Korlátozzák a gyerekek online játékidejét Kínában

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 12. 07:43
A kínai kormány nevelési célzattal úgy döntött, hogy a 18 éven aluliak maximálisan napi 3 órát játszhatnak.
A tiltás egyelőre nem teljes tiltás, inkább amolyan elkedvetlenítő intézkedés, aki túllépi a 3 órát, annak csak csökkent pontok járnak kedvenc online játékában. A kormány felfigyelt ugyanis arra, hogy hihetetlen mértékben megnőtt az ilyen tevékenységgel töltött idő arány a fiatalok életében, ami egyrészt bizonyos képességeket fejleszt, másrészt azonban szinte minden más fejlődést visszavet. Különösen igaz ez a fizikai fejlődére, és extrém esetben függőség is kialakulhat.

A felmérések szerint Kína 18 év alatti lakosságának 13 százaléka játékfüggő, ami hatalmas szám. A jelek szerint ennek a pénz sem szab határt, mivel a 17,8 millió fizetős online játék résztvevőből 20 százalék 20 év alatti. Az új szabályzó szerint a játékokat üzemeltető oldalaknak július 15-ig van idejük arra, hogy új szoftverrészt fejlesszenek ki, mely megfelezi az időtúllépés után szerzett pontok számát. A függőség olyan mértékű gondot okoz, hogy a múlt hónaptól a hatóságok szándékosan jelentősen megnehezítették az új internetkávézók nyitásának feltételeit.
Kulcsszavak: játék Kína

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Karrierváltás: 600 ezerhez közelít a junior informatikusok átlagbére

A recesszió ellenére is keresettek a hazai munkaerőpiacon az informatikusok: egy jellemzően 5-6 hónapos képzés után egy éven belül átlagosan havi bruttó 596 ezer forintot vihetnek haza azok, akik a karrierváltás mellett döntenek. 

2023. október 1. 10:17

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38