Önszabályozó fényerővel rendelkező mobilkijelző a Samsungtól

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 30. 19:07
A Samsung mindig is élen járt az új mobilkijelzők fejlesztésében, most egy olyan modellt dobnak piacra, ami képes a környezet fényerejéhez igazítani saját megvilágítását.
Az egyre vékonyabb és vékonyabb telefonok megtervezéséhez létfontosságú a minimalizált méretű részegységek elérhetőségét biztosítani. A Samsung eddig is piacvezető volt ezen a területen, és újdonságait saját telefonjai mellett számos gyártó készülékeiben viszontláthattuk.

A legújabb megoldás egy LCD technológiára épülő 2,1 inches átmérővel rendelkező modell, szintén extravékony kialakítással, ám egy érdekes új tulajdonsággal. A kijelzők fényerejének beállítása mindig is megoldatlan probléma volt. Talán is merős jelenség a napfényben szinte olvashatatlan mobil megjelenítő, ami sötétben szinte lámpaként világít, ami egyrészt felesleges, másrészt csökkenti a készülék készenléti idejét. A mindössze 1 milliméter vastag megjelenítőt a csúcsmobilokba szánták, így beleépítették a vállalat Adaptive Brightness Control (ABC) fényérzékelő-szabályozó rendszerét. A QVGA (320x240 pixel) felbontású kijelző így képes magától feltornászni fényerejét tűző napfényben, és elkerülni a bántóan erős éjszakai fényerőt. Az felhasználók számára az eredmény olyan mobilok sora, melyeknél nem kell a fényerő kérdésével foglalkozi, mégis minden helyzetben sokkal jobban olvasható a kijelző.
Kulcsszavak: mobiltelefon Samsung

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az idősek biztonságát szolgálják a Telenor újításai

A karanténhelyzet óta kiemelt figyelem hárul az idősekre, akikkel a fokozott védelem miatt sok családban ritkábban, vagy csak online módon tartják a kapcsolatot. A Telenor friss reprezentatív kutatása szerint ez az idei karácsonyra is rányomhatja a bélyegét, így még fontosabb az igény: biztonságban tudni az idős hozzátartozókat. A szolgáltató karácsonyi ajánlataiban több, kifejezetten az időseknek szóló megoldást kínál; ilyen a 0-24-ben hívható, országos segítségnyújtó SOS Központ szolgáltatás.  

2020. november 26. 19:38

A POCO piacra dobja vadonatúj készülékét, a POCO M3-at

Méltán híres okostelefon-kínálatára építve, a POCO Global bejelentette a márka függetlenedését és bemutatta vadonatúj, belépő szintű okostelefonját, a POCO M3-at. A 48MP-es, háromtagú kamerával felszerelt, 6000 mAh kapacitású akkumulátorral, gyönyörű FHD + kijelzővel és Qualcomm Snapdragon 662 chipsettel érkező POCO M3 tökéletes eszköz lesz azok számára, akik út közben is a szórakoztató tartalmakat nézik a telefonjukon.

2020. november 26. 14:56

Újabb jelentős 5G-hálózat kiépítésében vesz részt az Ericsson a régióban

Az Ericsson és a távközlési infrastruktúra nagykereskedelemmel foglalkozó CETIN ötéves szerződést írt alá az 5G csehországi kialakításáról. A szerződés értelmében a CETIN hálózatának modernizációjához az Ericsson szállítja a szükséges eszközöket, így a meglevő, hagyományos hálózatot gyors és nagykapacitású 5G hálózattá alakítják át. 

2020. november 25. 19:10

November 30-tól kapható Magyarországon a Huawei Mate 40 Pro

November végétől – néhány Európai ország mellett – Magyarországon is kapható lesz limitált darabszámban a Huawei októberben bemutatott csúcskészüléke, a Huawei Mate 40 Pro. A vállalat aktuális zászlóshajó készülékét a világon elsőként egy 5 nanométeres technológiára épülő, egylapkás 5G chip hajtja. A Mate 40 Pro kiemelkedő kamerarendszerét pedig bemutatását követően a független nemzetközi portál, a DxOmark a piacon elérhető termékek közül a legjobbnak értékelte. A készülék november 30-tól limitált számban a nagyobb Telekom üzletekben, valamint a Huawei Pop-Up Store Arena Mallban érhető el 449.990 forintos ajánlott bruttó fogyasztói áron fekete és ezüst színekben.

2020. november 25. 10:56

Többet telefonáltunk és interneteztünk a koronavírus hatására

Körülbelül hatodával nőtt a hívás- és harmadával az internetforgalom 2020 első felében a koronavírus-járvány miatt, az SMS-ek száma viszont negyedével csökkent 2019 végéhez képest – derül ki a mobiltelefon-, a mobilinternet- és a mobil M2M-szolgáltatások főbb mutatóinak alakulását tartalmazó legfrissebb mobilpiaci jelentésből – tette közzé  a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

2020. november 24. 18:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás