Megtévesztő Vista-kampányért perelik a Microsoftot

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 6. 18:42
Az Egyesült Államokban egy elégedetlen számítógép-vásárló pert indított a Microsoft ellen, és azzal vádolja a vállalatot, hogy az megtévesztő Vista reklámkampányt folytat.
Egy amerikai nő úgy érzi, becsapta őt a Microsoft, mivel meglátása szerint a szoftveróriás elhiteti a vevőkkel, hogy egy a Vista-képes címkével ellátott PC is alkalmas az új Windows futtatására, annak minden egyes extra-funkciójával együtt. Ez azonban koránt sincs így, ugyanis az ilyen matricát már a 800 MHz-s, DirectX 9-es videókártyával és 512 Mbyte RAM-al rendelkező számítógépekre is felragasztják, amelyek viszont csupán a Vista Home Basic-et bírják el, és így a felhasználók nem élvezhetik például a látványos aero-felületet sem. Egy a fentebb megnevezett konfigurációt tehát a vád szerint nem lenne szabad ellátni a Vista-képes matricával, mivel az emberek ezt félreértelmezhetik, és a potenciális ügyfelek azt hihetik, hogy egy a hírekből ismert, az összes extra-funkciót futtatni képes PC-t kapnak kézhez.

A Microsoft képviselői azonban visszautasították a vádakat, és azzal érveltek, hogy nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy megfelelőképpen informálják a vásárlókat a Vista-verziók erőforrásigényéről.
Kulcsszavak: jog Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20