Az iTunes körül vizsgálódik az EU

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 3. 18:46
Az Európai Bizottság a mai napon vizsgálatot kezdeményezett az Apple és négy lemezkiadó ellen, mivel jogsértéseket véltek felfedezni az iTunes zeneletöltő szolgáltatás működését illetően. A számítógépgyártóra akár 600 millió euró bírságot is kiszabhatnak.
Brüsszel elsősorban a regionális megosztottságot kifogásolja az iTunes-al kapcsolatban, vagyis hogy a felhasználók csupán saját hazájukban tudnak dalokat vásárolni az internetes zeneboltból, és egy másik államban már csakis akkor tudnak a számokért fizetni, ha rendelkeznek egy helyi pénzintézet által kibocsátott bankkártyával. Továbbá azért is kritika érte az Apple-t, mert nem egységes árakat szabtak meg a különböző országokban. Így például míg Nagy-Britanniában 1,17 euróra kerül egy dal, addig másutt csupán 99 centet kell fizessenek a felhasználók ugyanazért a zeneszámért. Steve Jobs vállalata azonban visszautasította az utóbbi vádat mondván, hogy a kiadók miatt kellett eltérő árakat bevezetniük.

Az EU-Bizottság az Apple-ön kívül a Universal, Warner, EMI és Sony BMG lemezcégek ellen is vizsgálatot kezdeményezett, akik összesen két hónapot kaptak arra, hogy magyarázattal szolgáljanak a felvetett vádakat illetően.
Kulcsszavak: Apple iTunes jog EU

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét a Process Solutions az első a könyvelő cégek rangsorában

A Process Solutions (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalata a BBJ listájának 2022-es adatai alapján már 16. éve őrzi piacvezető szerepét a könyvelő cégek között. Szalai András, partner, ügyvezető igazgató, a BBJ piaci panelbeszélgetése keretében elárulta, milyen jövőt alakító trendekre kell figyelni, és melyik területeken szeretnének változtatni a számviteli vezetők 2023-ban.

2023. március 21. 17:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48