Új Zune-t dob piacra a Microsoft

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 11. 21:43
Az iPod fő riválisaként számon tartott Zune jelentős modellfrissülés után megújulva veszi fel a versenyt az időközben szintén frissülő iPoddal.
Az elemzők mér szinte biztosra veszik, hogy nemsokára megjelenik egy új iPod-generáció, de lehetséges, hogy elsősorban tárkapacitásában sokszorozódik meg, a mai csúcsmedell áráért.

A Microsoft jelentős átalakulást tervez az első Zune utódjaként csak Zune 2.0-ként ismert modell esetében. A készülék flash alapú memóriára épül, és elődjénél karcsúbb lesz. Szélessége és magassága valószinűleg azonos lesz a mostani modellével, de a jelenleginél kissé nagyobb, a videók lejátszására kihegyezett eszköz az előlap több mint 75 százalékát kitevő kijelzőt kap majd. A Zune 2.0-n még lesznek gombok, így nem veszi át a mostanában terjedőben levő érintőképernyős megoldást, igaz, sokan még nem is szoktak hozzá ehhez. Az egészen pontosan 3x1,25x0,25 inch méretű szerkezet a vállalat szerint igazi „iPod-gyilkos” lesz, és ennek megfelelően az ünnepi időszakra tervezett 2,4 millió Zune kétharmada már iZune 2.0 lesz.
Kulcsszavak: Microsoft lejátszó zene

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elismerték a Philips tévék és fülhallgatók formatervét

A Philips televíziókat és audió termékeket gyártó TP Vision üzletfilozófiájának kulcseleme az európai stílusú dizájn, amely most a formatervezés világának legmagasabb elismerésében részesült: négy termék is elnyerte a patinás Red Dot dizájndíjat. 

2021. április 17. 15:03

A Bridgestone kapta a 2021-es ‘‘Év gyártója” címet nyári gumiabroncs kategóriában

Az abroncsgyártó két prémium terméke is kimagasló eredményekkel zárt a német autóklub és a neves magazinok idei nyári abroncs tesztjein. A Bridgestone Potenza Sport és Turanza T005 abroncsok több teszten is dobogós helyezést értek el száraz és nedves körülmények között. 

2021. április 17. 11:57

Április végétől Magyarországon is rendelhető a HONOR Band 6

A Honor globális technológiai márka új szintre emelt, prémium okoskarkötővel bővíti okoskiegészítőinek kínálatát. A Honor Band 6 egy külsőben és tudásban is teljesen új okoskarkötő a sorban. 1,47 hüvelykes színes AMOLED kijelzővel, egészség-és fitneszkövető (köztük a véroxigénszint-mérés) funkciók széles tárházával, valamint kiemelkedő 14 napos akkumulátor-élettartammal új színt hoz az eddigi okoskarkötők sorába. Az új készülék a Honor Band-eknél megszokott kedvező árral mindenkinek szól, aki támogatást keres a fitt és egészséges életmód elérésében. 

2021. április 16. 12:21

Véroxigénszint-méréssel frissült a Huawei elegáns okosórája

Új egészségfigyelő funkciókkal, véroxigénszint-méréssel, tíz napos üzemidővel érkezik Magyarországra a Huawei egyszerűen testre szabható, elegáns okoskarkötője. 

2021. április 14. 10:03

Okoseszköz, amely megtalálja az eltűnt tárgyakat

A Samsung bemutatja az új Galaxy SmartTag+ eszközöket, amelyek a Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultra szélessávú (UWB) technológiáknak köszönhetően minden korábbinál pontosabb helymeghatározásra*  képesek. A készülék a csatlakoztatott okostelefon kameráján keresztül** , kiterjesztett valóság segítségével, vizuális elemekkel irányítja a felhasználókat a keresett tárgy pontos helye felé.  

2021. április 13. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27