Nem támogatja a festékkazetták újratöltését a HP

MTI Sajtóadatbank, 2007. április 23. 12:55
Az újratöltött festékkazetták alkalmatlanok az otthoni fényképnyomtatásra, mivel a festékanyaguk nem elég tartós - közölte a HP Magyarország.
A társaság az MTI érdeklődésére kifejtette: a HP megbízásából a Wilhelm Imaging Research Inc. (WIR) független minőségbiztosító szervezet által végzett vizsgálat kimutatta, hogy az újratöltött festékkazettákkal nyomtatott fényképek akár kevesebb mint két hónap alatt jelentősen fakulhatnak, míg az eredeti HP tintával, HP fotópapírra készített képek jóval tartósabbak. A HP szerint még a legjobb újratöltött kazettával, azonos márkájú fotópapírra készült képek is csupán 1,2 év minősítést kaptak, és körülbelül 60-szor gyorsabban halványultak, mint az eredeti festék és fotópapír.

A WIR kutatásából kiderült az is, hogy az eredeti HP festékkazettával HP fotópapírra nyomtatott képek több mint 70 évig őrzik meg a minőségüket, míg utántöltött kellékanyaggal mindez néhány hónap, maximum 4-5 év lehet. Egy nemrég bemutatott másik tanulmány szerint az eredeti kazetták lényegesen megbízhatóbbak és jobb nyomatminőséget biztosítanak, mint az újratöltött és utángyártott nyomtatókazetták.

A HP megbízására a QualityLogic Inc. által végzett vizsgálat kimutatta, hogy az utántöltött tintasugaras nyomtatókazetták átlagosan 70 százalékánál lép fel valamilyen megbízhatósági probléma, míg az eredetiek esetében ez az arány csupán 2 százalék. A tesztelt utángyártott tonerkazettáknál hasonló mértékben, átlagosan 80 százalékuknál találkoztak megbízhatósági problémákkal, szemben az eredetiek 2 százalékával. A nyomatminőség tesztelésekor az újratöltött tintasugaras kazetták háromszor több rossz minőségű oldalt nyomtattak, mint az eredeti tintasugaras kazetták.

A HP közölte az is, hogy 2001 óta működteti a kiürült festékkazetták visszagyűjtésére és semlegesítésére, azaz az újrafeldolgozásra vagy környezetbarát módon való megsemmisítésre szolgáló Take Back programot: a társaság ennek keretében Magyarországon 2005 január és 2007 március között mintegy 74 tonna kiürült festékkazettát gyűjtött vissza.
Kulcsszavak: fotó printer HPQ

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips monitors új gaming monitorokkal jelentkezik

Az elmúlt év során sok felhasználó fedezte fel újra a PC gaming örömét és élményét, miközben megértették, hogy szükségük van egy jó, teljes értékű monitorra, amely mind az újonnan felfedezett hobbijuk, mind a konzol játékok terén megfelel az elvárásaiknak. 

2021. október 28. 18:10

Új Xboxhoz tervezett Philips Momentum monitorok

A gaming világ drámaian megváltozott tavaly a HDMI 2.1 bevezetésével, amely továbbfejleszti a csatlakoztathatóságot azáltal, hogy támogatja a magasabb videofelbontást és frissítési rátát, beleértve a 4K felbontást 120 Hz-en, új szintre emelve ezzel a konzolokon történő játékot. Néhány hónappal ezelőtt a konzoljátékosok megismerhették az első Xboxhoz tervezett (Designed for Xbox) Philips Momentum monitort, az 559M1RYV (55 hüvelyk/139,7 cm) modellt.

2021. október 27. 11:17

Már itthon is kapható az LG első OLED paneles monitora

Az LG Magyarországon is megkezdte az elsőként a 2021-es CES kiállítás keretében bemutatott UltraFine OLED Pro kijelzőjének forgalmazását. A 32EP950 típusjelű, 32 hüvelykes 4K monitor elsősorban a kreatív iparágban dolgozók számára jelent ideális megoldást. 

2021. október 17. 16:39

Jobban fogy az asztali PC, mint tavaly ilyenkor

Szokatlan trendeket lehetett megfigyelni az asztali PC-k értékesítésében szeptember első négy hetében, a tanév első heteiben: jelentősen több asztali gép talált  gazdára mind az eMAG-nál, mind az Extreme Digitalnál, mint tavaly ilyenkor, és jelentősen nőtt az Apple-gépek forgalma is.

2021. október 5. 09:57

A Philips bővíti a hulladékcsökkentési szolgáltatás élvonalát

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti a következő mérföldkövet a márka fenntartható monitortechnológia felé vezető útján. A Philips monitors együttműködik a Closing the Looppal, a zöld beszerzési szolgáltatások globális szolgáltatójával és a TCO Developmenttel, a világ vezető IT fenntarthatósági tanúsítványa, a TCO Certified mögött álló szervezettel egy kísérleti projektben, amelynek célja a monitorhulladék fenntartható csökkentése. 

2021. október 2. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20