I. Magyarországi Outsourcing Szakmai Konferencia

forrás Prim Online, 2007. április 5. 19:11
„Felvirágzás vagy gyarmatosítás?” címmel rendezte április 5-én első szakmai konferenciáját a HOA/MOSZ (Hungarian Outsourcing Association/Magyar Outsourcing Szövetség). A konferencián neves hazai és külföldi előadók beszéltek arról, milyen szerepet tölt be az outsourcing mint üzleti innováció a régió társadalmi és gazdasági fejlődésében.
2005 júniusában 11 vezető hazai és külföldi vállalat alakította meg a Magyar Outsourcing Szövetséget (MOSZ, illetve HOA: Hungarian Outsourcing Association). A nyílt, független szakmai szervezet célja, hogy népszerűsítse az outsourcing tevékenységet, mind a hazai vállalatok, mind a külföldi megrendelők körében.

A MOSZ egyik fontos feladatának tekinti információval, kapcsolatokkal támogatni a mindenkori kormányzat munkahelyteremtő törekvéseit többek között külföldi befektetők Magyarországra csábításával. Miközben együttműködik a hazai és multinacionális cégekkel, megrendelőkkel, valamint a kormányzati és oktatási intézményekkel, határokon túli lobbytevékenységre is készül, hogy megfelelően képviselje az outsourcing szolgáltatásokat kínáló magyar vállalatok érdekeit. A Szövetségnek jelenleg több mint 70 tagja van, akik a legkülönbözőbb ágazatokból (pénzügy, informatika, humán erőforrás szervezés stb.) csatlakoztak. A HOA tagjaként kamatoztathatják a Szövetséghez eljutó információkat, s emellett – amennyiben üzleti érdekeik összeegyeztethetők a HOA-éval – részesei lehetnek a szervezet lobbytevékenységének is.

A HOA első szakmai konferenciája, amely a „Felvirágzás vagy gyarmatosítás?” elnevezést kapta, előadások során keresztül vizsgálta, milyen szerepet tölt be a régió társadalmi és gazdasági fejlődésében a vállalati versenyképességet javító üzleti innovációként is felfogható outsourcing.

„A konferencia szakmai jelzője arra utal, hogy kifejezetten az outsourcing tevékenységről van szó, azaz nem hangzanak el cégreklámok és az egyes cégek szolgáltatásait magasztaló előadások” — tájékoztatott Suhajda Attila, a HOA elnöke, a konferencia szakmai szervezője. „A neves hazai és külföldi előadók inkább arra fókuszálnak, hogy mit is jelent iparági szinten (IT, pénzügyi szolgáltatások, logisztika, K+F) az outsourcing, s milyen megoldások képzelhetők el a különféle szakmai problémákra. Ismertetik a legújabb nemzetközi trendeket, s Magyarország világgazdaságban betöltött szerepéről is szó lesz. Elemzik a versenyhelyzetet a szűkebb régióban, valamint azt, hogy mi a vállalakozások és az állami gazdaságpolitika feladata. Olyan általánosabb témák is terítékre kerülnek, mint például az outsourcing piac munkajogi szabályozásának kérdései.”

Minthogy az outsourcing a gazdasági versenyképesség szempontjából igencsak aktuális téma, a szervezők ezután minden évben szeretnének hasonló szakmai találkozót rendezni.
Kulcsszavak: outsourcing konferencia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung új hőszivattyúval forradalmasítja az otthoni fűtést

A Samsung hivatalosan is bejelentette úttörő kültéri egysége, az EHS Mono R290 hőszivattyú európai piaci bevezetését. Az idei frankfurti ISH szakkiállításon bemutatott, új Eco Heating System (EHS) rendszer újraírja az otthoni fűtés fogalmát a komfortérzetet növelő, alacsony globális felmelegedési potenciálú (GWP) megoldásával. Az eszköz a különböző energiakövetelményeknek való megfelelés érdekében többféle teljesítményváltozatban – 5, 8, 12 és 16 kW-os kivitelben – kapható. Az 5 és a 8 kW-os kültéri egységek magassága mindössze 85 cm, míg a 12 és a 16 kW-os egységeké hozzávetőlegesen 1 méter.

2023. december 9. 15:33

Összefog a Schneider Electric és az acélóriás

A hagyományos acél alapanyagokhoz képest 70 százalékkal kevesebb CO2-kibocsátásával előállított acélt vásárol a Schneider Electric elektromos szekrényeihez és burkolataihoz az ArcelorMittaltól. A 2025-ig tartó fenntarthatósági programja keretében a Schneider Electric 50 százalékra növeli a környezetkímélőbb alapanyagok arányát termékeiben. 

2023. december 9. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27