy melyek a legfontosabb eszközök az élménytanuláshoz.

2022. augusztus 14. 13:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40