Az Adobe bejelentette az Acrobat 3D Version 8 próbaverzióját

forrás Prim Online, 2007. március 30. 16:24
Az Adobe Systems bejelentette az Adobe Acrobat 3D Version 8 nyilvános próbaverzióját, amely a PDF dokumentum alapú 3D-tervező csoportmunka és CAD adatokat gyakorlatilag bárkihez képes eljuttatni a kiterjesztett vállalatoknál. A felhasználók ingyenesen letölthetik a termék béta verzióját az Adobe Labs honlapjáról.
Az Acrobat 3D Version 8 szoftverrel a gyártóiparban, így például a gépkocsi-, a repülőgép- és a nehézgépgyártásban, illetve az AEC-piacon dolgozó műszaki tervező, kiadó és kreatív szakemberek gyakorlatilag bármilyen 3D CAD-fájlt és más projektadatot pontos geometria mellett tudnak igen tömör PDF-dokumentumba átkonvertálni. A PDF fájlt aztán a biztonságosabb modellezés, csoportmunka és CAD-adat együttműködés érdekében archív minőségű formátumban oszthatják meg kollégáikkal, beszállítóikkal, partnereikkel és ügyfeleikkel.

Ha egy 3D-modell már PDF-ben van, akkor az Acrobat 3D Version 8 felhasználói engedélyezhetik, hogy a mukatársaik az ingyenes Adobe Reader szoftver segítségével egy hatékony dokumentum-ellenőrző folyamatban vegyenek részt. Az Adobe Reader felhasználók megtekinthetik a termékek részletes felépítését, és - ha az Acrobat 3D Version 8 engedélyezve van - közvetlenül a háromdimenziós objektumokon jegyzetelő, mérő- és keresztmetszeti eszközöket használhatnak.

Az Acrobat 3D Version 8 javított lehetőségeket fog biztosítani ahhoz, hogy nagy és bonyolult CAD-összeállításokból igen tömör PDF-dokumentumokat lehessen előállítani precíz geometria mellett. A termék több mint 40 formátum, így például az Autodesk Inventor, a Dassault Systems CATIA, a PTC Pro/ENGINEER, a SolidWorks és az UGS NX és I-deas konvertálását támogatja PDF 3D -be. A legújabb verzió lehetővé teszi , hogy a felhasználók PDF-ben terjesszék a termékek gyártási információit, amelyeket közvetlenül a háromdimenziós modelleken a geometriai méretezés és tűrésezés, megjegyzések és méretek megadására szoktak felhasználni. Emellett az Acrobat 3D Version 8 felhasználóinak lehetőségük van arra, hogy az alacsonyabb szintű folyamatok, így például gépi megmunkálás, illetve szerszám- és sablontervezés számára a precíz CAD gyártási adatokat PDF-ből semleges fájlformátumokba exportálják, mint amilyen a STEP, az IGES vagy a Parasolid.

A vállalat platformfüggetlen kliens technológiáit, az Adobe Readert és az Adobe Flash Playert már több mint 700 millió összekapcsolt PC-re és más eszközre telepítették a világban.

Az ingyenes, teljesen működőképes Acrobat 3D Version 8 próbaverziója angol, francia és német nyelvi változatban máris letölthető. A próbaverzió 4. szervizcsomaggal telepített Microsoft Windows 2000, 2. szervizcsomaggal telepített Windows XP Professional, Home vagy Tablet PC kiadásra és Windows Vista Ultimate, Enterprise, Business, Home Premium vagy Home Basic kiadásra érhető el. A béta verzió 2007. június 15-től nem használható tovább. A visszajelzéseket az Adobe Labs fórumon lehet közzétenni és megvitatni. A próbaidőszak alatt a programhoz nem ját technikai támogatás.

Az Acrobat 3D Version 8 várhatóan 2007 tavaszán kerül forgalomba.
Kulcsszavak: Adobe pdf

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már itthon is kapható az LG első OLED paneles monitora

Az LG Magyarországon is megkezdte az elsőként a 2021-es CES kiállítás keretében bemutatott UltraFine OLED Pro kijelzőjének forgalmazását. A 32EP950 típusjelű, 32 hüvelykes 4K monitor elsősorban a kreatív iparágban dolgozók számára jelent ideális megoldást. 

2021. október 17. 16:39

RAM-tippek a Kingstontól az ideális játékélményhez

A videojáték-ipar a 2000-es évek óta óriási fejlődésen ment át a digitális innovációknak köszönhetően. A gamerek ma már több mint 50 000 PC, konzol és egyéb más platform játékai közül válogathatnak (nem számítva a mobilos játékokat)*, ám a játékoknak nem csak a mennyisége, a minősége is egyre lenyűgözőbb. 

2021. október 17. 14:57

Messze nincsenek kihasználva az 5G lehetőségei

Messze nincsenek kihasználva az ötödik generációs hálózat adta lehetőségek, annak ellenére, hogy jelenleg a világon már 176 kereskedelmi 5G hálózat működik, amelyek több mint 500 millió előfizetőt szolgálnak ki – hangsúlyozta Ken Hu, a Huawei Technologies soros elnöke Dubaiban, a Huawei Global Mobile Broadband Forum 2021 konferencián. A vállalat vezetője szerint az 5G terjedését három fő terület, a virtuális és kiterjesztett valóság (VR, XR), az üzleti alkalmazások és a zöld fejlesztések emelhetik magasabb szintre.

2021. október 17. 13:05

Erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

Az államokhoz köthető összes kibertámadás több mint felét, 58 százalékát Oroszországból hajtották végre az elmúlt évben – ez derül ki a Microsoft legfrissebb, éves Digital Defense Report jelentéséből. A legtöbb kibertámadást azonban nem az államok, hanem a közönséges kiberbűnözők követik el, akik többnyire nem információt, hanem pénzt akarnak áldozataiktól, ezért leggyakrabban a kiskereskedelmi és a pénzügyi szektor szereplőit támadják. A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

2021. október 17. 10:08

Agresszív zsarolóvírus-taktikákról és tömeges jelszó-feltörő támadásokról számol be az ESET új vírusriportja

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit. Az ESET legújabb vírusriportja több aggasztó tendenciát is kiemel, köztük az egyre agresszívabb zsarolóvírus-taktikákat, az egyre intenzívebb brute-force támadásokat, valamint a gyakori, megtévesztő adathalász-kampányokat, melyek az otthonról dolgozókat célozzák.

2021. október 14. 12:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20