Állítólag 5 millió e-mail tűnt el a Fehér Ház hivatalos levelezéséből

Milkovits Gábor, 2007. április 15. 08:27
Általános felháborodás és különféle összeesküvés-elméletek kísérik Amerikában azt a hírt, amely szerint igen jelentős mennyiségű e-mailnek egyszerűen nyoma veszett a Fehér Ház hivatalos elektronikus levelezéséből.
A köztudatban egy 5 milliós szám kering, habár ezt az Elnöki Hivatal szóvivője nem erősítette meg. A Demokrata Párt vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, amelynek során a történtek esetleges szándékosságát vizsgálják. A procedúrát vezető Henry A. Waxman aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a Fehér Ház esetleg megsérti a hivatalos okiratok kezelésére vonatkozó törvényt. A közvélemény és a politika indulatait az váltotta ki leginkább, hogy az eltűnt e-mailek között olyan elektronikus levelek is voltak, amelyek nyolc államügyész ellentmondásos elbocsátásának körülményeihez kapcsolódnak.

A vizsgálat idejére a Fehér Ház munkatársainak megtiltották bármilyen e-mail törlését, és egyúttal eligazítást is kapnak az internetes postafiókok kezelését illetően. Eközben a szóvivő szerint igyekeznek minél több elveszett e-mailt megtalálni, illetve helyreállítani. A bloggerek körében különböző találgatások folynak arról, hogy mit és miért akart eltitkolni a Bush-adminisztráció ilyen ha szándékos, akkor primitív módon. Patrick Leahey demokrata szenátor szerint az eset kísértetiesen emlékeztet a Watergate ügyben a Nixon magnószalagokról annak idején hiányzó 18 percre, az e-mailek véletlenszerű eltűnése pedig nagyjából annyira hihető, mint amikor a rossz diák arra hivatkozik, hogy a kutyája széttépte a füzetét, amiben a házi feladat volt.
Kulcsszavak: e-commerce hacker security

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vezető helyen a Xiaomi Közép-Kelet-Európában az okostelefonok piacán

A világ egyik legnagyobb techvállalata, a Xiaomi piacvezető pozíciót ért el 2020 negyedik negyedévében Közép-Kelet-Európában az okostelefonok piacán. A Canalys piackutató legfrissebb piaci elemzése szerint az eredményt 18 százalékos éves növekedésnek köszönheti, amely 25 százalékos piaci részt biztosított a Xiaominak a régiónkban. Ugyanebben az időszakban, a vállalat európai viszonylatban a harmadik legnagyobb okostelefon márka maradt 15 százalékos piaci részesedés és 34 százalékos éves növekedés mellett.  

2021. február 11. 12:15

Az adóhatóság a big data révén ellenőriz

Az adóhatóság a saját maga által gyűjtött, illetve a társintézményektől kapott digitálisan rendelkezésre álló adatokat több körben elemzi, azonosítja a kockázatos adózókat és tényezőket, és dönt arról, hogy kit ellenőriz.

2019. szeptember 17. 12:08

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

Az ipari automatizáció kihívásai

A tapasztalatok szerint az automatizáció útjában álló legnagyobb akadályok a telepítéssel kapcsolatos költség- és időkorlátokban keresendők. Mivel ez a folyamat speciális szaktudást igényel, ezt általában egy csapatnyi, különféle programozási nyelvekben jártas és magas szintű műszaki ismeretekkel rendelkező robotikai szakember végzi.

2019. május 24. 12:47

Az Adókikerülés Elleni Direktíva hatása a cégekre

Számos, a hazai vállalkozásokat is jelentős mértékben érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD). Várhatóan a legjelentősebb változást a kamatlevonhatósági szabályok módosulása okozza, az új alapokra helyezett szabályozást ez év végéig kell átültetniük a tagországoknak a nemzeti jogba.  

2018. szeptember 20. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58