Hamis Explorer 7-letöltéssel telepít trójait egy spam

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 30. 19:32
Újfajta technikával téveszti meg a gyanútlan felhasználókat egy spam útján terjedő trójai, a hivatalos Microsoft levének tűnő spam az Internet Explorer 7 letöltését kínálja fel megtévesztően professzionális grafikai megoldások keretében.
Spammerek a bonyolult programozástechnikai megoldások helyett az egyszerű, de hatékony emberi tényezőre építették a legújabb trójai terjedését. Az interneten terjedő spam potenciálisan veszélyes több száz millió Windows-felhasználóra, mivel megjelenése és kísérőjegyei megtévesztően élethűnek hatnak, így a felhasználó könnyen maga telepítheti a kártevőt gépére.

A levél a hitelesnek tűnő admin@microsoft.com címről érkezőnek tünteti fel magát, a címsor pedig az egyszerű, de csalogató "Internet Explorer 7 Downloads". A spam grafikai megoldásai is megtévesztően hivatalos kinézetűek, ahogy képünkön látható, a Microsoft által jellemzően használt elemekre és színekre építkezik. A béta 2 verziót ígérő link egy "ie7.exe" nevű állomány letöltésére mutat. A vírusirtó cégek még nem jártak utána a fenyegetés teljes hatásának és eredetének, annyit már tudni lehet, hogy a veszélyes spam több nagy levelezőhálózaton, köztük a Gmail-en terjed, és a spam valós, nem feltüntetett feladási címe folyamatosan változik, ami egyelőre megnehezíti a forrás azonosítását.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biztonságban az ipari vezérlőrendszerek és kritikus infrastruktúrák

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat bemutatta új 1570R ipari kivitelű biztonsági gateway termékét, mely védelmet nyújt a kritikus infrastruktúrák hálózatai, az ipari vezérlő- (Industrial Control Systems – ICS) és SCADA rendszerek számára a legkülönbözőbb típusú ötödik generációs cyber-fenyegetésekkel szemben. A 1570R kiemelkedő teljesítményt, fenyegetések elleni védelmet adó biztonsági technológiát, egyszerű telepítést és ellenőrzést, valamint megbízhatóságot jelent az olyan, különösen nagy fizikai igénybevételt kívánó ipari környezetekben, mint az erőművek, az automatizált gyárak és a tengerészeti flották. 

2020. július 5. 16:21

A kisvállalkozásoknak is egyre biztonságosabb a felhő

A hálózati kommunikációs gyártó Zyxel bejelentette a Nebula Felhő Hálózati Megoldás legújabb frissítését. A tajvani központú vállalat ezzel az iparágban elsőként DPPSK funkciót kínál a biztonságosabb vezeték nélküli hálózatokhoz a KKV-k számára, akik így felhőből vezérelhető hálózati szolgáltatásokat is képesek nyújtani a Nebulán keresztül.

2020. július 4. 16:14

Rekordszámú androidos kártevő

A G DATA szakértői több mint 4,18 millió új kártékony kódot regisztráltak tavaly a Google operációs rendszerén, vagyis naponta 11 500 új androidos kártevő jelent meg. Legtöbb közöttük adware, mely a hirdetések megjelenítése mellett személyes adatokat lop el, de egyre gyakoribb a kémkedő stalkerware is.

2020. július 3. 11:23

Egyedülállóan gyors, kézi 3D szkenner

Az Artec Leo az első mesterséges intelligencia alapú, kézi 3D szkenner, amely teljesen automatikus és vezeték nélküli, fedélzeti adatfeldolgozással dolgozik. A kézi 3D szkennereiről híres Artec 3D ezzel olyan egyedülálló, ipari pontosságú és páratlanul gyors eszközt fejlesztett, amelynek kezelése egyszerű, mint egy videókameráé – szkennelés közben a 3D modell valós időben épül fel a Leo beépített képernyőjén. 

2020. július 2. 18:40

Az új Philips monitorok új szintre emelik a konzoljátékot

Az MMD  bemutatja két új Momentum monitorát, amelyek közül az egyik a Bowers & Wilkins vállalattal együttműködésben született meg.  Az 558M1RY 55 hüvelykes (139,7 cm)  méretével a piacon a legnagyobb konzoljátékra optimalizált monitor, míg a 278M1R egy esport célra tervezett 27 hüvelykes (68,6 cm) modell. 

2020. július 2. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás