Személyre szabható kommunikációs megoldás kis- és középvállalatoknak

forrás Prim Online, 2007. március 30. 13:54
A Cisco Unified Communications 6.0 (UCS 6.0) rendszere átfogó kommunikációs megoldást nyújt, amely a hang-, video- és adatátviteli funkciókat is magában foglalja. Az új változat lehetőségei segítik a mobil alkalmazottak hatékonyságát, miközben elérhetővé teszi az egységes kommunikációt és a valós idejű, online csoportmunkát támogató alkalmazásokat a kis- és közepes vállalkozások számára is. Az új csoportmunka-funkciók mellett a külső alkalmazások is könnyen integrálhatók.
Cisco Unified Communications System 6.0

A Cisco Unified Communications 6.0 (UCS 6.0) rendszer kis- és közepes vállalkozásoknak, illetve nagyvállalatoknak szánt kommunikációs termékeket egyaránt tartalmaz. A rendszer olyan integrált megoldásnak képezheti részét, amely a hálózati infrastruktúra mellett biztonsági, mobilitást biztosító, hálózatfelügyeleti és életciklus-szolgáltatásokat foglal magában. Az UCS 6.0 verzió újdonságai:

Mobilitás

A Cisco Unified Mobile Communicator nem más, mint egy mobilkészülékekre fejlesztett, könnyen használható alkalmazás, amely a mobil alkalmazottak közötti kommunikáció hatékonyságát javítja. A céges szintű kommunikációs alkalmazások és szolgáltatások hatókörét a mobiltelefonokra és okostelefonokra is kiterjeszti. A Cisco Unified Mobile Communicator segítségével a munkatársak:
  • hozzáférhetnek az aktuális vállalati telefonkönyvhöz;
  • megtekinthetik kollégáik elérhetőségi állapotát;
  • biztonságosan küldhetnek szöveges üzeneteket, amelyekkel a foglalt munkatársak is elérhetők;
  • a mobiltelefon kijelzőjén megtekinthetik irodai hangpostaüzeneteik listáját és meg is hallgathatják azokat;
  • a Cisco Unified MeetingPlace komponenssel való integrációnak köszönhetően konferencián, illetve csoportmunkában is részt vehetnek;
  • a hívástörténet mobilkészüléken történő megjelenítésével mindenkor tudhatják, ki mikor kereste őket, még akkor is, ha a hívás az irodai mellékállomásra irányult.

A Cisco Unified Mobile Communicator minden ismert mobil operációs rendszeren futtatható, így a legkülönfélébb GSM-készüléken is használható.

Vezeték nélküli helyi hálózaton keresztüli hangátvitelt tesz lehetővé a Cisco Unified Wireless IP Phone 7921G készülék, amely támogatja a 802.11 a/b/g vezeték nélküli szabványokat. A 802.11 „a” jelű szabványt támogató legelső IP-telefonok egyike. Külön nyomógombok szolgálnak a készülék némítására, a hangerőszabályozásra és egyes alkalmazások – pl. „push to talk” funkció – bekapcsolására. A dokkoló-töltő egység kihangosítót foglal magában. Cisco Compatible Extensions (CCX) V4 kompatibilitásának köszönhetően a telefon képes garantált minőségű (QoS) szolgáltatás megvalósítására.

Kis- és közepes vállalatok

A Cisco Unified Communications Manager Business Edition a közepes méretű (100-500 közötti létszámú) vállalkozások számára legfontosabb egységes kommunikációs alkalmazásokat egyetlen (1U magasságú) hardvereszközben valósítja meg. A megoldást egységes jogosultságkezelés és felügyelet teszi teljessé. A hang- és videoátviteli, mobilitási és üzenetküldő szolgáltatásokat magában foglaló rendszer egyebek mellett az alábbi jellemzőkkel rendelkezik:
  • hang- és videotelefon-funkciók Cisco Unified Communications Manager 6.0 (korábbi nevén Cisco Unified CallManager) szoftverrel,
  • integrált üzenetküldés Cisco Unity Connection 2.0 szoftverrel,
  • egy hívószámos elérhetőség a Cisco Unified Mobility (korábban Cisco Unified MobilityManager) segítségével,
  • közös rendszerfelügyeleti és karbantartási eszközkészlet.

A Cisco Unified Communications Manager Business Edition gazdaságos megoldást jelent, hiszen feleslegessé teszi az egyes alkalmazásokat külön-külön megvalósító hardverkomponensek fenntartását. A telepítés, a támogatás és a folyamatos felügyelet feladatai egyszerűvé válnak, ami alacsonyabb élettartamköltséget (TCO) eredményez.

Csoportmunka

A Cisco Unified Personal Communicator 1.2 új verziója egységes megoldást nyújt PC és IP-telefon közötti azonnali üzenetküldésre. Az új verzió által kínált Microsoft Outlook eszköztár segítségével – akár a névjegyalbumból, akár a levelekből – kattintással fel lehet hívni a munkatársakat vagy azonnali üzenetet lehet küldeni a számukra. A Cisco Unified Personal Communicator 1.2 felhasználói ezen kívül immár az Outlook Exchange naptárból vett elérhetőségi adatokat is megjeleníthetik. A Cisco Unified MeetingPlace 6.0 támogatás webkonferencia-, a Cisco Unity támogatása pedig hangposta-szolgáltatások igénybevételét teszi lehetővé (a korábban is meglévő Cisco Unity Connection és Cisco Unified MeetingPlace Express támogatás mellett).
A Cisco Unified MeetingPlace 6.0 által biztosított, Flash alapú webkonferencia-funkciók az eddigieknél is lenyűgözőbb felhasználói élményt nyújtanak. Az egyszerű és hatékony hang-, video- és webkonferencia-szolgáltatásokat egyetlen felhasználói környezeten belül kínáló rendszer a korábbinál is többféle alkalmazást támogat. A Cisco Unified MeetingPlace 6.0 által kínált új funkciók között megtalálható a megosztott ablak automatikus méretezése, az animált prezentációk átvitele, a találkozósablonok (csoportmunka, prezentáció vagy webes szeminárium) és az interaktivitást fokozó más eszközök (chat, moderált kérdések-válaszok, szavazás).
Kulcsszavak: Cisco IP videotelefon VoIP

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Internetszolgáltatás: már nem a sebesség, a minőség számít

Új fejlődési szakaszba lépett az internet-hozzáférési szolgáltatások piaca: már nem a sebesség a meghatározó tényező egy ajánlatnál, hanem a megbízhatóság. A Deloitte 2022-es szélessávú internethasználat fogyasztói felmérése arra kereste a választ, hogy mi alapján döntenek a fogyasztók.

2022. december 15. 17:12

Szolgáltatófüggetlen 5G-s tesztprojekt indul

A tesztek célja annak vizsgálata, hogyan lehet különböző környezetben – például sűrűn lakott belvárosban, vagy agrárterületen – gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni, majd ezt a jövőben, amikor az 5G-alapú alkalmazások elterjedése és az adatforgalom növekedése szükségessé teszi, nagy volumenben is környezettudatos módon széles körben megvalósítani. A tapasztalatok alapján a hálózaton később különféle okos szolgáltatások is elérhetővé válnak.

2022. május 24. 09:55

Az új Internet Pro díjcsomagban a vezetékes internet mobilinternettel egészül ki

A Vodafone frissen bevezetett Internet Pro csomagjával az alap vezetékes internetszolgáltatás mellé egy kiegészítő mobiladatot tartalmazó SIM kártyát és opcionálisan Wi-Fi hotspot eszközt is vásárolhatnak az előfizetők. A korlátlan mobil adatot az ügyfelek havonta egyszer tetszőleges időpontban aktiválhatják 72 órára a My Vodafone applikáción keresztül, így, ha esetleg valami megzavarja a vezetékes szolgáltatást, az internetelérés így akkor is folyamatos marad, ha például az utcában zajló építkezés, csatornázás, áramszünet vagy a rossz időjárás miatt elmegy az otthoni internet.

2022. május 5. 12:43

5G-s otthoni internetszolgáltatást indít a Yettel

A Yettel a vezetékes internetet kiváltani képes új technológia, az 5G eddigi egyik legígéretesebb üzleti modelljét és érdemi felhasználási lehetőségét hozta el a hazai lakossági piacra.

2022. május 3. 19:55

A Huawei a föld alá is elvitte az 5G-t az iparágak digitális igényei miatt

A Huawei több mint tízszeresére növelné a jelenlegi sávszélességet a hálózatok evolúciójának következő állomását jelentő 5.5G technológiával, ami másodpercenként 10 gigabit sebességű, bárhol elérhető hálózati kapcsolatot tesz majd lehetővé – mondta a vállalat elnöke a 19. Huawei Global Analyst Summit csúcstalálkozón. 

2022. április 29. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46