Lezárult a Siemens Zrt. átalakulása

MTI Sajtóadatbank, 2007. március 29. 09:42
Lezárult a Siemens Zrt. szervezeti átalakulásának folyamata 2006. december 31-ével, a közgyűlés szerdán  fogadta el az átalakuláshoz kapcsolódó végleges vagyonmérleget - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
A közlemény szerint az átalakulás tőkestruktúra változással járt együtt.

A folyamat, illetve a kiválás során a Siemens Zrt. Communications ágazata a hozzá tartozó területeket szétválasztva két kft-vé alakult, és Siemens leányvállalatként, Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft., illetve Siemens Networks Magyarország Kft. néven működik tovább. Utóbbi 2007 folyamán az újonnan megalakuló Nokia Siemens Networks tagjává válik majd.

A kiválás által indokolt tőkestruktúra-átalakítás során a tulajdonosok 4 milliárd forint tőkeleszállításról döntöttek, így a Siemens Zrt. alaptőkéje 8 milliárd forintról 4 milliárd forintra csökkent.

A kialakult tőkestruktúra továbbra is pozitív likviditást biztosít a társaság számra, és a piaci átlagon felüli sajáttőke-finanszírozást jelent. Az alaptőke és a tőketartalékok együttes értéke meghaladja a 7 milliárd forintot - közölte a társaság.

A Siemensnek több érdekeltésge is van Magyarországon: a Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft. főként a távközlési és az internetes piacon működik, a Bosch Siemens Kft. háztarási gépeket forgalmaz, a Siemens Erőműtechnikai Kft. erőművi berendezéseket gyárt, a Siemens Transzformátor Kft. a villamosiparban érdekelt, Siemens Leasing Kft. és a Siemens Finance Rt. a pénzügyi szektorban működik, a Fujitsu Siemens Kft. informatikai termékeket forgalmaz, illetve ezen a területen nyújt szolgáltatásokat, a Siemens Pse kft. a Siemens konszern szoftverfejlesztéssel és szoftverprojektek lebonyolításával foglalkozó magyarországi vállalata, Labscreen Orvosi Labordiagnosztikai és Kereskedelmi Kft. képi diagnosztikai vizsgálatokat és ezekhez tartozó terápiás beavatkozásokat végez, Siemens TraffiCOM Kft. távközlési alapinfrastruktúra szolgáltatásokat nyújt, az Osram Kft. pedig világítástechnikával foglalkozik.
Kulcsszavak: +céginfo Siemens

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Pillantás a mágikus dobozra

Villogó bútordarab garbós beszélő fejekkel, a világ híreinek varázsgömbje, instant cirkusz vagy otthonunk házi oltára – közel egy évszázada nézzük, de vajon tudjuk-e, mi is a televízió valójában? A digitális műsorszolgáltatás, a streaming és a felhasználók által generált tartalmak korában érdemes egyáltalán megkülönböztetnünk a tévét bármilyen más képernyőtől – a zsebünkben lapulótól egészen a falméretűig? A Telekom innovációs rendezvénysorozata, a Most Fórum idei első rendezvénye minden háztartás legfontosabb dobozáról rántotta le a csipketerítőt, hogy letörölhesse az alatta lerakódott évszázados port.

2020. február 16. 10:32

Mesterséges intelligenciával a cégek 80 százalékkal gyorsabban növelik nyereségüket

Az Oracle és az Enterprise Strategy Group új tanulmánya szerint azok a szervezetek, amelyek mesterséges intelligenciát és más új techológiákat  alkalmaznak pénzügyeik és működésük támogatására 80 százalékkal gyorsabban növelik éves nyereségüket.  A “Feltörekvő technológiák: a pénzügyi és működési versenyképesség kulcsa” című tanulmány 13 ország 700 pénzügyi és operatív vezetőjét kérdezte meg, és megállapította, hogy az új technológiák - AI, dolgok internete (IoT), blokklánc, digitális asszisztensek – elfogadottsága elért egy kritikus szintet, bevezetésük meghaladja a várakozásokat és jelentős versenyelőnyt teremtenek a cégek számára.

2020. február 15. 12:10

Egyre közelebb az online cégek adóztatása

A digitális üzleti modellek térhódításával párhuzamosan egyre égetőbb kérdés annak megválaszolása, hogy az egyes országoknak van-e joga különadókat kivetni az ezt alkalmazó vállalkozásokra? Tisztázni kellene továbbá azt is, hogy a globálisan termelődő jövedelmet miként lehet méltányosan felosztani az érintett országok között? A szereplők között messze még a konszenzus, ám az ellenérdekelt országok közelmúltban lezajlott vitái vélhetően segítenek előremozdítani az OECD által szorgalmazaott megállapodás mihamarabbi kialalkítását.

2020. február 15. 10:05

Magyar startup nyerte a fődíjat egy német pitchversenyen

A YourAnastomosis nyerte meg a németországi Észak-Rajna-Vesztfália legnagyobb pitch versenyét Düsseldorfban csütörtökön, a Digital Demo Day-en, ahol a magyar digitális egészségügyi startup az NRW Bank felajánlásából 3000 eurós fődíjban részesült.

2020. február 14. 16:49

Már iOS-szel is vehetünk MÁV bérletet

Újabb hasznos funkciók válnak elérhetővé február 15-étől a MÁV alkalmazásban. A MÁV-START vonalaira érvényes bérleteket immár az iOS operációs rendszert használók is megvásárolhatják. A H5-ös szentendrei vonalra pedig – várhatóan szintén február közepétől – a kiegészítő MÁV-HÉV bérlet teljesárú, 30 napos változatát is meg lehet majd vásárolni mind Android, mind pedig az iOS alapú készülékeken. 

2020. február 14. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás