Beindult az EURO PC-program

forrás Prim Online, 2007. április 23. 12:04
Nagy Zsolt, romániai távközlési és informatikai miniszter pénteken, a Brassó megyei Ósinkán részt vett az EURO PC projekt elindításán. Az Intel által kidolgozott csomagot a vidéki felhasználók igényei alapján állították össze.
Első körben azon a kilenc településen válik hozzáférhetővé a csomag, ahol kísérleti jelleggel már működik a Tudásalapú Gazdaság program. Hamarosan a programba bekapcsolódó 251 településen is elérhető lesz az EURO PC. A csomag a kedvezményes árú számítógép mellett szoftvereket, oktatóprogramokat és internet-előfizetést is tartalmaz, így a vidéki települések lakói saját otthonukban is használhatnak modern kommunikációs eszközöket.„A Tudásalapú Gazdaság programban kísérleti jelleggel résztvevő településeken mindenütt megnőtt az otthoni internet-kapcsolatok száma, Korondon már több mint ötszáz család rendelkezik internet-csatlakozással. A közösségi információs központ sikere és a polgármesteri hivatalt, az iskolát és a közkönyvtárat összekötő helyi számítógép-hálózatot használata által a közösség felismerte a modern kommunikációs eszközök előnyeit és egyre növekszik az igény ezek iránt. Ez jelzi, hogy a Tudásalapú Gazdaság program hosszútávon eléri a kitűzött célt, a vidéki települések felzárkóztatását kommunikációs szempontból és a digitális szakadék csökkenését. Bekapcsolódik a vidék is az információs társadalomba, és ezáltal  megnő a versenyképessége ezeknek a közösségeknek” – mondta Ósinkán Nagy Zsolt miniszter. Az EURO PC csomag összeállításában az Intel stratégiai partnerként vett részt, ugyanakkor minden településen helyi vállalkozókat is bevonnak.

RMDSZ sajtóinformáció

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

2023. december 7. 18:58

Konyhai és háztartási gépeket adományoztak rászorulóknak

Konyhai kisgépeket adományozott a Sencor magyarországi képviselete a Magyar Református Szeretetszolgálatnak. Az adomány több mint 40 konyhai és háztartási gépet tartalmaz, amelyek összértéke meghaladja az egymillió forintot.

2023. december 7. 17:30

Daradics Kinga az eMAG Magyarország új ügyvezetője

2023. decemberétől Daradics Kinga tölti be az eMAG Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját. Céljai között szerepel a vállalat piacvezető pozíciójának megerősítése, az ügyfelek vásárlási élményének fokozása, valamint a magyar kereskedelmi partnerek támogatása a 35 millió potenciális ügyfelet kínáló régiós piac elérésében. 

2023. december 7. 15:59

Értékálló és tetszetős ajándékok a fa alá

Egy karóránál nem nagyon létezik időtállóbb és stílusosabb karácsonyi ajándék. A megfelelő választáshoz azonban nem árt ismerni a megajándékozott ízlését és az órákkal kapcsolatos elvárásait. A könnyebb választás érdekében a Casio idén is összegyűjtötte a legnépszerűbb karórákat, amelyekkel karácsonykor biztosra lehet menni.

2023. december 7. 14:26

Vezető helyen az ELTE Informatikai Kar

A Diploma 2024 kiadványban a HVG nyilvánosságra hozta a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a képzési területek szerinti listákat. Az idén is az ELTE Informatikai Kar lett az első az informatikai képzésterületi rangsorban a hallgatói kiválóság alapján, a karok összesített rangsorában a hallgatói kiválóság alapján pedig országosan a harmadik.

2023. december 7. 12:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27