Önszabályozó fényerővel rendelkező mobilkijelző a Samsungtól

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 30. 19:07
A Samsung mindig is élen járt az új mobilkijelzők fejlesztésében, most egy olyan modellt dobnak piacra, ami képes a környezet fényerejéhez igazítani saját megvilágítását.
Az egyre vékonyabb és vékonyabb telefonok megtervezéséhez létfontosságú a minimalizált méretű részegységek elérhetőségét biztosítani. A Samsung eddig is piacvezető volt ezen a területen, és újdonságait saját telefonjai mellett számos gyártó készülékeiben viszontláthattuk.

A legújabb megoldás egy LCD technológiára épülő 2,1 inches átmérővel rendelkező modell, szintén extravékony kialakítással, ám egy érdekes új tulajdonsággal. A kijelzők fényerejének beállítása mindig is megoldatlan probléma volt. Talán is merős jelenség a napfényben szinte olvashatatlan mobil megjelenítő, ami sötétben szinte lámpaként világít, ami egyrészt felesleges, másrészt csökkenti a készülék készenléti idejét. A mindössze 1 milliméter vastag megjelenítőt a csúcsmobilokba szánták, így beleépítették a vállalat Adaptive Brightness Control (ABC) fényérzékelő-szabályozó rendszerét. A QVGA (320x240 pixel) felbontású kijelző így képes magától feltornászni fényerejét tűző napfényben, és elkerülni a bántóan erős éjszakai fényerőt. Az felhasználók számára az eredmény olyan mobilok sora, melyeknél nem kell a fényerő kérdésével foglalkozi, mégis minden helyzetben sokkal jobban olvasható a kijelző.
Kulcsszavak: mobiltelefon Samsung

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Emlékezetes pillanatok a Samsung Galaxy S21-es csúcsmobilokkal

A Samsung legújabb csúcskészülékei, a Galaxy S21 5G és a Galaxy S21+ 5G elhozzák az önkifejezés szabadságát. A felhasználók életstílusához illeszkedő készülékek számos kiemelkedő újítással érkeznek, amelyekkel különleges pillanatok még emlékezetesebbé válhatnak. Az új széria látványos kialakítással, rendkívüli, Professzionális kamerával és a Galaxy sorozat eddigi legerősebb processzorával biztosít kiemelkedő felhasználói élményt. Mindhárom új Galaxy S21 5G készülék a Samsungtól megszokott egyedülálló teljesítményt és csatlakoztathatóságot biztosítja.

2021. január 15. 19:40

Előrendelhetőek a Telenornál az új Samsung Galaxy S21 széria készülékei

A Samsung Galaxy S21 széria most bejelentett három új készüléke, a Samsung Galaxy S21 5G, a Samsung Galaxy S21+ 5G, valamint a Samsung Galaxy S21 Ultra 5G modellek 2020. január 14-én, 17 órától, január 28-án 23:59-ig rendelhetőek elő a Telenor weboldalán.

2021. január 15. 10:55

A brexit nem feltétlenül jelenti a hazai áron igénybe vehető roaming megszűnését

Már nem vonatkoznak a roaming és nemzetközi hívások díjának maximálására vonatkozó szabályok az Egyesült Királyságra, ami 2020. december 31-e óta nem az Európai Unió része, így harmadik országnak minősül. Ettől függetlenül a szolgáltatók dönthetnek úgy, hogy megtartják az eddigi feltételeket.

2021. január 14. 15:03

Nagyon közkedvelt a MÁV elektronikus bérlete

A MÁV mobilalkalmazásból elérhető elektronikus bérlet népszerűsége messze meghaladja a korábbi, interneten vásárolható bérletét. 2020 második félévében a MÁV appban 2-2,5-szer annyi bérletet vásároltak egy-egy hónapban a vírushelyzetben általánosan csökkenő bérleteladások ellenére, mint 2019-ben az internetes felületen. Az új Elvirával közös felhasználói fiók előnyeinek köszönhetően pedig az applikációra a regisztrálók száma megháromszorozódott, megközelítette a félmilliót.

2021. január 11. 10:52

Megérkeztek a Xiaomi legújabb középkategóriás okostelefonjai

A Redmi Note 9T lesz a Redmi család első Dual SIM-es, 5G-képes készüléke. A középkategóriás és belépő szintű okostelefonok új uralkodóinak szánt készülékek kivételes teljesítménnyel és többnapos üzemidővel rendelkeznek majd. A felhasználók így is bátran élvezhetik az új készülékek kameráinak képességeit és a telefonok külső megjelenésén sem hagyott nyomott a nagyobb akkumulátor teljesítmény. A Redmi készülékeken felül, a bemutató eseményen debütált két új ecosystem-termék a Mi Smart Clock és a Mi 360 ° Home Security Camera 2K Pro is.

2021. január 8. 19:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05

Egy Waldorf-iskola nyerte a VISZ digitalizációs pályázatát

2020. december 11. 16:40
online sportfogadás