McAfee OK: egyedülálló mobiltartalom-biztonsági szoftver

Kovács Attila, 2007. március 28. 10:10
A McAfee bejelentette a McAfee OK mobil alkalmazási csomagot, amely mobiltartalom-gyűjtőket és hálózati szolgáltatókat célzó mobiltartalom-felügyelő és tanúsító szoftver. Működése: fenyegetéseket keresve leellenőrzi a mobiltartalmakat, például a csengőhangokat, képeket, videókat és alkalmazásokat, és útmutatást ad a felhasználók számára a biztonságos és nem biztonságos tartalmak megkülönböztetéséhez.
A McAfee legfrissebb kutatása kimutatta, hogy a hálózati szolgáltatók 80 százalékát érinti a biztonsági incidenseknek az ügyfélbizalomra és az új mobilszolgáltatások bevezetésére gyakorolt kedvezőtlen hatása. A McAfee OK közvetlen megoldást nyújt erre a problémára a mobiltartalom „ismert rosszindulatú elemektől és szándékoktól mentes” tanúsítvánnyal való ellátása révén. A program alapját a McAfee mobilérzékelő-technológiája képezi, amely kiegészíti a Symbian Signed programot, és amelyet világszerte már több mint 40 millió készülékre telepítettek.
 
A mobil-előfizetők rájöttek, hogy a mobiltelefonok ideális eszközök társadalmi hálózatok és közösségek építéséhez, mind a mobilszolgáltatók ellenőrzött környezetein belül (on-deck), mind pedig azokon kívül (off-portál). A McAfee OK csomag egy szoftvert, valamint a meglévő tartalomszolgáltató infrastruktúrákba történő integrálást foglalja magában. A személyre szabható paraméterek lehetővé teszik a rosszindulatú vagy nem kívánt tartalomtípusok észlelését. A McAfee mobilkutatási csapata valós idejű fenyegetettségfrissítéseket biztosít, amelyek a McAfee Mobile Security Risk Management megközelítés részét képezik. Ez lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy felismerjék és mérsékeljék a vállalkozásaikra leselkedő kockázatokat, megvédjék ügyfeleiket, és elkerüljék a rosszindulatú támadásoknak a márkamegítélésükre gyakorolt negatív hatását.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az infokommunikációs szakemberek a mesterséges intelligenciában bíznak

Az 5G-forradalommal együtt járó technológiai bumm új kihívásokat is tartogat a telekommunikációs iparág számára. A szolgáltatókis tisztában vannak vele, hogy a lehető leggyorsabban lépniük kell a mesterséges intelligencia (MI) és az autmatizáció terén, hogy költséghatékony megoldásokat találjanak a folyamatosan növekvő felhasználói elvárásokra. Az 5G által kínált lehetőségek egyre komplexebb rendszereket hívnak majd életre, és az így létrejövő, minden eddiginél nagyobb adatmennyiséget csak mesterséges intelligenciával lehet majd hatékonyan kezelni. Azt már most látjuk, hogy az  5G-nek köszönhetően az olyan technológiák, mint a dolgok internete (IoT) és az Ipar 4.0 fokozatosan mindennapivá válnak.

2020. február 19. 16:13

NATO tanúsítványt kaptak a Kingston IronKey D300 titkosított USB-k

A Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy IronKey D300 nevű titkosított USB meghajtósorozata megszerezte a NATO korlátozott  tanúsítványát (NATO Restricted Level Certification). Ennek értelmében a Kingston IronKey D300, IronKey D300S és IronKey D300SM pendrive-ok kiterjedt validálást követően bekerültek a NATO tagországai, valamint polgári és katonai testületei által megszabott működési követelményeknek megfelelő termékek hivatalos katalógusába.* 

2020. február 19. 11:55

A fertőzést is visszafordítja

A G DATA vírusirtója mostantól egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.

2020. február 18. 14:53

Kitolták az SAP S/4HANA és az SAP Business Suite 7 verzió támogatásának határidejét

Az SAP bejelentette, hogy immár 2040 végéig vállal kötelezettséget az SAP S/4HANA terméktámogatására. Egyidejűleg azt is közzétette a vállalat, hogy 2027 végéig biztosan, 2030 végéig pedig opcionálisan biztosítja az SAP Business Suite 7 szoftver alapvető alkalmazásainak fenntartását és támogatását. A magyar nagyvállalatok körében is legnépszerűbb vállalatirányítási rendszer új verziójára való áttérés lesz a fókuszban az SAP Hungary március 24-re szervezett SAP ERP Experience 2020 konferenciáján is. 

2020. február 17. 12:17

Az e-mail használat a munkahelyen és a GDPR!

A legtöbb szervezet a mindennapi munka során az üzleti kapcsolattartásra elektronikus levelezést használ és ennek érdekében a munkatársak számára céges domain alatt postafiókot hoz létre.

2020. február 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás