Samsung: komoly hiány várható a NAND flash piacon

Milkovits Gábor, 2007. március 30. 09:46
A Samsung prognózisa szerint jelentős hiány várható a NAND flash memóriaeszközök terén az év második felében, miközben a DRAM piac stabilizálódni látszik.
A piacvezető gyártó szerint az Apple iPhone és a 4-8 GB-os flash-alapú médialejátszók, illetve a beépített memóriás mobiltelefonok mind-mind növelik a NAND eszközök iránti igényt, miközben a gyártók óvatosak a termelési kapacitás növelését illetően. Mindez Chang-Gyu Hwang, a Samsung félvezető-ágazatának vezetője szerint számottevő hiányt eredményezhet az eszközökből a világpiacon, ami egyúttal visszafoghatja a termékek utóbbi időben tapasztalt gyors árcsökkenésének ütemét, ez pedig fogyasztói szempontból nem túl jó hír.

Hwang szerint a DRAM termékek iránti igény is nőni fog az idén, ami a gyártók örömére megszüntetheti a mostani túlkínálatot. Ehhez a Windows Vista bevezetése is hozzájárul, és a tényezők együttes kedvező hatásának köszönhetően a korábban jósolt 46 helyett 50%-os gyarapodás várható az ágazatban. Az egy számítógépre számított DRAM 2007 harmadik negyedévében el fogja érni az 1,3 GB-ot, miközben a PC-k mellett a szórakoztató elektronikai eszközök is egyre nagyobb mennyiségű DRAM memóriát igényelnek majd. Az is a gyártóknak kedvez, hogy a 68 nm-es technológia bevezetése jelentős költségmegtakarításokat hozhat a számukra.
Kulcsszavak: Samsung DRAM

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG bemutatja legújabb, továbbfejlesztett Ultra szériás monitorait

Az LG Electronics (LG) tovább erősíti pozícióját a prémium monitorok piacán új, a 2021-es CES kiállításon debütáló Ultra monitoraival. A gamerek, digitális művészek és professzionális felhasználók igényeit szem előtt tartva a legújabb UltraGear, UltraWide és UltraFine szériás kijelzők magas szintű hatékonyságot és szórakozási élményt kínálnak, így otthoni és irodai használatra is tökéletesek.

2021. január 16. 18:15

Terjeszkedik az LG a globális e-sport-piacon

Az LG Electronics (LG) megerősíti jelenlétét a gyorsan növekvő globális e-sport-piacon, mégpedig a világ egyik legnagyobb e-sport-szervezetével, a Gen.G Esportsszal (Gen.G) kialakított partnerségi együttműködés révén. A két vállalat együtt dolgozik majd azon, hogy az LG kategóriavezető UltraGear gaming monitorainak segítségével fejlődhessen tovább a nemzetközi e-sport-színtér.

2021. január 16. 14:58

Az Oracle bejelentette új adatbázis-verzióját, az Oracle Database 21c-t

Az Oracle bejelentette, hogy elérhetővé vált az Oracle Cloud-ban az Oracle Database 21c, a világelső konvergens adatbázis legújabb verziója.

2021. január 15. 15:03

Elindította Magyarország első, élő 5G-s ipari felhasználását a Huawei

A Huawei Technologies Európai Ellátó Központjának (ESC) pátyi üzemében elindult Magyarország első, valós környezetben működő ipari felhasználású 5G magánhálózata. A több ütemben megvalósuló, Ipar 4.0 alkalmazásokat támogató megoldással a létesítményben hatékonyabbak, biztonságosabbak és költséghatékonyabbak lesznek a termelési, raktározási és anyagmozgatási folyamatok. 

2021. január 14. 18:00

A világ legrosszabb jelszavai, melyeket soha nem szabad használni

Az utóbbi öt évben a világ legnépszerűbb jelszavai az „123456” és a „password” (jelszó). A kiberbiztonsági és a digitális adatvédelmi szakértők folyamatos emlékeztetése ellenére a legtöbb ember továbbra is gyenge és könnyen feltörhető jelszavakat hoz létre.

2021. január 14. 09:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05

Egy Waldorf-iskola nyerte a VISZ digitalizációs pályázatát

2020. december 11. 16:40
online sportfogadás