Svanberg: a televízió a jövő hálózatainak hajtóereje

Kovács Attila, 2007. április 12. 21:00
Az Ericsson Stockholmban megrendezett éves közgyűlésén Carl-Henric Svanberg elnök-vezérigazgató kijelentette, hogy mind a teljesítmény, mind a minőség tekintetében a televízió lesz a távközlési hálózatok átalakulásának fő hajtóereje.
Svanberg hangsúlyozta, hogy a multimédiás alkalmazások (különösen a televízió), az IP-hálózatok és a szélessávú hozzáférés a távközlési iparág fő irányvonalai, és az Ericsson kedvező helyzetben van ezek teljes körű kiaknázásához. Hozzátette: "Az IPTV jelentősen megnöveli a forgalmat, több berendezésre teremt igényt, valamint izgalmas lehetőségeket hoz létre a szolgáltatások és a multimédia területén.”

Ebben az összefüggésben az Entrisphere és a Redback Networks a közelmúltban történt felvásárlása, a Marconi tavalyi megszerzése és a Tandberg Television felvásárlására tett nyilvános ajánlat különös jelentőséggel bír, mivel világelső megoldásokkal egészítik ki az Ericsson termékválasztékát az IPTV, az optikai szélessávú hozzáférés és az IP-útválasztás területén. A mobil szélessáv területét illetően Svanberg aláhúzta, hogy a HSPA jelenleg széles körben elterjedt technológia, amely megteremti az alapokat olyan alkalmazások számára, mint például a mobiltelevízió és a mobiliroda.

Az idei év végére 3 milliárd ember rendelkezik majd mobiltelefonnal, és az Ericsson várakozásai szerint ez a szám még 2010 előtt 4 milliárdra növekszik.

Egy másik fontos trend a távközlési szolgáltatásokkal függ össze, amely az Ericsson leggyorsabban növekvő területe: 2006 során 30 százalékos növekedést ért el. Ma az Ericsson által menedzselt hálózatok 100 millió előfizetőt szolgálnak ki. Svanberg ezzel a területtel kapcsolatban kiemelte az Ericsson hálózat-beindítás terén elért eredményeit, mint például a Telstra HSPA-hálózatának kiépítése Ausztráliában kevesebb mint 10 hónap alatt, valamint a Vivo GSM-hálózatának megvalósítása Brazíliában mindössze 103 nap alatt.
Kulcsszavak: IPTV Ericsson

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenes fedélzeti wifi a Telekom havidíjas ügyfeleinek

Január 30-tól teszt jelleggel díjmentes hozzáférést biztosít a fedélzeti internetszolgáltatáshoz havidíjas előfizetői számára a Telekom a Lufthansa-csoport meghatározott repülőgépein. 

2020. január 30. 14:53

Johannesnek nincs több kérdése

Az informatikai újságírást a nyolcvanas évek óta folyamatosan művelő kollégánk, Kis János – sokak számára csak Johannes – talán a halálát nem sokkal megelőző stroke és baleset következményeként, december 12-én, 65 éves korában elhunyt.

2019. december 16. 20:42

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Gyorsabb lesz a net néhány baranyai iskolában

Közel féltucat baranyai iskolában lesz nagysebességű internetkapcsolat ősztől a Vannet technológiájával. Az állami fejlesztési program célja a digitális tananyagok elterjesztése és az oktatási célú WIFI-hálózatok elérése.

2019. július 15. 10:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás