Roaming árhívó szolgáltatás a Vodafone-tól

forrás Prim Online, 2007. április 3. 10:05
A Vodafone Magyarország április elején vezeti be egyedülálló fejlesztését, a roaming árhívót, amely megkönnyíti ügyfelei számára a külföldön való telefonálás költségének tervezését. A szolgáltatásnak köszönhetően a Vodafone ügyfelei egy sms elküldése után megtudhatják a cél vagy tartózkodási országra / hálózatra vonatkozó roaming hívásaik költségét.
Külföldi útjaik során többen kerülik a mobiltelefon használatát, amely részben arra vezethető vissza, hogy az emberek többsége bizonytalan abban, vagy egyáltalán nincs tisztában vele, hogy külföldön milyen percdíjon kezdeményezhet és fogadhat hívásokat. Ennek következtében úgy "védekeznek" az esetlegesen felmerülő nem várt költségek ellen, hogy külföldön egyáltalán nem használják a telefonjaikat. A Vodafone Magyarország legújabb fejlesztése, a roaming árhívó szolgáltatás erre a problémára kínál megoldást.

A szolgáltatást a Vodafone utólag és előre fizető ügyfelei, egyéni és üzleti előfizetői egyaránt igénybe vehetik. Az ügyfélnek mindössze annyit kell tennie, hogy a kiválasztott ország nevét szöveges üzenetben elküldi a 1702-es rövid hívószámra. Ha az előfizető még Magyarországon tartózkodik, akkor a válasz SMS-ben megkapja a preferált hálózatra vonatkozó hívásindítási és hívásfogadási percdíjat és a preferált hálózat nevét. Amennyiben külföldről küldi el az ország nevét, ha preferált hálózaton roamingol, a Vodafone megadja a preferált hálózatra vonatkozó árakat; ha nem preferált hálózaton, akkor megkapja az általa használt szolgáltatóra vonatkozó percdíjakat, illetve értesítést kap az ajánlott hálózatról is.
 
A szolgáltatás során a Vodafone összes roaming partnerére, azaz 161 országra vonatkozóan kérhető le információ. Az országok listája a www.vodafone.hu weboldalon böngészhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59