Samsung: komoly hiány várható a NAND flash piacon

Milkovits Gábor, 2007. március 30. 09:46
A Samsung prognózisa szerint jelentős hiány várható a NAND flash memóriaeszközök terén az év második felében, miközben a DRAM piac stabilizálódni látszik.
A piacvezető gyártó szerint az Apple iPhone és a 4-8 GB-os flash-alapú médialejátszók, illetve a beépített memóriás mobiltelefonok mind-mind növelik a NAND eszközök iránti igényt, miközben a gyártók óvatosak a termelési kapacitás növelését illetően. Mindez Chang-Gyu Hwang, a Samsung félvezető-ágazatának vezetője szerint számottevő hiányt eredményezhet az eszközökből a világpiacon, ami egyúttal visszafoghatja a termékek utóbbi időben tapasztalt gyors árcsökkenésének ütemét, ez pedig fogyasztói szempontból nem túl jó hír.

Hwang szerint a DRAM termékek iránti igény is nőni fog az idén, ami a gyártók örömére megszüntetheti a mostani túlkínálatot. Ehhez a Windows Vista bevezetése is hozzájárul, és a tényezők együttes kedvező hatásának köszönhetően a korábban jósolt 46 helyett 50%-os gyarapodás várható az ágazatban. Az egy számítógépre számított DRAM 2007 harmadik negyedévében el fogja érni az 1,3 GB-ot, miközben a PC-k mellett a szórakoztató elektronikai eszközök is egyre nagyobb mennyiségű DRAM memóriát igényelnek majd. Az is a gyártóknak kedvez, hogy a 68 nm-es technológia bevezetése jelentős költségmegtakarításokat hozhat a számukra.
Kulcsszavak: Samsung DRAM

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Home office kérdés: lapostévé vagy projektor?

A háztartások egyre jobban felfedezik, a vállalkozások viszont kevéssé élvezik a projektorok nyújtotta vizuális élményeket. Ennek megfelelően a home office terjedése felemásan hatott a gyártók bevételeire. Pedig a projektor egy bizonyos képméret felett üzleti felhasználás esetében is ár-érték arányt nézve egyértelműen olcsóbb megoldás a modern televízió készülékeknél.

2020. november 26. 12:21

Újabb jelentős 5G-hálózat kiépítésében vesz részt az Ericsson a régióban

Az Ericsson és a távközlési infrastruktúra nagykereskedelemmel foglalkozó CETIN ötéves szerződést írt alá az 5G csehországi kialakításáról. A szerződés értelmében a CETIN hálózatának modernizációjához az Ericsson szállítja a szükséges eszközöket, így a meglevő, hagyományos hálózatot gyors és nagykapacitású 5G hálózattá alakítják át. 

2020. november 25. 19:10

A Check Point Software cyber-biztonsági előjelzései 2021-re

Még több COVID-19 támadás, kártékony programok és cyber-konfliktusok, az 5G és az IoT terjedésével kapcsolatos új veszélyek – a következő 12 hónapban ezek vezetik a szervezetek biztonsági programjának toplistáját.

2020. november 25. 12:10

Egységes automatizációval állhat talpra az ipar

Évente mintegy 20-30 milliárd dollárt költenek az ipari felhasználók az automatizációs rendszereik szervizelésére, karbantartására, azonban ennek az összegnek a túlnyomó többsége megtakarítható lenne, ha egységes automatizálási megoldásokat alkalmaznának – állapítja meg az ARC Advisory Group elemzése. 

2020. november 25. 09:37

Biztonságos munkavégzés a home office idején

Az adatvédelmi piacon október vége óta érhető el  a hazai fejlesztésű Mydata Protect szoftvercsalád, ami védelmet és teljesítményoptimalizálást biztosít a home office-ban dolgozók nemcsak céges, de privát számítógépein is. A szoftver mindhárom tagja a járványhelyzet okozta otthoni munkavégzés során felmerülő informatikai problémákra kínál megoldást a vállalati szegmensben. A Mydata Protect Security Kft. a digitális oktatásra kényszerülő pedagógusok számára díjmentesen biztosítja a terméket.

2020. november 24. 09:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás