Nem fogad el több demó CD-t a Sony BMG

Milkovits Gábor, 2007. április 1. 08:03
A hanghordozók generációváltásának újabb jelenként a Sony BMG lemezkiadó bejelentette, hogy ezentúl nem foglalkozik a CD-n beküldött zenekari demóanyagokkal, ehelyett inkább saját internetes blogok létrehozására ösztönzi az amatőr együtteseket.
A világ második legnagyobb zenei kiadójának vezérigazgatója, Ged Doherty azzal indokolta a döntést, hogy a blogokon keresztül jóval kedvezőbb lehetőség nyílik a lemeztársaságok és a nem szerződött zenészek között meglévő korlátok eltörlésére. Ezen felül az sem mellékes szempont, hogy az internetes médium népszerűségének növekedésével a behálózott országokban mára gyakorlatilag minden amatőr együttesnek van saját blogja, ami jóval praktikusabb és sokoldalúbb kétoldalú kommunikációt és információcserét tesz lehetővé a zenészek és a kiadók között, mint egy mezei CD postai beküldése. Statisztikák szerint jelenleg 100 ezer új blog születik naponta, összmennyiségük pedig 230 naponként megduplázódik.

A piacvezető Universal által nemrégiben beindított jazz és klasszikus zenei letöltőoldalon a független zenészeknek is lehetőségük van saját anyagaik, valamint személyükhöz köthető információk közzétételére, ami nagymértékben előmozdíthatja ismertségüket a kiadó és az oldalra látogató vásárlók számára egyaránt. A fenti modell is mutatja, hogy a legújabb internetes vívmányok eddig példátlan lehetőségeket nyithatnak a művészek számára, a kérdés csak az, hogy a lemezkiadók megtalálják-e a legmegfelelőbb stratégiát az új, és állandóan változó környezetben.
Kulcsszavak: Sony blog zene

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48