A MS kurzorjavítás Realtek audióproblémákhoz vezethet

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 5. 17:07
Tegnap adtunk hírt arrók, hogy a Microsoft kedd este kiadta a múlt héten felfedezett kurzorhiba javítását, azonban a Patch nem teljesen tökéletes, ugyanis gondokat okozhat a Realtek audiórendszerrel működő számítógépeken.
Ugyan a redmondi vállalat a tervezettnél jóval hamarabb, pontosabban egy teljes héttel korábban befoltozta a .ani kurzorfájlokat érintő sebezhetőséget, a sebtében kiadott Patch azonban hagy némi kívánnivalót maga után. Az elmúlt két napban több Realtek alaplapi hangkártyával rendelkező felhasználó is jelezte a Microsoft felé ugyanis, hogy miután feltelepítették a szóban forgó frissítést, problémáik adódtak a HD Audio Control Panel működésével. Az érintettek arról számoltak be, hogy a számítógép újraindítása után a következő hibaüzenet jelent meg a képernyőjükön; Rthdcpl.exe - Illegal System DLL Relocation.
A szoftveróriás azonban hamar reagált a problémára, és elkészített egy újabb hibajavítást, amelyet innen lehet letölteni.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Védtelenül állnak a következő online betöréssel szemben a cégek

Idén még gyakoribbá váltak az internetes támadások, ennek ellenére a vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre – mutat rá az EY több mint 1000 informatikai vezető bevonásával készült nemzetközi kutatása. Minden harmadik döntéshozó szerint csupán idő kérdése, hogy cégük mikor válik egy súlyos online betörés áldozatává.       

2021. szeptember 23. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46