Felségsértés miatt blokkolják Thaiföldön a YouTube-ot

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 4. 20:02
A thaiföldi hatóságok meghatározatlan időre felfüggesztették a YouTube videómegosztó oldalhoz való hozzáférést az országból, mivel azon megjelent egy olyan videó, amely rossz színben tünteti fel Bhumibol Adulyadejt, Thaiföld királyát.
A kommunikációs minisztérium a mai napon rendelte el a közösségi portál bezárását, miután az egyik az oldalra felkerült rövidfilmben nevetségessé teszik az államfőt, ami az ázsiai országban főbenjáró vétségnek számít. A táj kormány képviselői elmondták, hogy korábban már több alkalommal is felszólították a Google-t, hogy távolítsák el a YouTube adatbázisából az inkriminált videót. A keresőóriás viszont nem tett eleget a követeléseknek, így a hatóságok kénytelenek voltak blokkolni a site-hoz való hozzáférést. A helyi törvények értelmében a kormánynak jogában áll bezárnia minden olyan weboldalt, amely gúny tárgyává teszi a királyi család tagjait. És hogy mennyire komolyan veszik az ázsiai országban az efféle gúnyolódást, azt mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy nemrég tíz év börtönbüntetésre ítéltek Tájföldön egy férfit, aki az államfő fotóját elcsúfította.

A kommunikációs minisztérium részéről elhangzott, amennyiben a Google eltávolítja a kifogásolt rövidfilmet, ők is rögvest feloldják a YouTube-al szembeni zárlatot.
Kulcsszavak: onlineszolg jog videó YouTube

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05