Letölthető a Windows kurzorhiba javítása

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 4. 11:32
A Microsoft képviselői pár nappal ezelőtt bejelentették, hogy nem várják meg április második keddjét, hanem jóval hamarabb befoltozzák a nemrég felfedezett Windows kurzorhibát. A vállalat tegnap elérhetővé tette a Patch-et.
A redmondi konszern ígéretéhez hűen pontosan egy héttel korábban, azaz tegnap kiadta a ".ani" kiterjesztésű kurzorfájlokat érintő sebezhetőség javítását. A biztonsági rést a múlt héten fedezték fel, és azért igyekeztek ilyen gyorsan befoltozni azt, mert rendkívül gyorsan terjedni kezdett a neten a hibát kihasználó kód.

A szóban forgó biztonsági rést kihasználván a hackerek átvehetik az uralmat a megfertőzött PC felett, és rosszindulatú programokat futtathatnak azon. Ehhez elegendő, ha az internetezők lehívnak egy a bűnözők által készített preparált weboldalt, vagy megnyitnak egy manipulált HTML-mailt. A sebezhetőség a Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 és Windows Vista operációs rendszereket érinti.

Az eEye Digital Security biztonságspecialista már korábban kiadott egy nem hivatalos Patch-et, azonban tegnap óta elérhető a hivatalos javítás is, melyet a Microsoft oldaláról tölthetnek le a Windows-felhasználók.
Kulcsszavak: Windows security Microsoft

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cloud Email Security: újabb mérföldkő a fertőző e-mailek elleni harcban

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia- és felhőalapú otthoni és üzleti megoldások szállítója bejelentette új SaaS-alapú Cloud Email Security (CES) portfoliójának megjelenését.

2021. szeptember 16. 15:51

2021. augusztus legveszélyesebb kártékony programjai: a Formbook az élre tör

Check Point Software Technologies Ltd. kutatórészlege, a Check Point Research kiadta legújabb, 2021 augusztusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint a Formbook jelenleg a legelterjedtebb kártékony program, a Trickbot-tól vette át az első helyet, mely így három hónapos vezetés után visszaesett a második helyre. 

2021. szeptember 16. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46

Ma negyvenéves az IBM PC!

2021. augusztus 12. 09:58