Google fejlesztőközpont Magyarországon?

forrás Prim Online, 2007. április 4. 00:35
A Prim Online értesülései szerint ezekben a napokban a Regus Házban folyik azon magyar szoftverfejlesztők megmérettetése, akik – ha beválnak - akár egy budapesti Google mérnöki iroda alapító munkatársai lehetnek.
Az ezt a munkahetet Budapesten töltő Google-mérnökök feltehetően nem csupán alelnöküknek, az internet alapító atyjaként ismert Vint Cerf-nek a Mindentudás Egyetemén tartott hétfői előadása miatti kíváncsiságból érkeztek Magyarországra (azt akár Amerikából is megtekinthetnék a http://www.mindentudas.hu weboldalon), hanem sokkal inkább annak a több tucat magyar szoftverfejlesztőnek meghallgatására, akiket a Regus Házba invitáltak szakmai interjúkra.
A Google világszerte építi ki a hasonló szoftverházakat, az ilyenek most már nem ritkák Európában, illetve - azon belül - térségünkben sem. Magyarországgal kapcsolatban a Google Jobs site-ján ugyan csak a nemrégiben létrehozott (egyelőre egyszemélyes) kereskedelmi képviseletre keresnek munkatársakat, de például Prágában már éppen egy ilyen fejlesztő központ "nagyfokú műszaki ismeretekkel és karizmatikus képességekkel megáldott" vezetőjét keresi a Google a http://www.google.com/support/jobs/bin/answer.py?answer=56431 weboldalon.
Nem tudjuk milyen eredménnyel végződik az eheti interjú-sorozat, hány jó szakembert tudnak a Google vezetői, senior programozói kiválasztani, de ha eredményes is lesz a válogatás, a neheze ezután következik: olyan "Engineering Center Directort" sem lesz könnyű találni, aki az üzleti és a tudományos életben egyaránt teljesíteni tudja a Google elvárásait, és mindemellett az új kihívásért hajlandó feladni jelenlegi - feltehetően ugyancsak nem kis felelősséggel járó - pozícióját.
Kulcsszavak: Szoftverház Google

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lenyűgöző tulajdonságokkal rendelkezik az új AOC monitor

A képernyő-specialista AOC bemutat egy áttörő jelentőségű monitort, melyet a nagyteljesítményű felszerelésekre vágyó, különösen versenyjátékosoknak és e-sportok  rajongóinak szánt. 240 Hz frissítési rátájával és extrém alacsony, 0,5 ms válaszidejével (MPRT) a 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC AGON AG273QZ észbontóan gyors. 

2020. február 26. 15:03

Öt év alatt versenyképesebbé válhat a magyar gazdaság

A vállalatok és az ország gazdasági szempontból életképes jövője szorosan összefügg a szakképzett és motivált dolgozók megfelelő szűrésével és alkalmazásával. Viszont a legfrissebb kutatások alapján ma Magyarországon több, mint 40 százalék feletti a közepes- és nagyvállalatok fluktuációja, vagyis ötévente a teljes munkaerő bázis lecserélődik. A jelenség hátterére magyarázatot adhat, hogy a jelenleg felvett munkaerő 80 százaléka nem megfelelően kerül kiválasztásra.

2020. február 26. 13:20

F1-es csapattal írt alá támogatói szerződést a Casio

A Casio bejelentette, hogy két évvel meghosszabbította hivatalos támogatói szerződését a Forma 1-ben szereplő Scuderia Alpha Tauri csapattal, korábbi nevén a Scudeira Toro Rosso-val. A japán óragyártó és a versenycsapat közötti együttműködésnek köszönhetően tovább folytatódhat a Casio Edifice órák nemzetközi ismertségének növelése. A szponzori támogatás a „Sebesség és intelligencia” koncepció keretében valósul meg. 

2020. február 26. 11:42

A chatbot a cégvezető legjobb barátja

Employer branding, onboarding, HR-applikációk – divatos és gyakran puffogtatott kifejezések nem csak a toborzók és kommunikációs szakemberek, de a cégvezetők körében is. Mindeközben kevés vállalatot jellemez tudatosság a HR-stratégiát, a toborzásra fordított erőforrásokat és a járulékos költségeket tekintve, holott egy új kolléga kiválasztása átlagosan 50 napba és közel 1,2 millió forintba kerül a cégeknek. A kihívás és a verseny óriási, de a technológia ebben is partner: mesterséges intelligenciával a toborzásra fordított idő és a költségek is jelentősen csökkenthetők, így minden cégnek érdemes újragondolnia a hagyományos kiválasztási folyamatokat és eszközöket.

2020. február 26. 10:03

Az online sportportrajongók éve is lesz 2020

A 2020-as év sok szempontból tartogat újdonságokat, így van ez a sport világában is. Az idei EB bajnokság minden platformon vonzani fogja majd a rajongókat, nem lesz kivétel ez alól az online közvetítések területe sem. Egy dolgot biztosan leszögezhetünk: oldalak tömkelege versenyez majd a felhasználók kegyeiért.

2020. február 26. 09:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás