Önszabályozó fényerővel rendelkező mobilkijelző a Samsungtól

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 30. 19:07
A Samsung mindig is élen járt az új mobilkijelzők fejlesztésében, most egy olyan modellt dobnak piacra, ami képes a környezet fényerejéhez igazítani saját megvilágítását.
Az egyre vékonyabb és vékonyabb telefonok megtervezéséhez létfontosságú a minimalizált méretű részegységek elérhetőségét biztosítani. A Samsung eddig is piacvezető volt ezen a területen, és újdonságait saját telefonjai mellett számos gyártó készülékeiben viszontláthattuk.

A legújabb megoldás egy LCD technológiára épülő 2,1 inches átmérővel rendelkező modell, szintén extravékony kialakítással, ám egy érdekes új tulajdonsággal. A kijelzők fényerejének beállítása mindig is megoldatlan probléma volt. Talán is merős jelenség a napfényben szinte olvashatatlan mobil megjelenítő, ami sötétben szinte lámpaként világít, ami egyrészt felesleges, másrészt csökkenti a készülék készenléti idejét. A mindössze 1 milliméter vastag megjelenítőt a csúcsmobilokba szánták, így beleépítették a vállalat Adaptive Brightness Control (ABC) fényérzékelő-szabályozó rendszerét. A QVGA (320x240 pixel) felbontású kijelző így képes magától feltornászni fényerejét tűző napfényben, és elkerülni a bántóan erős éjszakai fényerőt. Az felhasználók számára az eredmény olyan mobilok sora, melyeknél nem kell a fényerő kérdésével foglalkozi, mégis minden helyzetben sokkal jobban olvasható a kijelző.
Kulcsszavak: mobiltelefon Samsung

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növekszik a használt mobilok népszerűsége, az Euronics is belép a piacra

A legújabb szériás okostelefonok helyett egyre nagyobb az érdeklődés a használt, de jó állapotban lévő, értékálló mobilok iránt. Az Euronics éppen ezért úgy döntött, belép a használt telefonok piacára: a webshopon már most megrendelhetőek a legújabb modellekhez képest kedvezőbb áron elérhető készülékek. Az első készletet a kifejezetten időtálló iPhone modellekből állította össze a cég.

2023. szeptember 20. 17:20

Díjmentes 1 GB adat és 100 lebeszélhető perc a Vodafone kínálatában

A Vodafone Magyarország célja, hogy az alapvető telekommunikáció lehetőségét minél szélesebb körben tegye elérhetővé. Ezt szolgálja, hogy augusztus elejétől a TUTI100+ feltöltőkártyás díjcsomagban a kártya aktiválását követően az előfizetők díjmentes 1 GB kiinduló adatkeretet, valamint 100 lebeszélhető percet kapnak, melyet 30 napig használhatnak fel. A díjmentes szolgáltatásoknak köszönhetően feltöltés nélkül is kapcsolatban tudnak maradni az ügyfelek. 

2023. szeptember 10. 13:40

Diákoknak és tanároknak is jó választás a Viber

Újra elkezdődött az iskola, de ahelyett, hogy visszatérnél a régi rutinodhoz – itt az ideje, hogy kialakíts egy újat, amely jobban igazodik az igényeidhez. A Viber segíthet abban, hogy rendszerezett maradj, ne felejts el semmit, ne maradj le semmiről, és közben jól érezd magad.

2023. szeptember 8. 16:17

Itt az új, stílusosan rózsaszín Nokia G42 5G

A lenyűgözően lila Nokia G42 5G sikere után a Nokia telefonokat gyártó HMD Global most bemutatja a készülék élénk pink verzióját. A világot rózsaszínre festő Barbie film nyomában érkező pink Nokia G42 5G otthon is bármikor könnyedén javítható. 

2023. szeptember 8. 11:35

A HONOR 36 elismerést kapott a nemzetközi médiától az IFA 2023-on

A HONOR a berlini IFA 2023-on bemutatta a legkönnyebb és legvékonyabb befelé hajlítható HONOR Magic V2 készülékét, valamint a kifelé hajlítható új koncepcióját, a HONOR V Purse-t, így kínálva korlátlan lehetőséget a stílus és önkifejezés terén. Több nemzetközi vezető médium is az IFA legjobbjaként emelte ki a két hajlítható készüléket, elismerve a HONOR hajlítható portfóliójának innovatív tervezését, figitális jellegét és fenntarthatóságát. (A „figitális” – angolul phygital – a fizikai és a digitális szavak összekapcsolódásából született. Lényege, hogy a készülék nem csak digitálisan, hanem fizikailag is hozzáad a felhasználói élményhez.)

2023. szeptember 7. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59