Elektronikus ügyfélszolgálati rendszer Hódmezővásárhelyen

MTI Sajtóadatbank, 2007. március 29. 10:01
Elektronikus ügyfélszolgálati rendszert vezettek be Hódmezővásárhelyen - tájékoztatta az önkormányzat városfejlesztési, vállalkozásfejlesztési és informatikai bizottságának elnöke szerdán az MTI-t.
Gyömrő Molnár Imre elmondta: az e-önkormányzat az önkormányzati szervezetek közötti elektronikus adatcserét lehetővé tévő, a lakosságot kiszolgáló integrált informatikai rendszer.

A fejlesztésre a város a Gazdasági Minisztérium pályázatán 315 millió 352 ezer forintot nyert, amelyhez 16 millió 598 ezer forint önerőt biztosítottak - tette hozzá.

A projekt része egy, a korábbi városi honlapnál szélesebb körű információkat és szolgáltatásokat biztosító, korszerű portálrendszer, valamit egy közérdekű térinformatikai alkalmazás bevezetése is - közölte.

Az e-önkormányzati rendszer meghatározott ügyekben kérelmek és bevallások elektronikus benyújtását teszi lehetővé, s időpont-előjegyzési lehetőséget, valamint internetről letölthető, elektronikusan kitölthető és kinyomtatható formanyomtatványokat is biztosít.

Önkormányzati szinten Hódmezővásárhely az első város, ahol az e-ügyintézés szolgáltatásai ilyen mértékben elérhetővé váltak - fűzte hozzá a városfejlesztési bizottság elnöke.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rendszerváltozások: az átláthatatlan vállalati informatika az innovációt is megöli

A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat. Ennek következtében komplex, sok területet lefedő, integrált rendszerek és célrendszerek jelennek meg a vállalati IT-környezetben. 

2022. szeptember 30. 15:15

Vadonatúj kameratechnológiával jön a Mate 50 Pro

Bemutatta Magyarországon új zászlóshajó okostelefonját a Huawei. A HUAWEI Mate 50 Pro-t vadonatúj kameratechnológiával szerelték fel, amely a világon elsőként tíz fokozatú, változtatható rekeszértékű kamerával rendelkezik

2022. szeptember 30. 13:59

A Telekom bemutatja saját márkás okostelefonjait

A Google-lal közösen fejlesztett készülékek nem csak nagy felbontású kamerájukkal, premium dizájnjukkal, vagy hosszú üzemidejükkel hódíthatják meg a mobilpiacot, hanem az árukkal is. A T Phone 5G-vel és a T Phone Pro 5G-vel már sokkal több mindenki számára válhat kézzelfoghatóvá és elérhetővé az 5G-s felhasználói élmény*.

2022. szeptember 30. 12:40

Magyarországra is megérkezett a HUAWEI nova 10 okostelefon

Új készülékkel bővült a HUAWEI nova sorozat: a nova 10 okostelefon úttörő, 60 MP felbontású előlapi kamerával, valamint fotós- és videós funkciók széles választékával új szintre emeli a szelfizést és a vlogolást. A készülék a 66W-os HUAWEI SuperCharge gyorstöltéssel akár már 35 perc alatt teljesen feltölthető.

2022. szeptember 30. 11:21

Bújtatott reklámért szabott ki bírságot a Médiatanács

Jogsértést tárt fel a Médiatanács vizsgálata az ATV több műsorában is. A Baymax! című animációs sorozat egyik epizódja miatt a testület a holland társhatósághoz fordul. 

2022. szeptember 30. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38