Firefox bővítmény közösségi funkcióval

Milkovits Gábor, 2007. április 4. 21:18
A Mozilla Labs egy olyan alkalmazást fejleszt a Firefox szoftverhez, amely az ablakból közvetlenül elérhető, közösségi oldalakra jellemző funkciókat kölcsönöz a böngészőprogramnak.
Mike Beltzner szoftverfejlesztő a „Coop” elnevezésű megoldással kapcsolatos blog-hírben leírja, hogy miközben a különböző személyes tartalmak és információk online megosztása elképesztően népszerűvé vált az utóbbi időben, ilyen funkciók mindeddig nem jelentek meg a böngészőprogramokban, legfeljebb korlátozott és felszabdalt formában, külön-külön bővítményekként. A Coop ezt a hiányosságot kívánja orvosolni oly módon, hogy teljes körű közösségi eszköztárat tesz majd elérhetővé a böngészőablakból, annak paneljeként.

A próbaverzió regisztrált Mozilla-felhasználók számára letölthető a https://addons.mozilla.org/ oldalról, a bővítmények listájából. A prototípus egyelőre egy elemet, a Facebook „Share” eszközét építi be a Firefox böngészőbe, amelynek révén a Flickr, a del.icio.us, vagy a YouTube közösségi oldalakról származó tartalmakat lehet a böngészőablakból irányítva megosztani. Amennyiben a bővítmény sikeresnek bizonyul, akár szabvány tartozék funkcióként is utat találhat a Firefox egy későbbi verziójába, ahogy például korábban a Google kereső.
Kulcsszavak: Mozilla böngésző Firefox

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás