Google fejlesztőközpont Magyarországon?

forrás Prim Online, 2007. április 4. 00:35
A Prim Online értesülései szerint ezekben a napokban a Regus Házban folyik azon magyar szoftverfejlesztők megmérettetése, akik – ha beválnak - akár egy budapesti Google mérnöki iroda alapító munkatársai lehetnek.
Az ezt a munkahetet Budapesten töltő Google-mérnökök feltehetően nem csupán alelnöküknek, az internet alapító atyjaként ismert Vint Cerf-nek a Mindentudás Egyetemén tartott hétfői előadása miatti kíváncsiságból érkeztek Magyarországra (azt akár Amerikából is megtekinthetnék a http://www.mindentudas.hu weboldalon), hanem sokkal inkább annak a több tucat magyar szoftverfejlesztőnek meghallgatására, akiket a Regus Házba invitáltak szakmai interjúkra.
A Google világszerte építi ki a hasonló szoftverházakat, az ilyenek most már nem ritkák Európában, illetve - azon belül - térségünkben sem. Magyarországgal kapcsolatban a Google Jobs site-ján ugyan csak a nemrégiben létrehozott (egyelőre egyszemélyes) kereskedelmi képviseletre keresnek munkatársakat, de például Prágában már éppen egy ilyen fejlesztő központ "nagyfokú műszaki ismeretekkel és karizmatikus képességekkel megáldott" vezetőjét keresi a Google a http://www.google.com/support/jobs/bin/answer.py?answer=56431 weboldalon.
Nem tudjuk milyen eredménnyel végződik az eheti interjú-sorozat, hány jó szakembert tudnak a Google vezetői, senior programozói kiválasztani, de ha eredményes is lesz a válogatás, a neheze ezután következik: olyan "Engineering Center Directort" sem lesz könnyű találni, aki az üzleti és a tudományos életben egyaránt teljesíteni tudja a Google elvárásait, és mindemellett az új kihívásért hajlandó feladni jelenlegi - feltehetően ugyancsak nem kis felelősséggel járó - pozícióját.
Kulcsszavak: Szoftverház Google

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új multifunkciós nyomtatók a HP-tól

A HP bemutatja legújabb otthoni használatra tervezett nyomtatóit, a DeskJet 2300, 2700, DeskJet Plus 4100, DeskJet Plus Ink Advantage 6000 és 6400 modelleket. A multifunkciós eszközöket a modern háztartások igényeihez tervezték, így azok kiválóan használhatók munkához, tanuláshoz és az otthoni szórakozást is segítik.

2020. július 13. 19:30

Mesterséges tananyagot fejleszt az ELTE és a Microsoft

Az ELTE Informatikai Karán működő Microsoft MI Tudásközpont mesterséges intelligencia tananyagot fejleszt a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával.

2020. július 13. 17:44

A Siemens megvásárolta az UltraSoC-ot

A Siemens megállapodást írt alá az egyesült királyságbeli cambridge-i székhelyű UltraSoC Technologies Ltd. megvásárlásáról, mely műszerezési és analitikai megoldások szolgáltatójaként az egylapkás rendszerek (SoC) alaphardverének részévé tette az intelligens megfigyelést, a kiberbiztonságot, és az üzembiztonsági képességeket. 

2020. július 13. 15:58

A Schneider Electric is segített a digitális oktatásban

Számítógépekkel támogatott több oktatási intézményt a Schneider Electric a digitális tanításra történő átállás során. A Schneider Electric Alapítvány elindított egy globális programot a pandémia hatásainak enyhítésére: a Tomorrow Rising Fund kezdeményezés keretében több mint 60 országban indultak projektek, amelyek már több mint egymillió ember életét segítették valamilyen módon. 

2020. július 13. 14:25

A Magyar Telekom nyerte az Employer Branding Award fődíját

Kategóriák feletti fődíjat és két arany minősítést is kiérdemelt nagyvállalati kategóriában a Magyar Telekom a legerősebb munkáltatói márkák versenyén, az Employer Branding Award-on. A Magyar Public Relations Szövetség által alapított díjjal a hazai piac példamutató munkáltatóinak teljesítményét ismerik el.

2020. július 13. 12:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás