Web 2.0 termékek a BEA Systemstől

forrás Prim Online, 2007. április 18. 13:26
A BEA Systems hamarosan három új terméket jelentet meg, melyek segítségével a végfelhasználók üzleti környezetben hozhatnak létre Web 2.0 alkalmazásokat, valamint keretrendszert nyújt azok informatikai menedzseléséhez - adta hírül az Alerant Zrt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.
A BEA AquaLogic Pages eszköze Web 2.0  típusú oldalak, tartalmak és alkalmazások kialakításához nyújt segítséget. Az eszköz weboldalak, blogok, wikik, adatvezérelt webszolgáltatások komponenseinek széles gyűjteményével rendelkezik, melyekből drag-and-drop technikával állíthatjuk össze megoldásunkat. Alkalmazásaink adatokat kaphatnak meglévő vállalati rendszerekből, de külső forrásokból is, így például a Google Maptól vagy RSS-megoldásoktól. A webalkalmazások létrehozása, átalakítása, az oldalak szerkesztése, a jogosultságok kezelése az elvárásoknak megfelelően rendkívül egyszerű, mintha csak egy dokumentumot vagy e-mailt állítanánk elő.

A BEA AquaLogic Pathways segítségével olyan intelligens kereső megoldásokat hozhatunk létre, melyekkel azonosíthatók és megoszthatók az információk és tapasztalatok. Az eszköz ötvözi a tartalomcímkézés, a könyvjelző használat, az aktivitáselemzés és természetesen a keresők módszereit annak érdekében, hogy a felhasználók a legmegfelelőbb információt érjék el. Egy listát hoz létre, mely a felhasználói tevékenységek alapján rangsorolja a találatokat, többek közt a szerző munkássága, a címkék, az olvasottság alapján. A választásnál segít, hogy a találatoknál láthatjuk a saját és a mások által adott minősítéseket is.

A BEA AquaLogic Ensemble a Web 2.0 megoldásokat támogató informatikai szakemberek számára nyújt segítséget. Keretrendszerében az alkalmazások, komponensek, programkész funkciók egységesen publikálhatók a felhasználók számára és menedzselhetők tekintet nélkül a fejlesztési platformra, nyelvre és üzemeltetési környezetre. Amennyiben valamelyik elemnek szüksége van rá, biztonsági funkciókat, szerep-alapú jogosultsági rendszert, valamint használatelemzési szolgáltatást is biztosít számára az eszköz.
Kulcsszavak: Alerant BEA Systems web2

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció mentén szakad ketté a hazai vállalati szektor

Az RnD Strategy Kft. közösen a Kantar – Hoffman nemzetközi piackutató céggel az elmúlt 20 év legátfogóbb innovációs kutatását végezte el 2022 júliusában. A kutatás a soft kvóta régióra és fő nemzetgazdasági ágazatokra vonatkozva zajlott; ezek a mezőgazdaság, az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatás.

2022. október 2. 14:18

Több év kihagyás után sem lehetetlen visszatérni a munkaerőpiacra

Több éves kihagyás után gyakran egy konferenciahívás elindítása sem magától értetődő a munka világába visszatérők számára, megkopik a szakmai és nyelvtudás. Ebben segít a Morgan Stanley Return to Work – Lendülj újra munkába! programja, amelyet hetedik éve hirdet meg Budapesten a globális pénzintézet. A 16 hetes képzés azoknak segít, akik legalább egy év kihagyás után szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra. A programra 2022. október 30-ig lehet jelentkezni.

2022. október 2. 11:51

Tajvani eszközökkel innoválják a magyar energiaipart

A világ egyik vezető ipari informatikai berendezéseket gyártó és fejlesztő vállalata, a tajvani székhelyű Moxa szeptemberben legnagyobb magyarországi partnereihez látogatott, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket, amelyeket elsősorban a transzformátor-alállomásokon keletkezett igények és a megújuló energiaforrások egyre szélesebb körű elterjedése inspirált.

2022. október 1. 10:13

Rendszerváltozások: az átláthatatlan vállalati informatika az innovációt is megöli

A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat. Ennek következtében komplex, sok területet lefedő, integrált rendszerek és célrendszerek jelennek meg a vállalati IT-környezetben. 

2022. szeptember 30. 15:15

Hazánkba is megérkezett a felújított okostelefonokat értékesítő startup

A világ négy vezető telefonmárkájának (Apple, Samsung, Xiaomi és Huawei) mintegy 300 különböző modellje érhető el nagyon kedvező áron a Rejoy.hu-n, a felújított telefonok újonnan indult piacterén. Ezek nem egyszerűen használt telefonok, a szigorú tesztelési- és alapos tisztítási folyamatot követően a cég 12 hónapos garanciát vállal mindegyikre. A Rejoy sikeres üzleti modellje már két országban bizonyította működőképességét, a cég pedig 8 millió eurós befektetést kapott az eMAG Ventures-től.

2022. szeptember 29. 20:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38