Hamis Explorer 7-letöltéssel telepít trójait egy spam

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 30. 19:32
Újfajta technikával téveszti meg a gyanútlan felhasználókat egy spam útján terjedő trójai, a hivatalos Microsoft levének tűnő spam az Internet Explorer 7 letöltését kínálja fel megtévesztően professzionális grafikai megoldások keretében.
Spammerek a bonyolult programozástechnikai megoldások helyett az egyszerű, de hatékony emberi tényezőre építették a legújabb trójai terjedését. Az interneten terjedő spam potenciálisan veszélyes több száz millió Windows-felhasználóra, mivel megjelenése és kísérőjegyei megtévesztően élethűnek hatnak, így a felhasználó könnyen maga telepítheti a kártevőt gépére.

A levél a hitelesnek tűnő admin@microsoft.com címről érkezőnek tünteti fel magát, a címsor pedig az egyszerű, de csalogató "Internet Explorer 7 Downloads". A spam grafikai megoldásai is megtévesztően hivatalos kinézetűek, ahogy képünkön látható, a Microsoft által jellemzően használt elemekre és színekre építkezik. A béta 2 verziót ígérő link egy "ie7.exe" nevű állomány letöltésére mutat. A vírusirtó cégek még nem jártak utána a fenyegetés teljes hatásának és eredetének, annyit már tudni lehet, hogy a veszélyes spam több nagy levelezőhálózaton, köztük a Gmail-en terjed, és a spam valós, nem feltüntetett feladási címe folyamatosan változik, ami egyelőre megnehezíti a forrás azonosítását.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Korunk legnagyobb kibertámadásának tanulságai

Kiberbiztonsági szakértők évek óta mondogatják: nem az a kérdés, hogy feltörik-e egy vállalat rendszerét, hanem az, hogy mikor. Az amerikai kormányzati szerveket is érintő SolarWinds-hack is rávilágít, hogy a szervezeteknek mindenképpen fel kell készülniük arra az eshetőségre, hogy a kiberbűnözők bejutnak a rendszereikbe. A Micro Focus szakértői összefoglalják, hogyan lehet nagyobb biztonságban tudni az érzékeny adatokat egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben is, amikor a támadók már házon belül vannak. 

2021. március 4. 18:19

Ki felel a vállalatok kiberbiztonságáért és adatvédeleméért?

Ha meghalljuk a GDPR mozaikszót, az üzleti szférában ma már jó eséllyel mindenki tudja, hogy mit jelent. A vállalatvezetőknek és az informatikai szakembereknek pedig óriási összegek lebegnek a szemük előtt, ha a cégeket fenyegető bírságokra gondolnak. A koronavírus-járvány következtében még nagyobb jelentősége lett az általános adatvédelmi rendelet betartásának, hiszen az otthoni munkavégzés elterjedésével több és többféle kiberbiztonsági kihívással nézünk szembe, mint korábban. 

2021. március 4. 11:01

Együttműködik a Vantage Towers és az Antenna Hungária

A Vantage Towers és az Antenna Hungária együttműködési megállapodást írt alá azzal a céllal, hogy a bázisállomások hatékony kihasználásával közösen javíthassák Magyarország hálózati lefedettségét. A megállapodás értelmében az Antenna Hungária a Vantage Towers tornyain hírközlési szolgáltatásaihoz szükséges berendezéseket fog elhelyezni és beüzemelni.

2021. március 3. 13:24

A Check Point CloudGuard megvédi a hibrid felhőket

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat ismertette a Forrester Consulting által, független megbízás alapján végzett tanulmányt, mely a vállalat CloudGuard Cloud Network Security megoldásának használatából származó Total Economic Impact (TEI – teljes gazdasági hatás) vizsgálatát foglalta össze. A tanulmány szerint a CloudGuard 3 hónap alatt hozta vissza az elsőkörös befektetést, 3 év alatt pedig 169%-os ROI (befektetés megtérülése) eredményt produkál az alkalmazottak jobb termelékenysége, az alacsonyabb adatszivárgással kapcsolatos költségek, a fejlesztők időmegtakarítása, illetve az alacsonyabb megfeleltetési és audit költségek nyomán.

2021. március 3. 10:57

Kiváló vizuális élmény kívül-belül

A monitorok szakértőjeként ismert AOC bemutatja új monitorcsaládját, a V4 sorozatot, amely QHD és UHD felbontást kínál 23,8”/60,5 cm, 27”/68,6 cm és 31,5”/80 cm panelméretekben. Az egyszerű, de mégis vonzó, háromoldalon keret nélküli kialakításuknak köszönhetően ezek a modellek tökéletes választásnak bizonyulnak azon költségtudatos otthoni felhasználók számára, akiknek fontos a külalak is. 

2021. március 2. 14:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59