Samsung 24 hüvelykes LCD panel LED hátsó megvilágítással

Széll Zoltán, 2007. április 12. 14:42
A Samsung egy olyan 24 hüvelykes LCD képernyőt mutatott be, amely LED hátsó megvilágítással és 180 fokos látószöggel rendelkezik.
Néhány héttel ezelőtt a Toshiba és a Matsushita jelentett be LED hátsó megvilágítású LCD paneleket, amelyeket először noteszgépekben használják majd. A noteszgépek a LED-es LCD képernyőkkel vékonyabbak lehetnek. Ennél sokkal jelentősebb a kisebb helyigény és az alacsonyabb energiafelvétel. A LED hátsó megvilágítású LCD panelek ezeknél nagyobb méretekben is készíthetők, amelyek asztali PC-khez használhatók.

A Samsung bejelentette, hogy több olyan új LCD monitor bevezetését tervezi, amelyek LED hátsó megvilágítást használnak Ezek közül az első a 24 hüvelykes képernyő. A Samsung szerint az új LCD panel a legjobb LCD és plazma televíziók versenytársa. Az új képernyő kontraszthányadosa magasabb, mint a legtöbb ma kapható LCD képernyőé, több mint 1000:1-hez. A színtelítettség is kiváló, a csúcson van.

Az új 24 hüvelykes panel felbontása 1920x1200 képpont, amely ma már szabvány az iparban az ilyen méretű képernyőknél. Az új képernyő jellemzője az S-PVA technológia, amely igazi 180 fokos látószöget biztosít.

Az új 24 hüvelykes monitor piaci megjelenése 6 hónapon belül várható.
Kulcsszavak: LCD Samsung

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Az új Epson SureColor nyomtatók kivételes minőséget és sokoldalúságot biztosítanak

Az Epson bemutatja első, 12 színkomponenst használó nagy formátumú nyomtatóit, amelyek minden eddiginél szélesebb színteret biztosítanak 99%-os Pantone-lefedettséggel*. 

2019. október 17. 18:33

SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

2019. október 17. 13:44

Napjaink memóriakártyái

Szinte az összes napi használatú elektronikai eszközünk elsődleges vagy másodlagos mentési helyként ezt használja. Gondolunk itt a mobiltelefonra vagy az elektronikus könyvolvasóra, de az MP3 lejátszó és a digitális fényképezőgép sem kivétel. Jellemzően az eszközök nagyobbik része az SD típusú memóriakártyákat alkalmazza. Ezért ki is jelenthetjük, hogy napjaink legjellemzőbb memóriakártya típusa ez.

2019. október 17. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás