Április végén indul az elektronikus ügyintézés Kecskeméten

MTI Sajtóadatbank, 2007. március 29. 10:07
Kecskeméten az Európai Unió támogatásával megvalósult elektronikus közigazgatás első szolgáltatásait április végén vehetik igénybe a város lakói és a településen működő vállalkozások - hangzott el szerdán Kecskeméten, a projekt záróértekezletén.
Az egyes szolgáltatások beindítása minden esetben a helyi rendelet módosítását igényli, mely azt jelenti, hogy április végén indulhatnak meg az első szolgáltatások, melyek az adóhatósági ügyek lesznek - mondta a programról tartott bemutatón Nyíri Attila tanácsos, az önkormányzati projekt vezetője.

Kecskemét 2004-ben nyert az elektronikus közigazgatás megvalósításához 540 millió forint vissza nem térítendő támogatást, melynek 75 százalékát az Európai Unió, 25 százalékát a magyar költségvetés biztosította. Az önkormányzat 99 millió forint önrészt vállalt. A program megvalósításán közel 70 vállalkozó és önkormányzati alkalmazott dolgozott.

A projekt fő célja, az EU ajánlással, valamint a Gazdasági Versenyképesség Operatív Programmal (GVOP) összhangban lévő hatékony, korszerű, átlátható ügyfélközpontú rendszer kialakítása.

Nyíri Attila tanácsos ismertette, hogy a projekt eredményeként, saját számítógépről, internetes kapcsolaton keresztül adhatóak be majd a város honlapjáról letölthető anyagok.

Először az állampolgárokat, kis- és középvállalkozókat legjobban érintő adóhatósági ügyek, mint az adóbevallás, részletfizetési méltányossági kérelem nyújtható be - tette hozzá.

A projekt vezetője kitért arra, hogy a határozatokat egyelőre papíron kapják meg az állampolgárok, de lehetőség lesz arra, hogy a határozatokat is elektronikus úton kapják meg az érintettek.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább emelkedett az IT bérezés

Továbbra is tarolnak a fizetések az informatikai szektorban hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt. A COVID-19 hatása az IT munkaerőpiacot is elérte, munkaerőhiány és bérnövekedések figyelhetők meg világszerte. A Bluebird piaci körképe.

2022. július 4. 15:42

Akkumulátorok újrahasznosításával járul hozzá a fenntartható közlekedéshez a TIER és a Remondis

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER és a vezető újrahasznosítási szakértő, kommunális- és vízszolgáltató, a Remondis együtt tesznek a nyersanyagtakarékosság és a körforgásos gazdaság kialakításáért. A Remondis 16 európai országban, köztük Magyarországon is felel majd a több mint 160.000 TIER e-roller, elektromos kerékpár és e-moped elhasznált lítium-ion akkumulátorainak megfelelő kezeléséért. 

2022. július 4. 14:17

Széleskörű egészségbiztosítási szolgáltatást vezet be dolgozóinak a Vodafone

2022. július 1-től a Vodafone Magyarország elérhetővé teszi munkavállalói számára a Medicover Vállalati Egészségbiztosítást. A nagy létszámra kötött biztosítással a dolgozók a Medicover országos lefedettségén keresztül számos egészségügyi szolgáltatást vehetnek igénybe díjmentesen, akár korlátlan számban, a biztosításba pedig az alkalmazottak családtagjaikat is bevonhatják.

2022. július 4. 12:51

Az ABB E-mobility megnyitotta eddigi legnagyobb DC villámtöltőket gyártó üzemét

Az ABB E-mobility a toscanai Valdarnóban megnyitotta a vállalat eddigi legnagyobb, DC villámtöltőket gyártó üzemét, az E-mobility Centre of Excellence-t, s ezzel megerősítette globális vezető pozícióját az elektromos járművek (EV-k) töltési megoldásai terén.  

2022. július 4. 11:40

Influenszerek tucatjai születhettek a Balaton Soundon

A befutott véleményvezérek brandépítésre használták leginkább a két év kihagyás után újból megrendezett Balaton Soundot, miközben rengeteg fiatal számára ugródeszkát jelentett az influenszerek világában hazánk legjelentősebb fesztiválja. Zsóri Martin közösségi média szakértő arról beszélt, Pumped Gabó valósággal kultuszt épített ki maga köré, és az ő példáján idén is sokan meg akarták mutatni magukat a világnak a TikTokon és az Instagramon. Hozzátette, más kérdés, hogy a hírnevet fenn is kell tudni tartani.

2022. július 4. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24