I. Magyarországi Outsourcing Szakmai Konferencia

forrás Prim Online, 2007. április 5. 19:11
„Felvirágzás vagy gyarmatosítás?” címmel rendezte április 5-én első szakmai konferenciáját a HOA/MOSZ (Hungarian Outsourcing Association/Magyar Outsourcing Szövetség). A konferencián neves hazai és külföldi előadók beszéltek arról, milyen szerepet tölt be az outsourcing mint üzleti innováció a régió társadalmi és gazdasági fejlődésében.
2005 júniusában 11 vezető hazai és külföldi vállalat alakította meg a Magyar Outsourcing Szövetséget (MOSZ, illetve HOA: Hungarian Outsourcing Association). A nyílt, független szakmai szervezet célja, hogy népszerűsítse az outsourcing tevékenységet, mind a hazai vállalatok, mind a külföldi megrendelők körében.

A MOSZ egyik fontos feladatának tekinti információval, kapcsolatokkal támogatni a mindenkori kormányzat munkahelyteremtő törekvéseit többek között külföldi befektetők Magyarországra csábításával. Miközben együttműködik a hazai és multinacionális cégekkel, megrendelőkkel, valamint a kormányzati és oktatási intézményekkel, határokon túli lobbytevékenységre is készül, hogy megfelelően képviselje az outsourcing szolgáltatásokat kínáló magyar vállalatok érdekeit. A Szövetségnek jelenleg több mint 70 tagja van, akik a legkülönbözőbb ágazatokból (pénzügy, informatika, humán erőforrás szervezés stb.) csatlakoztak. A HOA tagjaként kamatoztathatják a Szövetséghez eljutó információkat, s emellett – amennyiben üzleti érdekeik összeegyeztethetők a HOA-éval – részesei lehetnek a szervezet lobbytevékenységének is.

A HOA első szakmai konferenciája, amely a „Felvirágzás vagy gyarmatosítás?” elnevezést kapta, előadások során keresztül vizsgálta, milyen szerepet tölt be a régió társadalmi és gazdasági fejlődésében a vállalati versenyképességet javító üzleti innovációként is felfogható outsourcing.

„A konferencia szakmai jelzője arra utal, hogy kifejezetten az outsourcing tevékenységről van szó, azaz nem hangzanak el cégreklámok és az egyes cégek szolgáltatásait magasztaló előadások” — tájékoztatott Suhajda Attila, a HOA elnöke, a konferencia szakmai szervezője. „A neves hazai és külföldi előadók inkább arra fókuszálnak, hogy mit is jelent iparági szinten (IT, pénzügyi szolgáltatások, logisztika, K+F) az outsourcing, s milyen megoldások képzelhetők el a különféle szakmai problémákra. Ismertetik a legújabb nemzetközi trendeket, s Magyarország világgazdaságban betöltött szerepéről is szó lesz. Elemzik a versenyhelyzetet a szűkebb régióban, valamint azt, hogy mi a vállalakozások és az állami gazdaságpolitika feladata. Olyan általánosabb témák is terítékre kerülnek, mint például az outsourcing piac munkajogi szabályozásának kérdései.”

Minthogy az outsourcing a gazdasági versenyképesség szempontjából igencsak aktuális téma, a szervezők ezután minden évben szeretnének hasonló szakmai találkozót rendezni.
Kulcsszavak: outsourcing konferencia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Így támogatta a digitalizáció Varsó új ékességének felépítését

A Varso Tower, vagyis a Varsó Torony Lengyelország és az Európai Unió legmagasabb épülete, egyben a lengyel főváros legrangosabb építészeti projektje. A maga nemében egyedülálló felhőkarcoló szervesen illeszkedik abba a fejlesztési folyamatba, amelynek célja, hogy Varsót a nemzetközi üzleti élet egyik dinamikusan növekvő központjává emelje. A projekt megvalósításában meghatározó szerepe volt a digitalizációnak, így az épület nemcsak a magasságának, méreteinek, hanem az építésekor alkalmazott innovatív módszereknek köszönhetően is kiérdemli a figyelmet. A fejlesztést Európa egyik meghatározó ingatlanvállalata, a HB Reavis irányította, a kivitelezést a bécsi székhelyű PlanRadar Magyarországon is elérhető szoftvere támogatta.

2023. szeptember 27. 09:55

Műszaki kerámia és tiszta szilikon nyomtatás a Formlabs SLA nyomtatóival

Mostanra tárgyak ezrei készülnek naponta 3D nyomtatással, amelyhez kapcsolódóan rengeteg forrást fektettek az elmúlt évek során az ezeket előállító berendezések folyamatos fejlesztésébe. Azonban ez csak az egyenlet egyik oldala, az ipari felhasználást célzó gyártók a 3D nyomtatók mellett az alapanyagok fejlesztésébe is folyamatosan invesztálnak. A Formlabs éppen most újabb két termékkel, alumínium-oxid kerámiával és 100% tisztaságú szilikonnal bővítette már 40-nél is többféle nyomtatható műgyantát számláló SLA alapanyag-kínálatát. És ez nem minden!

2023. szeptember 26. 18:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59