Samsung 24 hüvelykes LCD panel LED hátsó megvilágítással

Széll Zoltán, 2007. április 12. 14:42
A Samsung egy olyan 24 hüvelykes LCD képernyőt mutatott be, amely LED hátsó megvilágítással és 180 fokos látószöggel rendelkezik.
Néhány héttel ezelőtt a Toshiba és a Matsushita jelentett be LED hátsó megvilágítású LCD paneleket, amelyeket először noteszgépekben használják majd. A noteszgépek a LED-es LCD képernyőkkel vékonyabbak lehetnek. Ennél sokkal jelentősebb a kisebb helyigény és az alacsonyabb energiafelvétel. A LED hátsó megvilágítású LCD panelek ezeknél nagyobb méretekben is készíthetők, amelyek asztali PC-khez használhatók.

A Samsung bejelentette, hogy több olyan új LCD monitor bevezetését tervezi, amelyek LED hátsó megvilágítást használnak Ezek közül az első a 24 hüvelykes képernyő. A Samsung szerint az új LCD panel a legjobb LCD és plazma televíziók versenytársa. Az új képernyő kontraszthányadosa magasabb, mint a legtöbb ma kapható LCD képernyőé, több mint 1000:1-hez. A színtelítettség is kiváló, a csúcson van.

Az új 24 hüvelykes panel felbontása 1920x1200 képpont, amely ma már szabvány az iparban az ilyen méretű képernyőknél. Az új képernyő jellemzője az S-PVA technológia, amely igazi 180 fokos látószöget biztosít.

Az új 24 hüvelykes monitor piaci megjelenése 6 hónapon belül várható.
Kulcsszavak: LCD Samsung

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Napi 75 milliót lopnak a csalók a kibertérben

Naponta 75 millió forintot tettek zsebre a digitális tér kalózai a bankkártyákat és a számlákat támadó csalásokkal az idei II. negyedévben. A visszaélésekben érintett pénzek több, mint 70 százaléka, közel 5 milliárd forint a bankszámlákról tűnt el – emlékeztet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

2023. szeptember 28. 18:34

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38