e-GO díjas Törökbálint honlapja

forrás Prim Online, 2007. április 11. 12:36
e-GO díjjal jutalmazták a 4D Soft Kft. által fejlesztett törökbálinti önkormányzati portálrendszert a TÖOSZ szervezésében megrendezésre került konferencián.
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) március 29-30-án immár harmadik alkalommal szervezte meg az „e-GO 2007 Konferencia és Kiállítás”-t „Elérhető informatikai források 2007-ben” címmel.

Az előadások, szakmai beszélgetések után a rendezvény első napjának záróakkordjaként átadták a 2006-os év során megvalósult legjobb önkormányzati portálfejlesztések alkotóinak járó díjakat. Több mint 1200 település honlapját osztályoztak előre meghatározott szempontok szerint, ezek közül mindösszesen 16 ért el helyezést három kategóriában (község, város, nagyváros). Az összehasonlítást végző szakemberek különböző európai felmérések alapján értékelték a portálokat: 40% a lakossági szolgáltatásokra (citizen-services), 40% a település információkra (city-informations), míg 20% a technikai jellegű kérdésekre vonatkozott.

 A 4D Soft Kft. által fejlesztett Törökbálinti Önkormányzati Portál második helyezést ért el község kategóriában. A Weiler Róbert vezetésével fejlesztett portál legújabb látványos különlegessége, hogy a képviselő-testületi üléseken rögzített kép- és hanganyagok néhány gombnyomással megtekinthetők. A rendszer mögött működő nyílt forráskód alapú dokumentumkezelő rendszer pedig korszerű, költséghatékony módon biztosítja az önkormányzati dokumentumok egyszerű publikálását.

A portál közepes és kis méretű települések igényeinek is hatékonyan meg tud felelni, s lehetőség van ASP (bérelhető szolgáltatásalapú rendszer) típusú működtetésére. „A legújabb fejlesztésekkel olyan modulok kerültek a rendszerbe, melyek lehetővé teszik a portál önfinanszírozását, s ezáltal a kisebb beruházási lehetőségekkel bíró önkormányzatok is korszerű, ám megfizethető megoldásokat működtethetnek” – nyilatkozta Weiler Róbert.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább emelkedett az IT bérezés

Továbbra is tarolnak a fizetések az informatikai szektorban hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt. A COVID-19 hatása az IT munkaerőpiacot is elérte, munkaerőhiány és bérnövekedések figyelhetők meg világszerte. A Bluebird piaci körképe.

2022. július 4. 15:42

Akkumulátorok újrahasznosításával járul hozzá a fenntartható közlekedéshez a TIER és a Remondis

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER és a vezető újrahasznosítási szakértő, kommunális- és vízszolgáltató, a Remondis együtt tesznek a nyersanyagtakarékosság és a körforgásos gazdaság kialakításáért. A Remondis 16 európai országban, köztük Magyarországon is felel majd a több mint 160.000 TIER e-roller, elektromos kerékpár és e-moped elhasznált lítium-ion akkumulátorainak megfelelő kezeléséért. 

2022. július 4. 14:17

Széleskörű egészségbiztosítási szolgáltatást vezet be dolgozóinak a Vodafone

2022. július 1-től a Vodafone Magyarország elérhetővé teszi munkavállalói számára a Medicover Vállalati Egészségbiztosítást. A nagy létszámra kötött biztosítással a dolgozók a Medicover országos lefedettségén keresztül számos egészségügyi szolgáltatást vehetnek igénybe díjmentesen, akár korlátlan számban, a biztosításba pedig az alkalmazottak családtagjaikat is bevonhatják.

2022. július 4. 12:51

Az ABB E-mobility megnyitotta eddigi legnagyobb DC villámtöltőket gyártó üzemét

Az ABB E-mobility a toscanai Valdarnóban megnyitotta a vállalat eddigi legnagyobb, DC villámtöltőket gyártó üzemét, az E-mobility Centre of Excellence-t, s ezzel megerősítette globális vezető pozícióját az elektromos járművek (EV-k) töltési megoldásai terén.  

2022. július 4. 11:40

Influenszerek tucatjai születhettek a Balaton Soundon

A befutott véleményvezérek brandépítésre használták leginkább a két év kihagyás után újból megrendezett Balaton Soundot, miközben rengeteg fiatal számára ugródeszkát jelentett az influenszerek világában hazánk legjelentősebb fesztiválja. Zsóri Martin közösségi média szakértő arról beszélt, Pumped Gabó valósággal kultuszt épített ki maga köré, és az ő példáján idén is sokan meg akarták mutatni magukat a világnak a TikTokon és az Instagramon. Hozzátette, más kérdés, hogy a hírnevet fenn is kell tudni tartani.

2022. július 4. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24