A mobiltelefonok és spamek nagy bevételekhez fogják juttatni a hackereket

forrás Prim Online, 2007. április 21. 11:21
A McAfee második alkalommal tette közzé a Global Threat Report (jelentés a globális fenyegetésekről) című, félévente megjelenő biztonsági folyóiratát. A Global Threat Report új száma a McAfee legjobb kutatói, menedzserei és evangelistái által írt cikkeket tartalmaz olyan témákban, mint a kiberbűnözés, a Microsoft Windows Vista biztonsága, a kémprogramok, a spamek, a mobiltelefonok biztonsága, az adatszivárgás és a biztonsági kockázat kezelése.
A Global Threat Report áttekinti a biztonsági üzletág közeljövőjét – a fenyegetéseket, a védelmeket és azon kérdéseket, amelyekkel a biztonsági szakemberek az elkövetkező öt év során szembesülhetnek.

  • A kiberbűnözés jövője: A kiberbűnözés követi a pénzt. Ma a kiberbűnözők többsége a személyi számítógépek felhasználóit veszi célba, azonban a jövőben azzal kell számolnunk, hogy ahogy használatuk elterjed, egyre több támadás fogja a technológia egyéb területeit is érni, például a VoIP (voice over internet protocol) és a rádiófrekvenciás azonosító (RFID) technológiákat.
  • Az alkalmazások védelme: Az alkalmazásbiztonság folyamatos versenyfutás, amely során a fejlesztők azért küszködnek, hogy ne maradjanak le. Ahogy egyre több információ lát napvilágot a számítógépes szoftverek hibáival, illetve azok kihasználásával kapcsolatosan, a hackerek ezen információkat felhasználják a korábban biztonságosnak hitt programok sérülékenységeinek felkutatása során.
  • A biztonság jövője, Vista: Bár a Microsoft tett bizonyos lépéseket a Microsoft Windows Vista biztonságosabbá tétele felé, ezen fejlesztések megnehezítik a harmadik feleknek a rendszer biztonságosabbá tétele érdekében tett erőfeszítéseit, míg önmagukban nem képesek megfelelni a feladatnak.
  • A kémprogramok beérése: Bár a programozók tesznek némi biztonsági intézkedéseket a fejlesztés során, az új kémprogram-technológia gyakran messze túlszárnyalja még a leggondosabb mérnökök tervezését is, ezáltal új támadási felületeket biztosítva. A kémprogramok követni fognak minket az olyan új technológiák területére is, mint amilyen a Bluetooth és az RFID.
  • A spamek kitartanak: A McAfee szerint a spamek mennyiségének arányában nagyon minimális növekedés várható a következő két év során, azonban a sávszélesség általános növekedésével a spamek teljes mennyisége is növekedni fog. A spamírók újabban képes spamek révén kerülik ki a védelmi rendszereket.
  • Az online bűnözés átterjed a mobiltelefonokra: Míg jelenleg a mobiltelefonos szolgáltatások általánosságban biztonságosnak mondhatóak, a McAfee jelentése a mobileszközök elleni, technikailag egyre változatosabb támadások gyors növekedését mutatja.
  • Elzárni az adatszivárgást: Az adatszivárgás növekvő biztonsági probléma, amely rendkívül nagy hatással lehet egy vállalat hírnevére. Az egyetlen megfelelően fejlett megelőző technológiát a merevlemez titkosítás jelenti. Mindazonáltal a McAfee szerint az adatszivárgás és a merevlemez titkosítás meglehetősen elterjedtek lesznek a következő öt évben.
  • Kockázatkezelés: A biztonsági kockázatok kezelése az IT-menedzserek számára fontos stratégiai kérdést jelent. Azon szervezetek, amelyeknek nincs kockázatkezelési eljárásuk, hanem kizárólag csak a fenyegetésekre adott reaktív válaszokra szorítkoznak, azt fogják tapasztalni, hogy a védelmezésükkel megbízott vállalatok nélkülük mennek tovább.

„A biztonsági személyzet és a rosszindulatú programok írói közötti folyamatos küzdelem tulajdonképpen egy fegyverkezési verseny – akármilyen gyorsan is fejlesztenek ki új védelmeket a biztonsági szakemberek, a rosszfiúk hasonló fejlődést mutatnak” – mondja Jeff Green, a McAfee Avert Labs vezető alelnöke. „A Global Threat Report célja, hogy segítséget nyújtson a biztonsági szakemberek számára ahhoz, hogy naprakészek legyenek a fenyegetések örökké változó világában, tippeket adva arra, hogy mire érdemes odafigyelni a jövőbeni tervezések során.”

A Global Threat Report letölthető a McAfee Threat Centertől
Kulcsszavak: security McAfee

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ultraszéles gaming képernyő az AOC-tól

A képernyő-specialista AOC piacra dobja a 88,98 cm (35 hüvelyk) képátlójú AOC AGON AG353UCG modellt, amely a követező generációs AGON 3 sorozat tagja és a széles körben elismert AG352UCG6 ultraszéles monitor továbbfejlesztett változata. 

2020. február 24. 15:01

Újabb termékek a Dell Technologies kínálatában

A Dell Technologies új peremhálózati megoldásokat jelentett be, melyek segítenek a vállalatoknak feldolgozni és értékes információvá alakítani a legváltozatosabb helyekről származó, több milliárd eszközben rejlő adathalmazt. A bővített portfólió olyan innovációkat tartalmaz mint a kompakt edge szerver, egy kisméretű moduláris adatközpont, továbbfejlesztett telemetriafelügyelet és egy streamelemző platform.

2020. február 24. 09:24

A Cisco megjósolta mi várható 2023-ra

A Cisco legújabb Annual Internet Report előrejelzése szerint 2023-ra a világ mobilkapcsolatainak több mint 10%-át teszik majd ki az 5G kapcsolatok, amelyek átlagos sebessége 575 Mbp/s lesz, vagyis 13-szor gyorsabb, mint egy átlagos mobil kapcsolat. Ez a teljesítmény lehetővé teszi a mesterséges intelligencia (AI), valamint a különböző IoT-alkalmazások elterjedését, beleértve többek között az önvezető autókat, az okosvárosokat és a hálózatba kapcsolt egészségügyi eszközöket. 

2020. február 23. 10:51

Rangos díjat kapott az Epson két nyomtatója

A Seiko Epson Corporation bejelentette, hogy a Surecolor SC-P7500 és a Surecolor SC-P9500 nagy formátumú nyomtatói nyertek az iF Design Award 2020 versenyen, amelyet a hannoveri iF International Forum Design GmbH rendez.

2020. február 22. 11:00

Társasjáték a biztonságos internetért

A biztonságos internet megteremtésében kiemelt prioritás, hogy már a legkisebbek is tisztában legyenek az online tér kockázataival és azzal, hogy milyen módon kerülhetik el a rájuk leselkedő veszélyeket. A Biztonságos Internet Napján a Microsoft Magyarország olyan offline társasjátékot mutatott be, amely játékos módon tanítja meg a gyerekeket arra, hogyan kell biztonságosan közlekedni a virtuális térben.

2020. február 20. 17:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás