Bemutatkozott a HP Magyarország ProCurve Networking üzletága

Kovács Attila, 2007. április 17. 18:08
Közel két és fél évvel megalakulása után ma tartott először sajótájékoztatót a HP Magyarország ProCurve Networking üzletága. Darvas Benjamin üzletágvezető bemutatta a termékportfoliót és új termékeket jelentett be. A ProCurve Networking termékei és megoldásai: LAN switchek, WAN routerek, vezeték nélküli eszközök, menedzsment szoftver termékek, illetve biztonsági, mobil és konvergens hálózati megoldások. A jelenleg 2+2 fővel működő üzletág mintegy 100-150 aktív viszonteladóval áll kapcsolatban, 2007 első negyedévében a legnépszerűbb eszközök a hazai piacon az új peremswitch eszközök (HP Intelligent Edge 3500, 5400), illetve menedzselt Edge switchek (4200 és 2800 sorozat). 
A sajtótájékoztatón bejelentett új és frissített termékek: A ProCurve Network Immunity Manager biztonsági menedzsment alkalmazás, amely hálózati anomáliák felismerésére és a rájuk való reagálásra képes, ezzel segítve az olyan fenyegetések elleni védekezést, mint a vírustámadások. A tervek között szerepel az egyszerűen használható ProCurve Network Access Controller 800 eszköz piaci bevezetése, amely a végpontok integritásának ellenőrzésével egészíti ki a vállalat biztonságos hálózat-hozzáférési megoldását. A ProCurve Identity Driven Manager (IDM) új, 2.2 verziója ingyenesen elérhető az IDM 2.0 felhasználói számára. Az IDM 2.2 együttműködik majd az új hálózati hozzáférés-vezérlővel, biztosítva a végpontok integritását, emellett megkönnyíti az üzemeltetést. Valamennyi ProCurve biztonsági termék része a ProCurve ProActive Defense védelmi stratégiájának, amely egyesíti a megelőző jellegű technikákat, így a széleskörű hozzáférés szabályozást az olyan új védelmi módszerekkel, mint a fenyegetések automatikus felismerése és a rájuk való reagálás.

A ProCurve Network Immunity Manager, amely a ProCurve Manager Plus 2.2 plug-in modulja, automatikusan felismeri a fenyegetéseket és reagál rájuk. A többféle forrásból, így például más gyártók biztonsági eszközeitől és a ProCurve hálózati berendezéseitől származó információk elemzésével a szoftver elősegíti a védekezést az ismeretlen és a már ismert vírusok támadásaival szemben mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli hálózatokon. Ezen kívül átfogó jelentés készítésével járul hozzá ahhoz, hogy a vállalkozások eleget tegyenek a biztonsági előírásoknak.

A HP ProCurve hamarosan bemutatja a ProCurve Network Access Controller 800 vezérlőt, amely biztosítja a végpontok integritásának az ellenőrzését, egyszerűsítve a bevezetést, csökkentve a bonyolultságot. A méretezhető biztonsági megoldás várhatóan 2007. harmadik negyedévében kerül piacra.

A ProCurve továbbfejlesztette mind a Windows alapú biztonsági hálózatmenedzselő szoftverét, a ProCurve Manager Plust, mind pedig a ProCurve Identity Driven Managert. Az utóbbi a felhasználót, a használt eszközt, a helyszínt és az időt, valamint a kliens állapotát figyelembe véve, dinamikusan érvényesíti a biztonságra és a teljesítményre vonatkozó beállításokat. Az új ProCurve Manager Plus 2.2 továbbfejlesztett szabály (policy) alapú menedzsmentet, szabályozott hálózati teljesítményt, a megoldás támogatásához jobb információ elérhetőséget, tökéletesített termék skálázhatóságot és mindezek költséghatékony megvalósítását nyújtja mind a kisméretű, mind a nagykiterjedésű hálózatok számára. A ProCurve IDM 2.2, amely várhatóan 2007. harmadik negyedévében lesz elérhető, egyszerű integrációt biztosít a Microsoft Active Directory címtárral, egységes hozzáférés szabályozással és könnyebb menedzsmenttel, mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli hálózatokon. Az IDM a felhasználóknak biztonságos, testre szabható hozzáférést nyújt a hálózati erőforrásokhoz a szabványos Radius alapú hitelesítéssel, ezzel biztosítva, hogy csak a jogosult felhasználók  férhetnek hozzá a hálózathoz. Az IDM 2.2 teljes mértékben kompatibilis a Microsoft Network Access Protection-el.

Június 1-jétól elérhető a ProCurve Network Immunity Manager 50 eszközre érvényes liszenc ára 4999 dollár;  a ProCurve Manager Plus 2.2 a korábbi verzió felhasználóinak ingyenes.
Kulcsszavak: ProCurve hálózat HP-hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Összefog a Schneider Electric és az acélóriás

A hagyományos acél alapanyagokhoz képest 70 százalékkal kevesebb CO2-kibocsátásával előállított acélt vásárol a Schneider Electric elektromos szekrényeihez és burkolataihoz az ArcelorMittaltól. A 2025-ig tartó fenntarthatósági programja keretében a Schneider Electric 50 százalékra növeli a környezetkímélőbb alapanyagok arányát termékeiben. 

2023. december 9. 13:50

Hatékony átalakulás: a K&H IT gyorsítja a fejlesztéseket

Az utóbbi években a K&H IT részlege jelentős előrelépéseket tett a fejlesztési területen, melyet a digitális átállás és a növekvő fejlesztési igények katalizáltak. Az ágazatban tapasztalható versenyhelyzet és az ügyféligények folyamatos változása kihívások elé állította a bankot, amelyre hatékony és gyors válaszok kellettek.

2023. december 8. 14:24

Valóban szívesen látják a nőket a műszaki szakmában?

A vezetők kevésbé ismerik el a nők munkáját a műszaki-technológiai szektorban, és a férfi munkatársak véleménye is nehezíti előre jutásukat – legalábbis ezt gondolja egy reprezentatív kutatásban a megkérdezettek többsége. A válaszadók jelentős része szerint ugyanakkor a szakmában a nők is befuthatnak olyan karriert és kereshetnek is annyit, mint a férfiak.

2023. december 8. 11:29

Az inflációt vernék agyon az új közösségi platformon az influenszerek

Már 49 országban van jelen az új, egyre népszerűbb közösségi platform, mely sosem látott módon forradalmasítja vásárlási lehetőségeinket. A segítségével élménnyé válik a bevásárlás az online térben is, ráadásul olyan termékek is elérhetővé váltak, amelyekről eddig csak álmodtunk. Ebbe a trendbe szállnak most be influenszerek, akik eddig csak a közösségi oldalaikon népszerűsítették a luxustermékeket, nem kis felháborodást okozva ezzel jó néhány követőjüknek. Az Allyos, a közösségi platformok új generációja, ahová ingyen regisztrálhatunk profilt – akárcsak a Facebookon vagy a TikTokon – és tetszőleges árakon vásárolhatunk.

2023. december 8. 09:55

Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

2023. december 7. 18:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27