Érintőképernyős fényképező beépített idegenvezetővel

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 28. 06:11
A megapixelek hajszolása helyett a Samsung egy egészen eredeti megközelítéssel állt elő az L74 modellel, a készülék érintőképernyős, ráadásul beépített idegenvezető gondoskodik róla, hogy nehogy lemaradjunk a legjobb felvételeket kínáló helyekről.
Az első látásra semmi különöset nem kínáló középkategóriás készüléknek kinéző L74-es hátoldalára tekintve rögtön feltűnik, milyen kevés gombot találhatunk rajta. Ennek oka a felhasználóbarát érintőképernyős kijelző, mely a szokásos információs és kereső funkciók mellett a menü kezelését is biztosítja. Ez önmagában érdekessé tenné a gépet, de az igazán új a beépített adatbázis. Ez tulajdonképpen egy turistáknak szánt elektronikus idegenvezető, mely térkép segítségével kalauzol el bennünket a leglátványosabb felvételeket ígérő pontokhoz.

A technikai adatok nem éppen figyelemfelkeltők, ahogy a gép külleme sem, a kissé fantáziátlanul sablonos megjelenés 7 megapixeles érzékelőt, az átlagnál kicsit jobb, 3,6x-os optikai zoomot, 28 mm-es széles látószögű lencsét és 450 MB beépített memóriát rejt. Mindezt azonban elhomályosítja a 3 inches kijelző vezérlőképessége és a valóban felhasználói igényeket kiszolgáló turistakalauz, ami 349 dolláros áron bizonyosan sokak körében népszerű lesz.
Kulcsszavak: Samsung kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Panasonic új objektíve: S-S85

A Panasonic bemutatja, nagy rekesznyílású, fix gyújtótávolságú LUMIX S 85 mm F1.8 (S-S85) közepes teleobjektívét, amely gyönyörű bokeh hatással teszi még szebbé a portrékat. A korábbi bejelentésnek megfelelően a Panasonic négy F1.8-as, nagy rekesznyílású, a LUMIX S sorozat fényképezőgépein megtalálható L-bajonettes rendszert alkalmazó objektívet fog megjelentetni, és ezek közül az első a mostani 85 mm-es F1.8-as objektív. 

2020. november 4. 19:43

Profi és amatőr fotósok jelentkezését várja a Nikon

A Nikon bejelentette, hogy visszatér a kétévente megrendezésre kerülő fotós versenye, a Nikon Fotópályázat 2020-21. A versenyen profi és amatőr fotógráfusok jelentkezését várják a világ minden tájáról.

2020. október 27. 12:31

A Nikon bemutatja a tükör nélküli fényképezőgépek új generációját

A Nikon bemutatta a Nikon Z 7II és a Nikon Z 6II – a Z 7 és a Z 6 vezető, tükör nélküli fényképezőgépek új generációjának tagjait.

2020. október 15. 16:20

LUMIX fényképezőgép filmfelvételekhez és élő streameléshez

A Panasonic bejelentette első box-stílusú, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépét, a LUMIX DC-BGH1-et. A mikro négyharmados szabványt alkalmazó új LUMIX BGH1 rendkívül könnyen hordozható és cserélhető objektíves. A fényképezőgép kiválóan kamatoztatja a Panasonic által a mozifilmkamerákhoz, videokamerákhoz és a LUMIX GH sorozathoz kifejlesztett, kiforrott technológiákat. 

2020. október 15. 11:00

Két magyar díjazott a világ legnagyobb mobilfotós versenyén

Kihirdették a győzteseket a világ legnagyobb mobilfotós versenyén. A 120 országból érkezett 1,19 millió nevezésből két magyar alkotás is a legjobbak közé jutott. A Huawei Next Image nemzetközi megmérettetését – melynek témája az idei év különleges nyara volt – egy dán fotós, Sune Pedersen „Ölelés” képe nyerte. Az egyik kategória győztese és különdíjasa pedig egy-egy magyar fotós, Aljona Akszjonovics és Biri Andrea lett. A „Life Goals” és a „Summer time” pályaművek a legjobb magyar és nemzetközi fotográfusok képei között, a budapesti World Press Photo (WPP) kiállítás kísérő kiállításán is megtekinthetők a Magyar Nemzeti Múzeumban, szeptember 24. és október 25. között.

2020. október 1. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás