Speciális áramátalakító hordozható eszközökhöz

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 28. 07:35
A Texas Instruments egy olyan különleges eszközt mutatott be, mely képes a különböző változó áramforrások energiáját hordozható eszközök számára használható formába alakítani.
Az alternatív energiaforrások terjedésével egy meglehetősen sokszínű kép alakult ki a piacon. Számos napenergiára vagy valamilyen kémiai folyamatra épülő energiaforrás van kísérleti stádiumban, áll sorozatgyártás előtt, vagy már kapható is egyes üzletekben. Az érdeklődés hatalmas az ilyen megoldások iránt, így egyre szélesedik a kínálat is, és kutatások beérésével robbanásszerű növekedésre számíthatunk ebben a szektorban.

Az örömteli sokszínűség egyben gyakorlati problémát is jelent, a gyártók nehezen képesek biztosítani a kompatibilitást a különféle képességű rendszerek kötött, melyek igen változó feszültség és teljesítménymutatókkal rendelkeznek, ami viszont a felhasználók oldaláról okozhat gondot.

A Texas Instruments erre a helyzetre reagál új DC/DC Boost néven emlegetett TPS61200 modellszámú megoldásával. A beépíthető részegység képes a legkülönfélébb áramforrásokat összehangolni így a gyártók megfelelő szabadságot kaphatnak, és valóban a legéletképesebb megoldások terjedhetnek el a piacon.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Vadonatúj LOQ gaming laptopokat és torony PC-ket mutatott be a Lenovo

A játékok nem kizárólag csúcskategóriás számítógépeken élvezhetők. Erre bizonyíték a Lenovo újonnan bejelentett termékcsaládja, a LOQ (lock), amely a kezdő játékosokat támogatja a játékok és virtuális világok felfedezésében és abban, hogy valódi közösségekhez csatlakozzanak, olyan játékeszközökkel, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, mégsem jelentenek megterhelő kiadást.  

2023. március 24. 15:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08