Google fejlesztőközpont Magyarországon?

forrás Prim Online, 2007. április 4. 00:35
A Prim Online értesülései szerint ezekben a napokban a Regus Házban folyik azon magyar szoftverfejlesztők megmérettetése, akik – ha beválnak - akár egy budapesti Google mérnöki iroda alapító munkatársai lehetnek.
Az ezt a munkahetet Budapesten töltő Google-mérnökök feltehetően nem csupán alelnöküknek, az internet alapító atyjaként ismert Vint Cerf-nek a Mindentudás Egyetemén tartott hétfői előadása miatti kíváncsiságból érkeztek Magyarországra (azt akár Amerikából is megtekinthetnék a http://www.mindentudas.hu weboldalon), hanem sokkal inkább annak a több tucat magyar szoftverfejlesztőnek meghallgatására, akiket a Regus Házba invitáltak szakmai interjúkra.
A Google világszerte építi ki a hasonló szoftverházakat, az ilyenek most már nem ritkák Európában, illetve - azon belül - térségünkben sem. Magyarországgal kapcsolatban a Google Jobs site-ján ugyan csak a nemrégiben létrehozott (egyelőre egyszemélyes) kereskedelmi képviseletre keresnek munkatársakat, de például Prágában már éppen egy ilyen fejlesztő központ "nagyfokú műszaki ismeretekkel és karizmatikus képességekkel megáldott" vezetőjét keresi a Google a http://www.google.com/support/jobs/bin/answer.py?answer=56431 weboldalon.
Nem tudjuk milyen eredménnyel végződik az eheti interjú-sorozat, hány jó szakembert tudnak a Google vezetői, senior programozói kiválasztani, de ha eredményes is lesz a válogatás, a neheze ezután következik: olyan "Engineering Center Directort" sem lesz könnyű találni, aki az üzleti és a tudományos életben egyaránt teljesíteni tudja a Google elvárásait, és mindemellett az új kihívásért hajlandó feladni jelenlegi - feltehetően ugyancsak nem kis felelősséggel járó - pozícióját.
Kulcsszavak: Szoftverház Google

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Karrierváltás: 600 ezerhez közelít a junior informatikusok átlagbére

A recesszió ellenére is keresettek a hazai munkaerőpiacon az informatikusok: egy jellemzően 5-6 hónapos képzés után egy éven belül átlagosan havi bruttó 596 ezer forintot vihetnek haza azok, akik a karrierváltás mellett döntenek. 

2023. október 1. 10:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38