Összefüggő WiFi-hálózat London belvárosában

Milkovits Gábor, 2007. április 23. 21:21
A The Cloud Networks egy olyan vezeték nélküli szélessávú internet-hozzáférést biztosító hálózatot helyezett üzembe, amely a londoni City majdnem teljes területét lefedi.
A 127 adótoronnyal 2,6 km2-es lefedettséget biztosító hálózat nemcsak méretében tér el az immár hagyományosnak nevezhető forró pontoktól, hanem abban is, hogy a kapcsolat helyváltoztatás közben sem szakad meg. Ennek a praktikumát a laptop-korszakban még nehéz belátni, ám a WiFi-képes mobiltelefonok esetében például már most is lényeges, hogy egy VoIP-beszélgetést ugyanolyan kötetlenül lehessen lefolytatni, mint egy mobilhálózaton zajlót. A Cloud akár 350 ezer felhasználót is lehetségesnek tart a világ egyik fő üzleti központjának számító, és ezért nappal rendkívül zsúfolt londoni belvárosban.

A szolgáltatás a többi városi WiFi-től eltérően az első hónapot követően nem lesz ingyenes, hanem a Cloud országos szolgáltatásának tarifái vonatkoznak rá. Ez az óránkénti 4,50 fontos díjszabástól a havi 12 fontos, egy éves hűségnyilatkozattal korlátlan hozzáférést biztosító előfizetésig sok mindent kínál a felhasználóknak. A hálózat mindenesetre jó próbaköve lesz az ilyen megoldások sikerességének egy olyan környezetben, ahol egyébként egymást érik az internet-kávézók, az üzletemberek pedig intenzíven használják, többnyire céges mobiltelefonjukat.
Kulcsszavak: Wi-Fi

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A fényezőkabinokban dől el a járműjavító műhelyek sorsa

Olyan időket élünk, amikor a vállalkozások működésének egyik legfontosabb alapja a rugalmas alkalmazkodás. Mégpedig akár egyik napról a másikra. Nem kivétel ez alól a fényezési szektor sem, ahol az újabb és újabb nehézségek immár évek óta gyors egymásutánban követik egymást, fellélegzésre sem hagyva időt. Minden korábbinál szükségesebbé vált a költségek racionalizálása és a teljesítmény optimalizálása, nemcsak a profit növelésének, de az ügyfélkör megtartásának érdekében is.

2022. december 1. 20:47

Fejlessze a játékok hangzását a vadonatúj Philips TAG5106 fejhallgatóval

Az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips monitors márka licencpartnere örömmel jelenti be egy vadonatúj prémium gaming headset bevezetését, amelyet a kényelem, a kiváló hangzás és a fejlett vezeték nélküli technológiák ideális kombinációját kereső játékosok számára terveztek. 

2022. december 1. 19:54

Először került magyar cég a fejvadászok toplistájának élére

A fejvadászcégek között a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. lett az első a Budapest Business Journal (BBJ) – Book of Lists friss rangsorában. Idén először került magyar cég a lista élére. Dr. Molontay Patrik ügyvezető igazgató a munkaerőpiaci trendekről meglepő tényeket is közölt, előfordul, hogy a jelöltek már a jelenlegi fizetésük dupláját jelölik meg bérigényként.

2022. december 1. 18:30

Véget ért a V4-országok digitális készségeinek felmérése

Lezárult a visegrádi országok fiataljai körében zajló IT Fitneszteszt: a projekt keretében 3324 hazai diák és 133 tanár tesztelte le digitális készségeit, ötven százaléknál jobb eredményt a diákok közel 29 százaléka, és a tanárok több mint 61 százaléka ért el. Az eredmények részletes elemzése jelentős segítséget nyújthat az oktatási szektor és a munkaerőpiac fejlesztésén dolgozó kormányzati szereplőknek is.

2022. december 1. 16:58

Új Dell PowerEdge megoldások a fenntarthatóbb adatközpontokért

A Dell Technologies bejelentette a Dell PowerEdge szerverek következő generációját, amely 4. generációs AMD EPYC processzorokkal rendelkezik. Az új rendszereket, amelyek minden eddiginél jobb alkalmazásteljesítményt nyújtanak, arra tervezték, hogy az ügyfelek hatékonyabban megbirkózhassanak napjaink kihívást jelentő, számításközpontú munkafolyamataival, például az adatok elemzésével.

2022. december 1. 15:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56