Április végén indul az elektronikus ügyintézés Kecskeméten

MTI Sajtóadatbank, 2007. március 29. 10:07
Kecskeméten az Európai Unió támogatásával megvalósult elektronikus közigazgatás első szolgáltatásait április végén vehetik igénybe a város lakói és a településen működő vállalkozások - hangzott el szerdán Kecskeméten, a projekt záróértekezletén.
Az egyes szolgáltatások beindítása minden esetben a helyi rendelet módosítását igényli, mely azt jelenti, hogy április végén indulhatnak meg az első szolgáltatások, melyek az adóhatósági ügyek lesznek - mondta a programról tartott bemutatón Nyíri Attila tanácsos, az önkormányzati projekt vezetője.

Kecskemét 2004-ben nyert az elektronikus közigazgatás megvalósításához 540 millió forint vissza nem térítendő támogatást, melynek 75 százalékát az Európai Unió, 25 százalékát a magyar költségvetés biztosította. Az önkormányzat 99 millió forint önrészt vállalt. A program megvalósításán közel 70 vállalkozó és önkormányzati alkalmazott dolgozott.

A projekt fő célja, az EU ajánlással, valamint a Gazdasági Versenyképesség Operatív Programmal (GVOP) összhangban lévő hatékony, korszerű, átlátható ügyfélközpontú rendszer kialakítása.

Nyíri Attila tanácsos ismertette, hogy a projekt eredményeként, saját számítógépről, internetes kapcsolaton keresztül adhatóak be majd a város honlapjáról letölthető anyagok.

Először az állampolgárokat, kis- és középvállalkozókat legjobban érintő adóhatósági ügyek, mint az adóbevallás, részletfizetési méltányossági kérelem nyújtható be - tette hozzá.

A projekt vezetője kitért arra, hogy a határozatokat egyelőre papíron kapják meg az állampolgárok, de lehetőség lesz arra, hogy a határozatokat is elektronikus úton kapják meg az érintettek.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenessé teszi a kommunikációt a Vodafone és a DIGI Törökország földrengés sújtotta területén tartózkodó előfizetői számára

A 4iG Csoporthoz tartozó Vodafone Magyarország és a DIGI nem számít fel roaming díjat Törökországban tartózkodó ügyfeleinek, ezzel segítve a földrengés sújtotta országot. A kedvezmény az sms-, adat- és hívás roaming forgalomra vonatkozik, és visszamenőlegesen 2023. február 6-tól február 12-ig érvényes. Ugyancsak ingyenessé teszik az érintett területen belüli és onnan Magyarországra irányuló kommunikációt.

2023. február 9. 12:35

Recessziós kockázatok és a hekkerek miatt aggódhatnak leginkább a bankvezetők

Az informatikai rendszerek sebezhetősége és az ügyfelek hitelképessége miatt aggódnak leginkább a pénzintézetek kockázatkezelői – derül ki az EY és az Institute of International Finance legfrissebb, 30 ország 88 bankjának részvételével készült nemzetközi felmérésből. 

2023. február 9. 11:17

A HONOR új hajlítható telefonját szerelte szét a JerryRigEverything

A HONOR új, az MWC 2023-on debütáló, majd a globális piacon is elérhető HONOR Magic Vs hajlítható okostelefonjának alkatrészeit mutatja ma be friss szétszerelős videójában Zack a JerryRigEverything YouTube-csatornától.

2023. február 9. 09:54

A Philips Sound új, széleskörű felhasználó élményt kínáló fejhallgatókat dob piacra

A rendkívül sikeres Go Sports termékcsalád két középkategóriás fejhallgatóval bővül az A5508 TWS és az A5608 nyitott fülcsont vezetésű modellek bevezetésével, melyek mindegyike Bluetooth 5.3 csatlakozási lehetőséget és LC3 kodeket kínál. 

2023. február 8. 20:00

Microsoft: példaértékű együttműködés az IK-val

A Debreceni Egyetem Informatikai Karával folyó közös munkáról számolt be weboldalán a szoftvergyártó világcég. A vállalat és az IK között évek óta meglévő együttműködés révén a Microsoft által támogatott képzéseken vehetnek részt az egyetem hallgatói, akik a cég legújabb technológiáit ismerhetik meg és piacképes tanúsítványokat szerezhetnek.

2023. február 8. 18:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Google vezérigazgatója jelentette be a Google Bard indulását

2023. február 7. 12:34

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51