Samsung 24 hüvelykes LCD panel LED hátsó megvilágítással

Széll Zoltán, 2007. április 12. 14:42
A Samsung egy olyan 24 hüvelykes LCD képernyőt mutatott be, amely LED hátsó megvilágítással és 180 fokos látószöggel rendelkezik.
Néhány héttel ezelőtt a Toshiba és a Matsushita jelentett be LED hátsó megvilágítású LCD paneleket, amelyeket először noteszgépekben használják majd. A noteszgépek a LED-es LCD képernyőkkel vékonyabbak lehetnek. Ennél sokkal jelentősebb a kisebb helyigény és az alacsonyabb energiafelvétel. A LED hátsó megvilágítású LCD panelek ezeknél nagyobb méretekben is készíthetők, amelyek asztali PC-khez használhatók.

A Samsung bejelentette, hogy több olyan új LCD monitor bevezetését tervezi, amelyek LED hátsó megvilágítást használnak Ezek közül az első a 24 hüvelykes képernyő. A Samsung szerint az új LCD panel a legjobb LCD és plazma televíziók versenytársa. Az új képernyő kontraszthányadosa magasabb, mint a legtöbb ma kapható LCD képernyőé, több mint 1000:1-hez. A színtelítettség is kiváló, a csúcson van.

Az új 24 hüvelykes panel felbontása 1920x1200 képpont, amely ma már szabvány az iparban az ilyen méretű képernyőknél. Az új képernyő jellemzője az S-PVA technológia, amely igazi 180 fokos látószöget biztosít.

Az új 24 hüvelykes monitor piaci megjelenése 6 hónapon belül várható.
Kulcsszavak: LCD Samsung

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Home office kérdés: lapostévé vagy projektor?

A háztartások egyre jobban felfedezik, a vállalkozások viszont kevéssé élvezik a projektorok nyújtotta vizuális élményeket. Ennek megfelelően a home office terjedése felemásan hatott a gyártók bevételeire. Pedig a projektor egy bizonyos képméret felett üzleti felhasználás esetében is ár-érték arányt nézve egyértelműen olcsóbb megoldás a modern televízió készülékeknél.

2020. november 26. 12:21

Újabb jelentős 5G-hálózat kiépítésében vesz részt az Ericsson a régióban

Az Ericsson és a távközlési infrastruktúra nagykereskedelemmel foglalkozó CETIN ötéves szerződést írt alá az 5G csehországi kialakításáról. A szerződés értelmében a CETIN hálózatának modernizációjához az Ericsson szállítja a szükséges eszközöket, így a meglevő, hagyományos hálózatot gyors és nagykapacitású 5G hálózattá alakítják át. 

2020. november 25. 19:10

A Check Point Software cyber-biztonsági előjelzései 2021-re

Még több COVID-19 támadás, kártékony programok és cyber-konfliktusok, az 5G és az IoT terjedésével kapcsolatos új veszélyek – a következő 12 hónapban ezek vezetik a szervezetek biztonsági programjának toplistáját.

2020. november 25. 12:10

Egységes automatizációval állhat talpra az ipar

Évente mintegy 20-30 milliárd dollárt költenek az ipari felhasználók az automatizációs rendszereik szervizelésére, karbantartására, azonban ennek az összegnek a túlnyomó többsége megtakarítható lenne, ha egységes automatizálási megoldásokat alkalmaznának – állapítja meg az ARC Advisory Group elemzése. 

2020. november 25. 09:37

Biztonságos munkavégzés a home office idején

Az adatvédelmi piacon október vége óta érhető el  a hazai fejlesztésű Mydata Protect szoftvercsalád, ami védelmet és teljesítményoptimalizálást biztosít a home office-ban dolgozók nemcsak céges, de privát számítógépein is. A szoftver mindhárom tagja a járványhelyzet okozta otthoni munkavégzés során felmerülő informatikai problémákra kínál megoldást a vállalati szegmensben. A Mydata Protect Security Kft. a digitális oktatásra kényszerülő pedagógusok számára díjmentesen biztosítja a terméket.

2020. november 24. 09:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás