Személyre szabható kommunikációs megoldás kis- és középvállalatoknak

forrás Prim Online, 2007. március 30. 13:54
A Cisco Unified Communications 6.0 (UCS 6.0) rendszere átfogó kommunikációs megoldást nyújt, amely a hang-, video- és adatátviteli funkciókat is magában foglalja. Az új változat lehetőségei segítik a mobil alkalmazottak hatékonyságát, miközben elérhetővé teszi az egységes kommunikációt és a valós idejű, online csoportmunkát támogató alkalmazásokat a kis- és közepes vállalkozások számára is. Az új csoportmunka-funkciók mellett a külső alkalmazások is könnyen integrálhatók.
Cisco Unified Communications System 6.0

A Cisco Unified Communications 6.0 (UCS 6.0) rendszer kis- és közepes vállalkozásoknak, illetve nagyvállalatoknak szánt kommunikációs termékeket egyaránt tartalmaz. A rendszer olyan integrált megoldásnak képezheti részét, amely a hálózati infrastruktúra mellett biztonsági, mobilitást biztosító, hálózatfelügyeleti és életciklus-szolgáltatásokat foglal magában. Az UCS 6.0 verzió újdonságai:

Mobilitás

A Cisco Unified Mobile Communicator nem más, mint egy mobilkészülékekre fejlesztett, könnyen használható alkalmazás, amely a mobil alkalmazottak közötti kommunikáció hatékonyságát javítja. A céges szintű kommunikációs alkalmazások és szolgáltatások hatókörét a mobiltelefonokra és okostelefonokra is kiterjeszti. A Cisco Unified Mobile Communicator segítségével a munkatársak:
  • hozzáférhetnek az aktuális vállalati telefonkönyvhöz;
  • megtekinthetik kollégáik elérhetőségi állapotát;
  • biztonságosan küldhetnek szöveges üzeneteket, amelyekkel a foglalt munkatársak is elérhetők;
  • a mobiltelefon kijelzőjén megtekinthetik irodai hangpostaüzeneteik listáját és meg is hallgathatják azokat;
  • a Cisco Unified MeetingPlace komponenssel való integrációnak köszönhetően konferencián, illetve csoportmunkában is részt vehetnek;
  • a hívástörténet mobilkészüléken történő megjelenítésével mindenkor tudhatják, ki mikor kereste őket, még akkor is, ha a hívás az irodai mellékállomásra irányult.

A Cisco Unified Mobile Communicator minden ismert mobil operációs rendszeren futtatható, így a legkülönfélébb GSM-készüléken is használható.

Vezeték nélküli helyi hálózaton keresztüli hangátvitelt tesz lehetővé a Cisco Unified Wireless IP Phone 7921G készülék, amely támogatja a 802.11 a/b/g vezeték nélküli szabványokat. A 802.11 „a” jelű szabványt támogató legelső IP-telefonok egyike. Külön nyomógombok szolgálnak a készülék némítására, a hangerőszabályozásra és egyes alkalmazások – pl. „push to talk” funkció – bekapcsolására. A dokkoló-töltő egység kihangosítót foglal magában. Cisco Compatible Extensions (CCX) V4 kompatibilitásának köszönhetően a telefon képes garantált minőségű (QoS) szolgáltatás megvalósítására.

Kis- és közepes vállalatok

A Cisco Unified Communications Manager Business Edition a közepes méretű (100-500 közötti létszámú) vállalkozások számára legfontosabb egységes kommunikációs alkalmazásokat egyetlen (1U magasságú) hardvereszközben valósítja meg. A megoldást egységes jogosultságkezelés és felügyelet teszi teljessé. A hang- és videoátviteli, mobilitási és üzenetküldő szolgáltatásokat magában foglaló rendszer egyebek mellett az alábbi jellemzőkkel rendelkezik:
  • hang- és videotelefon-funkciók Cisco Unified Communications Manager 6.0 (korábbi nevén Cisco Unified CallManager) szoftverrel,
  • integrált üzenetküldés Cisco Unity Connection 2.0 szoftverrel,
  • egy hívószámos elérhetőség a Cisco Unified Mobility (korábban Cisco Unified MobilityManager) segítségével,
  • közös rendszerfelügyeleti és karbantartási eszközkészlet.

A Cisco Unified Communications Manager Business Edition gazdaságos megoldást jelent, hiszen feleslegessé teszi az egyes alkalmazásokat külön-külön megvalósító hardverkomponensek fenntartását. A telepítés, a támogatás és a folyamatos felügyelet feladatai egyszerűvé válnak, ami alacsonyabb élettartamköltséget (TCO) eredményez.

Csoportmunka

A Cisco Unified Personal Communicator 1.2 új verziója egységes megoldást nyújt PC és IP-telefon közötti azonnali üzenetküldésre. Az új verzió által kínált Microsoft Outlook eszköztár segítségével – akár a névjegyalbumból, akár a levelekből – kattintással fel lehet hívni a munkatársakat vagy azonnali üzenetet lehet küldeni a számukra. A Cisco Unified Personal Communicator 1.2 felhasználói ezen kívül immár az Outlook Exchange naptárból vett elérhetőségi adatokat is megjeleníthetik. A Cisco Unified MeetingPlace 6.0 támogatás webkonferencia-, a Cisco Unity támogatása pedig hangposta-szolgáltatások igénybevételét teszi lehetővé (a korábban is meglévő Cisco Unity Connection és Cisco Unified MeetingPlace Express támogatás mellett).
A Cisco Unified MeetingPlace 6.0 által biztosított, Flash alapú webkonferencia-funkciók az eddigieknél is lenyűgözőbb felhasználói élményt nyújtanak. Az egyszerű és hatékony hang-, video- és webkonferencia-szolgáltatásokat egyetlen felhasználói környezeten belül kínáló rendszer a korábbinál is többféle alkalmazást támogat. A Cisco Unified MeetingPlace 6.0 által kínált új funkciók között megtalálható a megosztott ablak automatikus méretezése, az animált prezentációk átvitele, a találkozósablonok (csoportmunka, prezentáció vagy webes szeminárium) és az interaktivitást fokozó más eszközök (chat, moderált kérdések-válaszok, szavazás).
Kulcsszavak: Cisco IP videotelefon VoIP

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

Egyre többen ismerik fel Elon Musk “Starlink” technológiájának előnyeit

A gyenge internetkapcsolat miatti kellemetlenségeket senkinek nem kell bemutatni, és bár az informatika az elmúlt 5 évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül, az említett probléma rengeteg embernek okoz bosszúságot napjainkban is, legyen szó akár magáncélú, akár üzleti felhasználóról. Ennek hamarosan vége lehet: 2023-ban már Magyarországon is elérhető és megfizethető megoldás a Starlink szatellit alapú internet-szolgáltatás, ami hamarosan nagy hatással lehet az egész hazai távközlési piacra.

2023. február 17. 15:27

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

A Széchenyi István Egyetem hallgatói ismerkedhettek meg elsőként Elon Musk műholdas rendszerével

Az Elon Musk nevéhez kötődő amerikai SpaceX űrkutatási vállalat több ezer alacsony pályás műhold segítségével létrehozott globális internetszolgáltatása a Starlink, amelynek terminálját és annak tesztelését – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) való együttműködés keretében – a hazai felsőoktatásban elsőként a győri Széchenyi István Egyetemen mutatták be. Ez a program is bizonyította, hogy az intézmény hallgatói a legmodernebb technológiák segítségével naprakész tudást szerezhetnek akár az űrtávközlés területén is.

2023. február 13. 09:58

Internetszolgáltatás: már nem a sebesség, a minőség számít

Új fejlődési szakaszba lépett az internet-hozzáférési szolgáltatások piaca: már nem a sebesség a meghatározó tényező egy ajánlatnál, hanem a megbízhatóság. A Deloitte 2022-es szélessávú internethasználat fogyasztói felmérése arra kereste a választ, hogy mi alapján döntenek a fogyasztók.

2022. december 15. 17:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48