Firefox bővítmény közösségi funkcióval

Milkovits Gábor, 2007. április 4. 21:18
A Mozilla Labs egy olyan alkalmazást fejleszt a Firefox szoftverhez, amely az ablakból közvetlenül elérhető, közösségi oldalakra jellemző funkciókat kölcsönöz a böngészőprogramnak.
Mike Beltzner szoftverfejlesztő a „Coop” elnevezésű megoldással kapcsolatos blog-hírben leírja, hogy miközben a különböző személyes tartalmak és információk online megosztása elképesztően népszerűvé vált az utóbbi időben, ilyen funkciók mindeddig nem jelentek meg a böngészőprogramokban, legfeljebb korlátozott és felszabdalt formában, külön-külön bővítményekként. A Coop ezt a hiányosságot kívánja orvosolni oly módon, hogy teljes körű közösségi eszköztárat tesz majd elérhetővé a böngészőablakból, annak paneljeként.

A próbaverzió regisztrált Mozilla-felhasználók számára letölthető a https://addons.mozilla.org/ oldalról, a bővítmények listájából. A prototípus egyelőre egy elemet, a Facebook „Share” eszközét építi be a Firefox böngészőbe, amelynek révén a Flickr, a del.icio.us, vagy a YouTube közösségi oldalakról származó tartalmakat lehet a böngészőablakból irányítva megosztani. Amennyiben a bővítmény sikeresnek bizonyul, akár szabvány tartozék funkcióként is utat találhat a Firefox egy későbbi verziójába, ahogy például korábban a Google kereső.
Kulcsszavak: Mozilla böngésző Firefox

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

2020. augusztus 13. 12:16

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás