Közös Microsoft-Lenovo kutatólaboratórium Kínában

Milkovits Gábor, 2007. április 19. 09:47
A Microsoft és a kínai PC-gyártó Lenovo bejelentették, hogy közös kutatólaboratóriumot hoznak létre Kínában, amely az első másik vállalattal megosztott létesítmény lesz a szoftverkonszern történetében.
A kutatóközpontban, amely a Lenovo meglévő pekingi létesítményének területén épül majd, elsősorban mobileszközök, illetve Microsoft szoftverekhez szabott egyéb termékek fejlesztése lesz a két fő tevékenység. A költségeken, illetve a létrehozott szellemi javakon egyenlő mértékben osztozik majd a két társaság. A Microsoft történetében mindeddig példátlan kezdeményezés még inkább elmélyíti a két vállalat közötti együttműködést; egy korábbi megállapodásuk értelmében a Lenovo ígéretet tett egy bizonyos volumenű Microsoft-szoftver megvásárlására, márciusban pedig a kínai PC-gyártó bejelentette, hogy a Microsoft Live Search egyes komponenseivel előre telepítve hozza forgalomba számítógépeit.

A tervezet jól illusztrálja, hogy a technológiai cégek, és konkrétan a Microsoft is mennyire fontosnak tartják a dinamikusan fejlődő kínai piacot; csütörtökön például Bill Gates személyesen utazik a távol-keleti országba, hogy vezető kormánytisztviselőkkel tárgyaljon. A Lenovo pedig amellett, hogy Kínában piacvezető, az IBM PC-üzletágának 2005-ös felvásárlása óta a harmadik legjelentősebb számítógépgyártó a világon.
Kulcsszavak: Lenovo k+f +céginfo Microsoft

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Összefog az ABB és a Contro-Net

Az ABB és mérnöki szolgáltatásokat nyújtó régi értékesítési partnere, a magyarországi székhelyű Contro-Net Kft. (Contro-Net), közösen kínál teljesen integrált, költséghatékony megoldást az ESAB móri száraz és nedves porkeverő üzemei számára. Az ESAB világviszonylatban vezető helyet tölt be a hegesztő- és vágóberendezések, valamint a hegesztőanyagok előállításában. 

2022. július 3. 11:39

Új cégtársak a PwC Magyarország vezetői között

A PwC Magyarország örömmel jelenti be két új cégtárs kinevezését. A könyvvizsgálati üzletágat 2022. július 1-jétől Sávoly-Hatta Anita és Halmosi Gábor erősíti partneri pozícióban.

2022. július 3. 10:11

Elégedettebbek a magyarok a digitális munkahelyeken

A DreamJobs állásportál friss kutatása szerint a magyar munkavállalók kétharmada már a pandémia előtt is használt digitális megoldásokat feladatai teljesítésére. Kiderült, hogy minél nagyobb egy vállalat mérete, annál több területen élnek online eszközökkel, és minél több ilyen módszer áll a dolgozók rendelkezésére, annál vonzóbbá válik a munkahelyük. A digitális felületek használata alig okoz gondot a mindennapokban, ráadásul összetartóbb és gyorsabban dolgozó csapatok alakultak ki alkalmazásukkal. Az egyéni tapasztalatokban is jól teljesítenek az internetes megoldások; úgy a munkavégzés hatékonyságában, mint a személyes kapcsolatok és bizalom kialakításában.

2022. július 1. 15:19

A webáruházak sikere múlhat a futárcégen

Mivel a vásárlók számára a szállítás gyorsasága és a biztonság egyaránt fontos szempontok az online vásárlásnál, a webáruházak sikerében meghatározó lehet, hogy milyen futárszolgálatot választanak. A több ezer hazai webáruházzal dolgozó Packeta szakemberei hét pontban foglalták össze, mire érdemes figyelnie egy online kereskedőnek az automatahálózattól a mobilapplikációig.

2022. július 1. 13:55

Egyszerűbbé válik a magyar cégek számára Angliába utalni

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. 

2022. július 1. 12:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24