Megtévesztő Vista-kampányért perelik a Microsoftot

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 6. 18:42
Az Egyesült Államokban egy elégedetlen számítógép-vásárló pert indított a Microsoft ellen, és azzal vádolja a vállalatot, hogy az megtévesztő Vista reklámkampányt folytat.
Egy amerikai nő úgy érzi, becsapta őt a Microsoft, mivel meglátása szerint a szoftveróriás elhiteti a vevőkkel, hogy egy a Vista-képes címkével ellátott PC is alkalmas az új Windows futtatására, annak minden egyes extra-funkciójával együtt. Ez azonban koránt sincs így, ugyanis az ilyen matricát már a 800 MHz-s, DirectX 9-es videókártyával és 512 Mbyte RAM-al rendelkező számítógépekre is felragasztják, amelyek viszont csupán a Vista Home Basic-et bírják el, és így a felhasználók nem élvezhetik például a látványos aero-felületet sem. Egy a fentebb megnevezett konfigurációt tehát a vád szerint nem lenne szabad ellátni a Vista-képes matricával, mivel az emberek ezt félreértelmezhetik, és a potenciális ügyfelek azt hihetik, hogy egy a hírekből ismert, az összes extra-funkciót futtatni képes PC-t kapnak kézhez.

A Microsoft képviselői azonban visszautasították a vádakat, és azzal érveltek, hogy nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy megfelelőképpen informálják a vásárlókat a Vista-verziók erőforrásigényéről.
Kulcsszavak: jog Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás