WiFi iPod

Milkovits Gábor, 2007. április 14. 08:13
A tajvani Digitimes iparági értesülésekre hivatkozva arról számolt be, hogy az Apple rövidesen WiFi-vel felszerelt iPod lejátszókat hoz forgalomba.
Az online hírújság szerint a Universal Scientific Industrial (USI) szállítaná a WiFi modulokat a Foxconn üzemében összeszerelésre kerülő iPod-okhoz, amelyek az idei harmadik negyedévben már piacra is kerülhetnek. A hír tulajdonképpen nem nevezhető meglepetésnek, hiszen az Apple szűkszavúsága ellenére a megoldás kézenfekvőnek tűnik. A műszaki kivitelezés elvileg nem támaszt különösebb nehézséget, amit jól bizonyít, hogy a konkurens Microsoft Zune már rendelkezik beépített WiFi-vel, a sikerhez azonban jól átgondolt üzleti stratégia kell. A Zune-ra például egyelőre nem lehet közvetlenül az internetről tartalmakat letölteni, csupán korlátozott mértékben egyik készülékről a másikra, ami nyilvánvalóan csökkenti a lejátszó vonzerejét.

Szakemberek szerint a WiFi akkor lenne igazán vonzó a hordozható lejátszókban, ha azok támogatnák a korlátlan zeneletöltést és –megosztást, ezt azonban jelenleg a legtöbb kiadó ellenzi. Az iPod esetében ugyanakkor van egy halvány reménysugár, ez pedig az, hogy az Apple és az EMI nemrég DRM-mentes zenéket kezdett forgalmazni az iTunes-on. Az Apple szokásához híven nem kommentálta a Digitmes-on megjelent hírt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24