Azonnal kihasználható hiba az Internet Explorerben

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 29. 22:29
A Microsoft megerősítette, hogy egy olyan hibát fedeztek fel a népszerű böngészőprogramban, melynek kihasználásához kód már megtalálható a világhálón, és a legjobban frissített rendszereket is kiszolgáltatottá teszi.
Ezt a hibát a kurzorok, animált kurzorok és ikonok formátumának ellenőrzésében talált hiányosság okozza. A rendkívül veszélyes hiba akár e-mailben kapott üzenet megnyitásakor, speciálisan formázott szöveg olvasásakor, weboldal megtekintésekor nyit kiskaput gépünkhöz. Ennek eredményeképpen idegen kódok futathatók a számítógépen a tulajdonos engedélye és tudomása nélkül. A gondokat tovább fokozza, hogy például az animált kurzorok jellemzően a .ani fájl típushoz köthetők, de valójában nem ez az egyetlen érintett bővítmény. A vírusirtó cégek arra figyelmeztetnek, hogy a hiba rendkívül veszélyes, a McAffe előzetes tesztjei szerint az Internet Explorer 6 és 7-et futtató gépek még a Windows XP 2 frissítőcsomaggal felvértezve is védtelenek. Érdekes azonban, hogy az átfogó frissítőcsomag nélküli, illetve csak SP1-el frissített rendszerek nem sérülékenyek, és az eredmények alapján a Firefox 2.0 sem. Nem érintettek azonban azok az Explorer 7 felhasználók, akik a böngészőt a Vista alatt futtatják.

Az érintett termékek listája:

  • Windows XP Service Pack 2, Windows Server 2003 Service Pack 1
  • Microsoft Internet Explorer 6 Windows XP Service Pack 2
  • Microsoft Internet Explorer 6 Windows Server 2003 SP1
  • Microsoft Windows Internet Explorer 7 Windows XP SP2
  • Microsoft Windows Internet Explorer 7 Windows Server 2003 SP1

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR két új okostelefonja mellett új termékkategóriát is bemutatott

A Honor új termékek és új termékkategóriák bejelentésével tovább erősíti elkötelezettségét egy intelligens eszközökön keresztül összekapcsolt világ megalkotása iránt. A Honor MagicBook széria alatt két ultravékony és könnyű laptopot találunk a hordozhatóság jegyében, a márka emellett bemutatta a Honor Magic Earbuds fülhallgatót is. A novemberben bejelentett MagicWatch 2 okosóra új funkciókkal bővül, és az eszközhöz további óraszíjak is elérhetőek lesznek.

2020. február 25. 19:26

Az áprilisban érkező MatePad Pro ötvözi a kiterjesztett élményt és a nagy teljesítményt

A Huawei Fogyasztói Üzletága bemutatta legújabb generációs tabletjét, a Huawei MatePad Pro-t. Az új, 5G-képes verzióban is kapható csúcskategóriás készülék kiemelkedő képernyő-test arányú kijelzőjével, a vállalat legerősebb, Kirin 990 csúcsprocesszorával – és a tabletek között elsőként – vezeték nélküli töltéssel érkezik a boltok polcaira.  

2020. február 25. 15:04

Megérkezett a Fujitsu két új, nagy teljesítményű munkaállomása

A Fujitsu bemutatta a műszaki és kreatív iparágak nagy teljesítményigényű felhasználóinak követelményeire optimalizált, két új munkaállomását. Az új rendszerek a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek teljesítmény és a tervezés támogatása terén.

2020. február 25. 12:15

Usernet: Újabb internetes átverés szedi áldozatait

Az elmúlt fél évben új internetes átverés szedi áldozatait, amely elsősorban a hazai, elsősorban az online szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat célozza meg. Az átverést a legtöbb szakember „túlfizetéses” átverésnek nevezi.

2020. február 25. 10:43

Tovább bővíti portfólióját az amerikai techpiacon a magyar Stylers Group

A dinamikusan fejlődő IT-szektorban is látványos eredményt könyvelhetett el tavaly a vállalati informatikai rendszereket fejlesztő és üzemeltető Stylers Group, több mint 600 millió forintos összárbevételt realizálva. A valóra vált amerikai sikersztori 2004-ben kezdődött egy kollégiumi szobában, a tíz éves jubileum pedig teljes arculat- és profilváltást hozott. A cégcsoport San Diego-i irodáját is a magyar szürkeállomány tartja az élmezőnyben, ennek köszönhetően a Stlyers Group az elmúlt öt évben megduplázta árbevételét az amerikai piacon, de nincs megállás: idén újabb területeket hódít meg a cég.

2020. február 25. 09:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás