Az Adobe bejelentette az Acrobat 3D Version 8 próbaverzióját

forrás Prim Online, 2007. március 30. 16:24
Az Adobe Systems bejelentette az Adobe Acrobat 3D Version 8 nyilvános próbaverzióját, amely a PDF dokumentum alapú 3D-tervező csoportmunka és CAD adatokat gyakorlatilag bárkihez képes eljuttatni a kiterjesztett vállalatoknál. A felhasználók ingyenesen letölthetik a termék béta verzióját az Adobe Labs honlapjáról.
Az Acrobat 3D Version 8 szoftverrel a gyártóiparban, így például a gépkocsi-, a repülőgép- és a nehézgépgyártásban, illetve az AEC-piacon dolgozó műszaki tervező, kiadó és kreatív szakemberek gyakorlatilag bármilyen 3D CAD-fájlt és más projektadatot pontos geometria mellett tudnak igen tömör PDF-dokumentumba átkonvertálni. A PDF fájlt aztán a biztonságosabb modellezés, csoportmunka és CAD-adat együttműködés érdekében archív minőségű formátumban oszthatják meg kollégáikkal, beszállítóikkal, partnereikkel és ügyfeleikkel.

Ha egy 3D-modell már PDF-ben van, akkor az Acrobat 3D Version 8 felhasználói engedélyezhetik, hogy a mukatársaik az ingyenes Adobe Reader szoftver segítségével egy hatékony dokumentum-ellenőrző folyamatban vegyenek részt. Az Adobe Reader felhasználók megtekinthetik a termékek részletes felépítését, és - ha az Acrobat 3D Version 8 engedélyezve van - közvetlenül a háromdimenziós objektumokon jegyzetelő, mérő- és keresztmetszeti eszközöket használhatnak.

Az Acrobat 3D Version 8 javított lehetőségeket fog biztosítani ahhoz, hogy nagy és bonyolult CAD-összeállításokból igen tömör PDF-dokumentumokat lehessen előállítani precíz geometria mellett. A termék több mint 40 formátum, így például az Autodesk Inventor, a Dassault Systems CATIA, a PTC Pro/ENGINEER, a SolidWorks és az UGS NX és I-deas konvertálását támogatja PDF 3D -be. A legújabb verzió lehetővé teszi , hogy a felhasználók PDF-ben terjesszék a termékek gyártási információit, amelyeket közvetlenül a háromdimenziós modelleken a geometriai méretezés és tűrésezés, megjegyzések és méretek megadására szoktak felhasználni. Emellett az Acrobat 3D Version 8 felhasználóinak lehetőségük van arra, hogy az alacsonyabb szintű folyamatok, így például gépi megmunkálás, illetve szerszám- és sablontervezés számára a precíz CAD gyártási adatokat PDF-ből semleges fájlformátumokba exportálják, mint amilyen a STEP, az IGES vagy a Parasolid.

A vállalat platformfüggetlen kliens technológiáit, az Adobe Readert és az Adobe Flash Playert már több mint 700 millió összekapcsolt PC-re és más eszközre telepítették a világban.

Az ingyenes, teljesen működőképes Acrobat 3D Version 8 próbaverziója angol, francia és német nyelvi változatban máris letölthető. A próbaverzió 4. szervizcsomaggal telepített Microsoft Windows 2000, 2. szervizcsomaggal telepített Windows XP Professional, Home vagy Tablet PC kiadásra és Windows Vista Ultimate, Enterprise, Business, Home Premium vagy Home Basic kiadásra érhető el. A béta verzió 2007. június 15-től nem használható tovább. A visszajelzéseket az Adobe Labs fórumon lehet közzétenni és megvitatni. A próbaidőszak alatt a programhoz nem ját technikai támogatás.

Az Acrobat 3D Version 8 várhatóan 2007 tavaszán kerül forgalomba.
Kulcsszavak: Adobe pdf

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ericsson: az autó lesz a legfejlettebb okoseszköz a jövőben

Noha egyre többet hallunk az autonóm autózásról, a ma a piacon elérhető megoldások jellemzően a 2-es szintű önvezetésre képesek az ötfokozatú skálán. A valódi önvezetéshez az 5G széleskörű elterjedése is szükséges, mivel így lehset elérni, hogy a szoftver ne csak az adott autó által begyűjtött adatokra támaszkodjon, hanem messzebb is „ellásson” – derül ki az Ericsson új tanulmányából, amely a hálózatba kötött autók (connected cars) 166–200 milliárd dolláros piacán megnyíló üzleti lehetőségeket veszi számba.

2021. szeptember 24. 14:30

Védtelenül állnak a következő online betöréssel szemben a cégek

Idén még gyakoribbá váltak az internetes támadások, ennek ellenére a vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre – mutat rá az EY több mint 1000 informatikai vezető bevonásával készült nemzetközi kutatása. Minden harmadik döntéshozó szerint csupán idő kérdése, hogy cégük mikor válik egy súlyos online betörés áldozatává.       

2021. szeptember 23. 14:17

Széchenyi-egyetemi spinoff vállalkozás nyert támogatást termékfejlesztésre és hasznosításra

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően üzletileg hasznosítható termék válhat a Széchenyi István Egyetem két kutatója, dr. Kovács Norbert és dr. Fülep Dávid vezetésével fejlesztés alatt lévő projektportfóliómenedzsment-szoftverből. Maga az egyetem, illetve az intézmény Menedzsment Campusa a szellemi termék létrejöttében, a pályázat előkészítésében és beadásában is fontos szerepet játszott.

2021. szeptember 20. 12:40

Ezt kell tudnod a RAM-okról, ha gamer gépet akarsz építeni

Ha gamerként a számítógép-építés mellett döntünk, elsőre ijesztőnek tűnhet a feladat. A rengeteg komponens és specifikáció miatt nem egyszerű nyomon követni, hogy pontosan mire is figyeljünk a beszerzőkörút során. A grafikus kártyákat és a processzorokat általában körültekintően választjuk ki, de ha azt szeretnénk, hogy a játékok gond nélkül betöltődjenek és fussanak, a megfelelő RAM-memória kiválasztása is hasonlóan fontos feladat. A Kingston Technology szakértői összefoglalják, hogy mivel érdemes tisztában lenni, ha RAM-vásárlásról van szó.

2021. szeptember 19. 16:43

Ki, milyen kiegészítő eszközzel szerelje fel a munkakörnyezetét?

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni és együttműködni a kollégákkal, ma már nem feltétlenül elég egy megbízható laptop. A kényelmünk és az egészségünk szempontjából is fontos, hogy munkaállomásunk megfelelő kiegészítőkkel legyen ellátva. Az ideális informatikai háttér minden munkakörben mást jelent, és ez nem csak feladatkörönként, de személyenként is változhat. A Dell Technologies szakembere megosztja a legfontosabb tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan alakíthatunk ki kényelmes, egészséges, és a munkánkat leginkább támogató környezetet.

2021. szeptember 18. 16:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46